Norsk elbilforening

Historisk elbilsalg

Del

For første gang i historien selges det flere nye elbiler enn nye fossile biler i Norge.

Norge gjør nå tre elbilrekorder i nybilsalget: 

  • Elbilandelen i mars alene var på 58,4 prosent. Dette er historisk høyt og første gang man passerer 50 prosent. 
  • Elbilandelen for første kvartal 2019 er totalt er på 48,4 prosent. Dette er også høyeste kvartalresultat noensinne. 
  • Selskapet Tesla har alene levert ut 5315 Model 3 i mars, og slår dermed rekorden til Nissan Leaf fra i fjor om flest leverte elbiler av en enkeltmodell for en måned. 

Norge har grunn til å være stolt over elbilrekordene. Elbilpolitikken virker nå så godt at flertallet foretrekker elbil når de skal kjøpe ny bil. Vi nærmer oss et massemarked for elbil. Norge viser hele verden at elbilen kan erstatte bensin- og dieselbilene og bli et viktig bidrag i kampen for å kutte klimagassutslippene, sier generalsekretær i Norsk elbilforening Christina Bu. 

Norsk elbilforening anslår at elbilandelen i nybilsalget vil holde seg på omlag 50 prosent for 2019 som helhet. Stortinget har vedtatt at innen 2025 skal det bare være nullutslippsbiler i nybilsalget.  

- Elbilrekordene er også godt nytt for bruktbilmarkedet, fordi mange elbiler etter hvert også blir tilgjengelig her. Vi sikter nå mot at 1,2 millioner elbiler på norske veier i 2025 kan være elbiler, sier Christina Bu. 

Statistikk for nybilsalget leveres av Opplysningskontoret for veitrafikken (OFV). 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norsk elbilforening

Norsk elbilforening
Norsk elbilforening
Møllergata 16
0179 Oslo

90 70 45 45 (kl. 9-15)https://elbil.no

Norsk elbilforening representerer Norges stadig flere elbilister.

Norsk elbilforening er en medlemsorganisasjon med formål å fremme elektrisk mobilitet med energieffektive kjøretøy drevet av elektrisitet fra fornybare energikilder.

Følg saker fra Norsk elbilforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk elbilforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk elbilforening

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom