Hold Norge Rent

Her kan du rydde med Hold Norge Rent

Del

Dette er fjerde året Hold Norge Rent inviterer til Hold høsten ren, en høstdugnad for naturen. Dugnaden går fra mandag 16. september til søndag 22. september, og her er noen aksjonene vi skal være med på.

Kick-off i Trondheim 

Tid/sted: 16. september kl 17:00, Marinen/Nidelva i Trondheim 

Partner: CleanShores Trondheim og Naturvernforbundet i Trondheim

Åpningen av Hold høsten ren er lagt til Trondheim, og det er Nidelva som skal bli søppelfri. Alle som vil være med kan komme. Dette markerer også Hold Norge Rents 50-årsjubileum, som begynte som en høstryddeaksjon i regi av Norges Vel i 1969. Les mer. 

En ryddeaksjon utenom det vanlige!

Tid/sted: 21. september, Dynostranda i Lier kommune 

Partnere: Empower, Oslofjorden Friluftsråd 

Dynostranda i Lier kommune utenfor Drammen er et industriområde har vært stengt for offentligheten over lenger tid. Nå skal området bygges ut, og vi får slippe gjennom gjerdene for første gang. Her har vi tilgang på to kilometer strandlinje med enorme mengder av plast som har drevet inn de siste 60 årene. I tillegg feirer vi den internasjonale strandryddedagen og tester en app utviklet av de norske grunderne i Empower. For hver pose plast vi rydder, kan vi donere til opprydding i andre land.Les mer.

10 km plogging

Tid/sted: 21. september kl. 14:20Rådhusplassen i Oslo 

Partner: Oslo Maraton 

Hold Norge Rent skal selvsagt løpe ploggedistansen under Oslo Maraton. Les mer.

Tur med retur

Tid/sted: 22. september, Oslo med flere. Landsdekkende aksjon med 40 turer i hele Norge 

Partner: TINE 

Slå følge med Cecilie Skog og plukk søppel nedover Akerselva den 22. september. Det vil være Tur med retur-arrangementer også i andre deler av landet. NB: For mer informasjon om Tur med Retur, ta kontakt med presseavdelingen i TINE. Les mer.  

Hvorfor rydde om høsten? 

Å rydde om høsten er en koselig aktivitet, men det er også faglige grunner til at høstrydding er hjelpsomt. Søppel som blir liggende over vinteren er ofte vanskeligere å rydde når våren kommer. I tillegg risikerer man ikke å trampe over sårbar og hekkende fugl.  

Ta kontakt medkine@holdorgerent.no for mer informasjon, flere bilder eller intervjuavtaler. 

Nøkkelord

Kontakter

Fanny PindsleProsjektleder for opprydding

Fanny Pindsle er Hold Norge Rents ryddegeneral, og leder for den store Strandryddeuka. Spør henne om marint avfall og lur rydding!

92206173fanny@holdnorgerent.no

Bilder

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningens overordnede mål er å engasjere frivillige til opprydding av søppel og farlig avfall i norsk natur og å forebygge forsøpling av miljøet. Sammen rydder vi Norge!

Følg saker fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom