Handel og Kontor i Norge

Historisk gjennomslag å få mål om bærekraftig utvikling inn i hovedavtalen

Del

HK sendte forslag til formulering om bærekraftig utvikling til årets hovedavtaleforhandlinger mellom LO og Virke. Forslaget gikk gjennom.

Forbundsleder Trine Lise Sundnes
Forbundsleder Trine Lise Sundnes

– Næringslivet må ta ansvar for å bidra til å nå Norges klimamål. Virke og LO viser nå at de er beredt til å være med og ta det ansvaret. Det er jeg godt fornøyd med, sier forbundsleder i HK i Norge, Trine Lise Sundnes.

Det er i Hovedavtalen LO-Virke under § 4-1.1 Tilrettelegging for samarbeid og medinnflytelse at formuleringer om bærekraftig utvikling er tatt inn.

– Tanken bak har vært å fremme bærekraftig utvikling som en del av partssamarbeidet og at tillitsvalgtes og ansattes bidrag til å fremme virksomheten drift og utvikling også knyttes til klima og miljø, uttaler Sundnes.

Nå kan kreftene forenes i felles innsats for bærekraftig utvikling og konkrete klima- og miljøtiltak i virksomhetene.

- Dette vil være viktig for å nå våre klimamål og lover godt for samarbeidsprosjektet mellom LO/HK og Virke om Veikart for grønn handel 2050, avslutter Sundnes.

Hovedavtalen LO-VIRKE 2018-2021

I kapittel 4 Informasjon, samarbeid og medbestemmelse, endres § 4-1.1 tredje ledd til:

«Gjennom medinnflytelse og samarbeid skal de ansatte med sin erfaring og innsikt være med på å sikre økonomiske forutsetninger for effektiv drift, bærekraftig utvikling, og trygge og gode arbeidsforhold til beste for så vel bedrift som ansatt.»

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Forbundsleder Trine Lise Sundnes
Forbundsleder Trine Lise Sundnes
Last ned bilde

Om Handel og Kontor i Norge

Handel og Kontor i Norge
Handel og Kontor i Norge
Torggata 12
0181 Oslo

+47 23 06 11 80http://www.hkinfo.no/

HK i Norge ble stiftet i 1908, på dette tidspunktet var det 2.175 medlemmer. HK i Norge er i dag LOs tredje største forbund med over 76.000 medlemmer. Våre medlemmer kommer fra en rekke bransjer. Vi organiserer innen: handels-, industri-, håndverk-, luftfart-, forlag-, kontor-, administrasjon-, finans- og servicevirksomhet.

Følg saker fra Handel og Kontor i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Handel og Kontor i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Handel og Kontor i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom