Født Fri

Hindu-muslim lesbisk par til Norge.

Del

Indiske Anjali og pakistanske Sundas elsker hverandre på tvers av nasjoner og religion. Nå kommer paret som er blitt berømte for sin kjærlighet til Norge.

Født Fri feirer retten til å elske den du vil! Den vanskelige, den farlige, den umulige kjærligheten. En rett ikke alle har. En rett hvor mange kvinner og menn under æres og skamkulturen betaler med sine liv for. 

I 2018 presenterte Født Fri konferansen Sosial kontroll på tvers, som satte fokus på hvilke mekanismer som går igjen i ulike miljø og kulturer hvor sosial kontroll forekommer. Og fremhevet de mange likhetstrekkene, slik at man kan dra lærdom og utveksle kunnskap på kryss og tvers av barrierer som kjønn, tro, legning, kultur og etnisitet.

Dette var en del av vår prosjektserie «Veier ut av negativ sosial kontroll», hvor formålet ikke er å kun snakke om problemstillinger, men vise veier ut av dem, og synliggjøre de mange suksesshistoriene som finnes. Og slik gi håp til alle dem som opplever at deres frihet begrenses på et eller annet vis.

I år følger vi opp med en utvidelse av det samme konseptet: Kjærlighet på tvers.

Hvor fokuset står på retten, og muligheten, til å elske den man vil, dyrke den form for kjærlighet man ønsker, og velge sin egen livsledsager. Uavhengig av hva slekt, venner og utvidet omgangskrets måtte mene, eller hvilke utfordringer dette måtte medfører. En rett mange av oss tar for gitt, men enkelte aldri får ta del i.

Av lokale navn får man her se Tooji Sakutan (artist, programleder og forfatter) og Vikram Kolmannskog (poet og gestaltterapuet) snakke om hva fri kjærlighet betyr for dem, og hvilke hindre de har måtte overkomme på sin vei til å finne den. Mens kveldens høydepunkt blir Anjali Chakra og Sundas Malik, et lesbisk kjærestepar med bakgrunn fra det hinduistiske India og det muslimske Pakistan. Deres forhold vekker internasjonal oppsikt, og viser at selv de mest usannsynlige romanser kan være levedyktige, og at ingen kan kue ekte kjærlighet!

De er i dag bosatt i San Fransisco og engasjerer seg i menneskerettigheter, dette er første gang de gjester Norge. En begivenhet man ikke bør gå glipp av muligheten til å få med seg.
Les mer om jentene her: https://metro.co.uk/2019/08/04/hindu-muslim-lesbian-couple-praised-for-stunning-pics-that-bought-india-and-pakistan-together-10515232/


Arrangementet starter klokken 17:00 og varer frem til 19:30, og avholdes i konferanselokalene i Prinsens gate 10c, i det gamle Posthallen-bygget (inngang via bakgården). Det blir matservering og vi innleder med å gi alle gjester varm kakao med chili, for å sette alle i den rette kjærlighetsfylte ånd.

Det er gratis deltakelse, men av hensyn til plassberegning og matbestilling må vi be alle som ønsker å avlegge oss besøk om å registrere seg på forhånd.

https://www.deltager.no/kjaerlighet_pa_tvers_21102019

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Født Fri

Født Fri
Født Fri
Skippergata 26
0154 Oslo

Født Fri er en stiftelse som skal bekjempe æres og skamkulturen og negativ sosial kontroll. Vi jobber for likestilling på tvers av kjønn, tro, legning og kultur. 

Følg saker fra Født Fri

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Født Fri på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Født Fri

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom