Ticket Feriereiser

Her får du mest sol for pengene i julen

Del

De røde dagene under årets jul- og nyttårsfeiring faller meget fordelaktig ut for de som vil reise på ferie. Med kun noen få feriedager kan man få en lang juleferie. Med en svak norsk krone er reisemål i Sørøst-Asia, Egypt, India og Kapp Verde perfekte for å få mye sol og varme for pengene, i følge Ticket.

Maya Bay, Thailand
Maya Bay, Thailand

I løpet av de siste årene har den norske kronen falt mot mange større turistvalutaer, noe som har resultert i et høyere prisnivå for mange av de populære ferielandene. Dette har imidlertid blitt kompensert av lave priser på flyreiser og bosteder. Men for de ferierende som vil ha mest sol for pengene i julen er noen reisemål å foretrekke for å få en så prisgunstig ferie som mulig. 

-          Mange vurderer en ferie med sol og varme om vinteren høyt, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef hos Ticket. - Noen land er mer fordelaktige å reise til sammenliknet med den norske kronen. Våg å reise utenfor de mest besøkte stedene, færre turister betyr som regel lavere priser og flotte opplevelser i et mer genuint miljø.

Sørøst-Asia, med populære Thailand som det største ferielandet, er en elsket klassiker som står seg år etter år. Selv om den thailandske bathen har økt i verdi mot den norske kronen så er landets prisnivå fortsatt veldig lavt. Her er det mye å se og oppleve for alle– uansett om det er eventyr eller fred og ro på en sandstrand som frister. Rundt velbesøkte steder som Phuket, Khao Lak og Krabi er prisnivået ofte noe høyere – selv om det fortsatt er billig for norske turister. For en så prisgunstig ferie som mulig anbefales isteden mindre kjent øyer i sørlige Thailand, eller mot grensen til Kambodsja, Også i nordlige Thailand er prisene som oftest lave – om det er utflukter i vakre fjellandskap som frister mer enn sol og bad.

Vietnam har etablert seg som et verdig alternativ til Thailand. Med en spennende historie, mange severdigheter og en lang kyst mot Sør-Kinahavet frister Vietnam stadig flere nordmenn i alle aldre og med ulike interesser og ønsker for ferien. For mest sol og varme bør man reise til landets sørlige del fordi det som oftest er litt lavere temperaturer i nord. Kambodsja, som lenge har vært i skyggen av sine mer populære naboer, opplever en stadig økende interesse. Kystlinjen er ikke lang, men det veies godt opp av et besøk til den fantastiske tempelbyen Angkor Wat med sine vakre tempelruiner. Også India, med Goa i spissen, er et veldig prisgunstig reisemål i vinter. Goa er dessuten litt «India light» da maten ikke er like sterkt krydret som i det tradisjonelle indiske kjøkkenet. Med milelange strender og klare vann frister Goa mange soltørste i vinter.

Litt nærmere oss er både Egypt og Kapp Verde prisgunstige alternativ for en solrik jul- og nyttårsreise. Temperaturen i Egypt i desember er som en normal norsk sommerdag, og på Kapp Verde er det enda litt varmere. Egypt er litt billigere, men Kapp Verde kan på sin side friste med ca. 350 soldager i året.

Hit reiser du for å få mest sol for pengene i julen

  1. Thailand
  2. Vietnam
  3. Kambodsja
  4. India
  5. Egypt
  6. Kapp Verde

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Maya Bay, Thailand
Maya Bay, Thailand
Last ned bilde

Om Ticket Feriereiser

Ticket Feriereiser
Ticket Feriereiser
Ensjøveien 23 B
0661 Oslo

22 05 15 00http://www.ticket.no

Om Ticket: Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 70 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.

Følg saker fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ticket Feriereiser

De store reisetrendene for 2020-årene3.2.2020 10:43:23 CETPressemelding

Nordmenns reisevaner har aldri vært statiske - de forandrer seg fra år til år. I disse tider gjennomgår reisevanene større endringer, og bevisstheten omkring reiser er større enn noen gang. Flere av de trendene som både Ticket og resten av bransjen ser inn i dette nye tiåret viser et mer bærekraftig og bevisst reisemønster, med fokus på nye, litt mindre besøkte reisemål, avslapping og helse – gjerne med naturen i sentrum.

6 av 10 vil gjøre reisen sin mer bærekraftig.23.1.2020 11:00:00 CETPressemelding

Miljø og bærekraft er viktige fokusområder i alt vi gjør - ikke minst når det kommer til reiser. Å slutte og reise for å oppdage verden er ikke noe alternativ. Det er viktig at vi reiser og blir kjent med nye kulturer for derigjennom forhåpentligvis bygge en bedre verden. Tickets Kantar Sifo undersøkelse viser at vi ønsker å gjøre reisen vår mer bærekraftig for derigjennom å ta vare på miljøet både her hjemme og på reisemålet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom