TV 2

Her er TV 2-høsten!

Del

- TV 2 skal være tett på med historier som engasjerer, sier administrerende direktør og sjefredaktør, Olav T. Sandnes. I dag presenterer TV 2 sin rikholdige høstmeny. Sjekk hva du kan glede deg til!

- Denne spesielle høsten ønsker vi å gi publikum gode opplevelser og en pause fra hverdagen, men samtidig skal TV 2 bidra til påfyll til samtalene og åpne vinduet mot verden. Vår rolle som nyhetsformidler er kanskje viktigere enn noensinne, sier Sandnes.

Trump mot Biden

- Jeg ser virkelig fram til vår nyhetsdekning av det som garantert vil bli høstens store begivenhet, presidentvalget i USA. Ved siden av korona er Trump vs. Biden det vi kommer til å høre aller mest om i høst. Jeg ser også fram til å følge høstens store sportsbegivenheter, med fotballkamper fra Champions League, Premier League, La Liga og Europaligaen og ikke minst det Tour de France som mange savnet i sommer, fortsetter han.

Med TV 2s underholdningsprogrammer står også høydepunktene i kø, med en god miks av kjente og kjære programmer og flere nysatsinger hvor blant annet Sven Nordin kommer hjem til TV 2 i høst med humorserien, «Farfar».

- Vi har lett lenge etter en bred humorserie, og vi mener nå at vi har funnet den. I en helt annen sjanger finner vi «Mysteriet Marianne» - en ny engasjerende true crime der målet vårt er å belyse saken og forhåpentligvis bidra til at Mariannes foreldre får noen svar, sier Sandnes.

Sandnes ser også fram til klassisk naboduell i høst: 

- Vi er mange som er glade i både sport og underholdning, så når TV 2 kombinerer de to i «Landskampen» er det som regel stor interesse. Norge gikk jo seirende ut i første sesong, så svenskene er garantert sultne på revansj nå. I høst er det også mange som vil bli dratt ut av sofaen av Funkygine og hennes fantastiske og energiske familie i runde to av «Funkyfam». Sesong 1 var en av TV 2s største strømmesuksesser. Denne gang ser vi i tillegg andre sider av Funky-livet når familien settes på prøve da koronaepedemien rammet oss, sier han.

Et annet høydepunkt i høstens TV 2-meny er «Hver gang vi møtes», som åpner låvedøra på Vestre Kjærnes gård for en jubileumssesong full av gjensynsglede og nye tolkninger. I ni år har til sammen over 60 av landets største artister skapt tv-historie og magiske musikalske øyeblikk når de har delt sine historier og tolket hverandres låter. 

I det tiende året vender 30 av artistene tilbake til gården for å feire jubileet med nye møter, nye låter og nye historier – i tidenes stjernelag på låven. 

Lørdag kveld = Skal vi danse 

Lørdagskveldene eies av «Skal vi danse» som er en av TV 2s største familiefavoritter. For dem som bare ikke kan få nok sender vi i tillegg «Dansebobla» på TV 2 Sumo gjennom hele uka. En nykommer er «Isabel» hvor Isabel Raad vil vise helt nye sider av sitt liv og sin oppvekst. TV 2 ruller også ut en kjent og kjær familiefavoritt, nemlig «Farmen» - og i høst med ny programleder. 

- Jeg er selvfølgelig spent på å se Mads Hansen som programleder, og jeg er sikker på at det blir overraskelser, sier TV 2-sjefen.

Mer om innholdet du får på TV 2s kanaler i høst:

Høyoppløselige bilder fra programmene kan lastes ned her:

https://www.dropbox.com/sh/w3fjo3x8s7140m1/AAC_vL3DWzwvZLn9pq9aKfAua?dl=0 

Promo-klipp til bruk for media lastes ned her:

https://www.dropbox.com/sh/ozpq7iccjo3ed3m/AAAEO7bNTqEWldiltw2fbsUWa?dl=0

Spørsmål og forespørsler rundt programmene kan rettes til programmenes pressekontakter, som du finner kontaktinfo på helt nederst.

AUNE & ALEX

 Aune Sand og Alex Rosén skal endelig få bli bedre kjent! I serien «Aune & Alex» kommer de godt under huden på hverandre og med Alex’ energi og Aunes romantiske filosofi er dette en serie for de helt store, men også de helt små spørsmål. I en serie på 20 programmer skal gutta gå sommeren i møte i tettstedet Bleik, helt nord i Vesterålen. Alex har passert Bleik på land og vann, og alltid ønsket å tilbringe mer tid der Eggakanten møter Bleiksdjupet, fjellene reiser seg og kontinenter møtes! Stedet er som et geografisk episenter, der gutta er barske og jentene vakre, og dem vil de knytte vennskapsbånd med. Det blir fiske, surfing, safari, topptur og mye humor, men også en følelse av takknemlighet og et ønske om å gi noe tilbake.

«Aune & Alex» har premiere senere i høst på TV 2 Sumo

 Pressekontakt: Anne Martha Leidland

BLOGGERNE

Emma Ellingsen og Monica Nyhus er nye profiler som vi blir kjent med i den trettende sesongen av «Bloggerne».

I «Bloggerne» får vi følge Emma gjennom et spennende år, hvor hun skal gjennomføre sin kjønnskorrigerende operasjon. Monica og Chris har tre sønner, og nå får seerne følge familien gjennom kanskje den mest hektiske perioden i deres liv - deres fjerde graviditet.

Joakim Kleven står for et av årets heftigste øyeblikk når han går imot Kristin Gjelsviks tordentale mot hans venninne Sophie Elise på Vixen Awards. Hjemme hos Caroline i Sarpsborg, følges dramatikken som utspiller seg på premieredagen for en ny teateroppsetning. Hos Iselin er det mange jern i ilden nå som influenserkarriere har virkelig skutt fart. Iselin fullfører sexologistudiet samtidig som det er utfordringer med å takle den nye hverdagen på hjemmebane. Martine og kjæresten Aleksander blir sittende i hver sin by når koronaen treffer Norge – noe som blir ekstra tøft for dem begge. Alle profilene treffes av koronaen på hver sin måte og vi får se hvordan det påvirker deres nye hverdag

«Bloggerne» hadde sesongpremiere 17. august på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo.

Pressekontakt: Nina Engh

BLÅLYS

Norsk politi vet aldri hva som møter dem en vanlig dag på jobben. I fjerde sesong av dokumentarserien må de håndtere alt fra ulykker til farlige forbrytere og kranglefanter på byen.

«Blålys» er tilgjengelig på TV 2 Sumo nå og hadde sesongpremiere på TV 2 Zebra 17. august.

Pressekontakt: Håvard Solem

FARFAR

I denne familieserien møter vi Johnny (Sven Nordin) som vender tilbake til Norge etter å ha bodd i Danmark en del år, der han forlot sin sønn og sin kone etter en tur til Legoland for 20 år siden. Siden den gang har han levd som en uortodoks og sjarmerende levemann med til dels lyssky forbindelser.

Ettersom Johnny står på bar bakke når han vender hjem, forbarmer sønnen Steinar (Ole Christoffer Ertvaag) seg over ham og lar ham bo i kjellerstua i huset der han har etablert seg med kona Mari (Janne Formoe) og deres tre barn. Johnnys stil er direkte og upolert, mens sønnen Steinar og kona Mari står for en mer pedagogisk og politisk korrekt linje - i hvert fall på utsiden. Særlig far og sønn er tydelig splittet i sitt syn på barneoppdragelse, parforhold og kjønnsroller – men kanskje er de likere enn de våger å innrømme.

«Farfar» har premiere på TV 2 og TV 2 Sumo i september.

Pressekontakt: Anne Martha Leidland

FARMEN

Året er 1920 og høstens «Farmen»-gård ligger ved Samsjøen i Ringerike, folkeeventyrenes arnested. Her skal 14 forpaktere sørge for gårdsdriften mens gårdeier Frida Marie leter etter besteforeldrene sine som har forsvunnet på mystisk vis i de dype skogene.

Området rundt Samsjø gård er velsignet med bær og frukt, og gårdeier ønsker å satse på kommersiell foredling av dette, noe som møter motstand i den lokale bærbaronen Bøgne Kjelsrud. Det blir latter, gråt, fløting og flørting. Og ny programleder Mads Hansen går ikke av veien for å stille deltakerne vel nærgående spørsmål.

«Farmen» har sesongpremiere i september på TV 2 og TV 2 Sumo, mens sidekonkurransen «Torpet» går på TV 2 Sumo.

Pressekontakt: Alex Iversen

FUNKYFAM

Etter et år med massiv eksponering er Jørgine og familien klar for nye utfordringer. Jørgine ønsker å bruke stemmen sin til noe nyttig og holder både veldedighetsarrangement for WWF og tar med seg datteren til Rwanda for å besøke fadderbarnet. Koronaen rammer også denne familien. Vi får følge Trude gjennom en tøff periode som lærer med hjemmeundervisning, og ikke minst Noah, som får en helt annerledes russefeiring. I den andre sesongen av «Funkyfam» er det mye humor, tårer, fokus på de nære ting og vi kommer enda tettere inn på familielivet.

«Funkyfam» har sesongpremiere i oktober på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo

Pressekontakt: Nina Engh

GOD KVELD NORGE

TV 2s satsing på underholdnings- og kjendisnyheter styrkes og nå blir det «God kveld Norge» hele uken. Dorthe Skappel har fått nye kollegaer i Marte Bratberg og Niklas Baarli. Sammen skal trekløveret holde deg kontinuerlig oppdatert på kjendisfronten.

Dorthe vil fortsatt lede «God kveld Norge» hver helg på TV 2, der hun blant annet intervjuer underholdningsbransjens største profiler. I tillegg blir Dorthe å se sammen med Marte og Niklas når de byr på rykende ferske nyheter og snakkiser gjennom hele uken, som dere allerede nå finner på tv2.no.

«God kveld Norge» med Dorthe Skappel får sesongpremiere 11. september på TV 2 og TV 2 Sumo.

Pressekontakt: Nina Engh

GOD MORGEN NORGE

«God morgen Norge» er blitt en viktig start på dagen for mange seere gjennom snart 26 år. Her får vi alltid møter med aktuelle gjesterog temaer, underholdning og ikke minst kokketips. «God morgen Norge» sender direkte hver morgen fra mandag til fredag.

Programlederparene er Desta Marie Beeder og Espen Fiveland, og Vår Staude og Peter Moi Bubresko. Wenche Andersen er alltid på plass og gir seerne nyttige tips til både hverdags- og festmat, mens Isabella Martinsen og Ane Nyrerød gir oss værutsiktene for dagen.

«God morgen Norge» hadde sesongpremiere mandag 17. august på TV 2 og TV 2 Sumo.

Pressekontakt: Nina Engh

HUSKESTUE

Kristian og Dag Otto har tatt en ørliten pust i bakken etter «Kompani Lauritzen» og er nå klare med en ny sesong av «Huskestue»! 

Kristian skal igjen ta for seg et knippe medium smarte kjendiser og teste deres kunnskapsnivå med spørsmål på relativt lavt nivå. Dag Otto – den evige skoleelev – er med som fast deltaker.  

Kunnskapshull tettes ikke uten en god porsjon vennligsinnet avstraffing. I denne sesongen skal deltakerne få strammet opp eventuelle slappheter i hjerneregionen ved hjelp av blant annet hissige papegøyer, levende kinaputter, bankeånder, miming med fødemaskin, isbiter i nakken, bleieskift og fiskedask.

Kjente navn som skal i ilden denne sesongen, er Jonis Josef, Ingrid Gjessing Linhave, Chris Holsten, John Arne Riise, Rasmus Wold, Carina Olset, Jørn Hoel, Lise Karlsnes, Marte Bratberg, Vita Mashadi, Wanda Mashadi, Leo Ajkic, Martin Lepperød, Niklas Baarli, Faten Mahdi Al-Husseini, Tshawe Baqwa, Yosef Wolde-Mariam, Ragnhild Mowinckel, Jakob Schøyen Andersen, Eyvind Hellstrøm, Maria Mena, Siv Jensen, Øyvind Vinni Sauvik, Emil Meek, Magnus Carlsen, Ole Rolfsrud, Silje Sandmæl, Marcus og Martinus Gunnarsen, Amalie Snøløs, Ingrid Bjørnov, Øystein Sunde, Henrik Farley, Audun Lysbakken, Olaug Bollestad og Siri Kristiansen. 

«Huskestue»-sesongen er tilgjengelig på TV 2 Sumo nå, og har sesongpremiere senere i høst på TV 2.

Pressekontakt: Unn Grethe Berge

HVER GANG VI MØTES – JUBILEUM

Norges mest populære musikkprogram åpner låvedøra på Vestre Kjærnes gård for en jubileumssesong full av gjensynsglede og nye tolkninger. I ni år har til sammen over 60 av landets største artister skapt tv-historie og magiske musikalske øyeblikk når de har delt sine historier og tolket hverandres låter. 

I det tiende året vender 30 av artistene tilbake til gården for å feire jubileet med nye møter, nye låter og nye historier – i tidenes stjernelag på låven. Noen av artistene du kan møte på TV 2 i høst er Chris Holsten, Marion Ravn, Elisabeth Andreassen, Odd Nordstoga, Inger Lise Rypdal, Tshawe Baqwa, Halvdan Sivertsen, Vinni, Kurt Nilsen, Sol Heilo, Eva Weel Skram og Morten Abel.

«Hver gang vi møtes – jubileum» har premiere senere i høst på TV 2 og TV 2 Sumo.

Pressekontakt: Unn Grethe Berge

ISABEL

Isabel Raad (26) er en av Norges største influensere, og kanskje mest kjent for sine mange tv-opptredener, plastiske operasjoner og krangling i sosiale medier.

Nå ønsker Isabel å vise at hun har kommet et steg videre og vil ta et oppgjør med sin fortid, samtidig som hun skaper sin egen fremtid. Hun skal ta et oppgjør med sin vanskelige oppvekst, hun skal ta et oppgjør med sin fortid som promotør for plastiske operasjoner og hun skal vise at hun har kraften til å skape en stor framtid, med eget klesmerke, sminkemerke og podcast. Isabel vil vise at det bor mer i henne enn det man kan tro ved første øyekast.

«Isabel» har premiere på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo i september.

Pressekontakt: Alex Iversen

JAKT: LASSE KJUS

Høstjakten er årets høydepunkt for skilegenden Lasse Kjus. Gjennom underholdningsserien «Jakt: Lasse Kjus» får vi få bli med Lasse på seks ulike spennende jaktturer rundt i landet sammen med kjente gjester som deler lidenskapen for jakt.  

Gjestene som er med på jakt er Thomas Alsgaard, Pål Anders Ullevålseter, Tonje Blomseth, Ådne Søndrål, Frode Estil og Lothepus.

«Jakt: Lasse Kjus» har premiere på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo 30. august.

Pressekontakt: Unn Grethe Berge

JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN

Vi følger bønder i jakten på den store kjærligheten, i tidenes mest jordnære dating-program. 

«Jakten på kjærligheten» er tilbake! I høst følger vi igjenspente, sjarmerende bønder som alle har det til felles at de drømmer om den store kjærligheten, om å finne en å dele hverdag og fest med. De åpner gårdstun og hjerte for nøye utvalgte friere, og vi kommer tett på mens følelser oppstår og bånd knyttes. I sin 17. sesong er programmet fortsatt en hit blant norske seere, som ivrig følger bøndene påkjærlighetsjakt. Programleder er Gunhild Dahlberg.

«Jakten på kjærligheten» har sesongpremiere senere i høst på TV 2 og TV 2 Sumo.

Pressekontakt: Unn Grethe Berge

KORONADAGBØKENE

Da Norge ble stengt ned torsdag 12. mars 2020 ble hverdagen snudd på hodet for alle. Helsearbeiderne hadde allerede før virusutbruddet en krevende hverdag. Hvordan håndterer de det når samfunnet stenger ned og alle er i beredskap? Hvordan føles det å gå på jobb og hver dag vite at du skal møte smittebærende og alvorlig syke pasienter?

Via personlige videodagbøker fra dem som står midt i orkanen har vi samlet verdifulle og personlige opptak om arbeidet fra innsiden av helsevesenet under koronapandemiens første måneder. Dokumentarserie i to deler.

«Koronadagbøkene» har premiere søndag 13. september på TV 2 og TV 2 Sumo.

Pressekontakt: Katrine Wergeland

LANDSKAMPEN

Å slå «söta bror» er det som gir norske skistjerner den ultimate god-følelsen, og slik er det nok den andre veien også.

I «Landskampen» møtes de fremste av norske og svenske vinteridrettshelter til kamp, og i år er strand på Rhodos byttet ut med spektakulære omgivelser rundt Gaustatoppen og på Rjukan i Vestfold og Telemark.

Rivaliseringen mellom nabolandene fortsetter for fullt når det norske laget, bestående av vinterheltene Marit Bjørgen, Martin Johnsrud Sundby, Tarjei Bø og Ingrid Landmark Tandrevold barker sammen med de svenske stjernene Frida Karlsson, Anna Haag, Emil Jönsson og Teodor Peterson. Det er et revansjesugent blågult lag som møter til dyst, etter at våre norske helter stakk av med seieren i første sesong.

«Landskampen» gir også seerne anledning til å bli bedre kjent med idrettsheltene når vi følger dem også utenom konkurransene, blant annet når begge lag samles til middag med gode samtaler om aktuelle temaer fra utøvernes karrierer.

«Landskampen» har sesongpremiere 11. september på TV 2 og TV 2 Sumo.

Pressekontakt: Siril Vatne Meling

LYSTLØGNER

I «Lystløgner» får vi se kjendiser by på sine mest pikante og usannsynlige fortellinger og løgner. Hva er sannhet og hva er løgn? Erik Solbakken er programleder, Cecilie Cess Steinmann Neess og Linn Skåber er lagkapteiner.

«Lystløgner»-sesongen er tilgjengelig på TV 2 Sumo nå, og har sesongpremiere på TV 2 senere i høst.

Pressekontakt: Unn Grethe Berge

MYSTERIET MARIANNE

I 1981 bor det 6009 mennesker i Risør. 28. august forsvinner én av dem, mystisk og sporløst. Seks år gamle Marianne Rugaas Knutsen, som akkurat hadde blitt skolejente og storesøster, skulle bare på landhandelen for å kjøpe seg is. Etter at hun forlot butikken var det ingen som noen gang så henne igjen. Saken omtales i dag som en av Norges største forsvinningsgåter. Hva skjedde egentlig da Marianne forsvant fra Risør, tilsynelatende i løse luften, en varm sensommerdag i 1981? Ble alle steiner snudd den gang? Og er det mulig å finne svar nå, 39 år senere, eller er det for sent?

True crime-serien «Mysteriet Marianne» har premiere 1. september på TV 2 og TV 2 Sumo.

Pressekontakt: Siril Vatne Meling

NORGE I KRISE

I 2020 et det ett tema som har overskygget alt annet - pandemien. Da Norge stengte ned skrudde vi på kameraene. Gjennom unik tilgang til beslutningstagere, bedrifter og ulike personer har vi dokumentert hvordan vi alle har fått livene våre påvirket av et virus. 

Vi er tett på regjering og helsetopper som forteller om noen av sine vanskeligste beslutninger. Vi ser hvordan sykepleiere, lærere og gründere takler en brutal virkelighet med store omveltninger og frykt, og vi følger Hurtigruten som forsøker å manøvrere seg gjennom sin største krise noensinne. Resultatet er en overraskende, nær og personlig fortelling om hvordan vi som mennesker og nasjon har levd under trusselen fra koronaviruset.  

«Norge i krise» har premiere senere i høst på TV 2 og TV 2 Sumo.

Pressekontakt: Anne Martha Leidland

SENKVELD MED HELENE OG STIAN

Helene Olafsen og Stian Blipp har gjort unna en sommer full av barnefamilie-aktiviteter, og verker i fingrene for å slippe inn i Senkveld-studio igjen.

Programlederne har i år tatt med seg sine egne familier på norgesferie, og flyttet inn hos gjestfrie folk som er villige til å åpne hjemmene sine for to kaotiske småbarnsfamilier. De har nå med seg ny og frisk energi når de inviterer kjente, kjære og aktuelle gjester til Senkveld i høst. De største artistene står klare for å entre musikkscenen, og Helene og Stian garanterer morsomme innslag og uforutsigbare vendinger som sikrer den rette fredagsstemningen.

«Senkveld med Helene og Stian» har sesongpremiere 11. september på TV 2 og TV 2 Sumo.

Pressekontakt: Tara Nilsen

SKAL VI DANSE

«Skal vi danse» går inn i sesong 16 med 12 nye kjendiser som sammen med sine proffe dansepartnere skal konkurrere om å bli best på dansegulvet - denne gangen i et helt nytt og større studio. Årets dansekjendiser er: Agnete «Agnetesh» Husebye, Andreas Wahl, Birgit Skarstein, Fred Buljo, Kristin Gjelsvik, Marte Bratberg, Michael Andreassen, Nate Kahungu, Siri Kristiansen, Synnøve Skarbø, Thomas Alsgaard og Øystein Lihaug Solberg. Programledere er Anders Hoff og Katrine Moholt.

I år, som i fjor, byr vi også på et usminket innblikk inn i den hektiske «Skal vi danse»-hverdagen. I realityprogrammet «Dansebobla», som du kan se på TV 2 Sumo, kan du se hva som foregår i kulissene, på dansetrening og etter opptak, når kameraene slås av.

«Skal vi danse» har sesongpremiere 5. september på TV 2 og TV 2 Sumo.

Pressekontakter: Siril Vatne Meling og Håvard Solem

SKAVLAN

«Skavlan» er Skandinavias største talkshow. Fredrik Skavlan tar med stolene sine til Oslo, Stockholm, London, New York og Los Angeles for å få etablerte verdensstjerner, våre største stoltheter og interessante nykommere til å delta i ærlige og underholdende intervjuer. 

Programmet sendes lørdagskvelder og er produsert av Monkberry for svenske SVT og norske TV 2. Programleder er den anerkjente journalisten Fredrik Skavlan. 

«Skavlan» har sesongpremiere i september på TV 2 og TV 2 Sumo.

Pressekontakt: Jan-Petter Dahl

SLEDHEADS - ET SKUTERLIV

I «Sledheads - et skuterliv» følger vi livene til noen av Norges råeste frikjørere på snøskuter. De lever liv der samhold og lidenskap står i sentrum, men der snøskuter til syvende og sist betyr alt. De er konstant på jakt etter råere og villere opplevelser for det ultimate adrenalinkicket. 

I denne helt nye serien skal vitil Riksgränsen i Sverige for å være med inn i Norges råeste snøskutermiljø. I en sesong fylt av action og humor jakter Maria på det ultimate stuntet, mens Sondre jakter på det perfekte hoppet.

«Sledheads - et skuterliv» har premiere senere i høst på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo. 

Pressekontakt: Tara Nilsen.

SOMMERHYTTA

Fire deltakerpar skal i ti uker kjempe om å vinne sin egen sommerhytte. Hver uke må de gjennom omfattende oppussing, konkurranser og inspirerende utfordringer både innendørs og i hagen, helt til paret med flest gullhammere står igjen som vinnere av sin helt egen hytte!

I årets sesong blir vi kjent med tre kjærestepar i forskjellig alder samt en far og hans sønn som alle skal kjempe om å oppnå sin hyttedrøm ved sjøen. Mye står på spill, og vinnerne av den aller første konkurransen får velge sin favoritthytte som skal gjøres til deres eget ferieparadis. Eksperter er Aina Sollie Steen, Lars Fossum og Finn Schjøll. Programleder er Guri Solberg.

«Sommerhytta» hadde premiere 17. august på TV 2 og TV 2 Sumo.

Pressekontakt: Siril Vatne Meling

SPORT PÅ TV 2

Det blir en fyldig sportshøst på TV 2-kanalene med toppfotball, sykkel, vintersport, ishockey, håndball og sjakk.

Det blir «alltid et avspark» på TV 2-kanalene. Landslagsfotball med Nations League er i gang fra 4. september når Norge møter Østerrike, og den viktige playoff-kampen for Norge mot Serbia 8. oktober. Årets Premier League-sesong sparkes i gang 12. september. Spanske La Liga er også i gang fra 12. september og italienske Serie A har sesongstart 19. september. UEFA Champions League er i full gang igjen fra 20. oktober og UEFA Europa League 22. oktober.

TV 2 viser det beste fra sykkelsportens verden med Tour de France fra 29. august og La Vuelta 20. oktober. Kanalen viser også Eliteserien i ishockey som dropper første puck 3. oktober, samt fra Eliteserien i håndball for kvinner og menn.

Magnus Carlsen er aktuell med mer sjakk og fra 3. oktober når det vises direkte Norway Chess. Vintersportsesongen der TV 2 viser verdenscupen i alpint, langrenn og hopp er i gang fra 17. oktober.

SPORLØS

Programleder Geir Fredriksen hjelper nordmenn å lete etter slektninger, nære og kjære som de har mistet kontakten med, eller på en eller annen måte kommet bort fra gjennom årenes løp.

«Sporløs» har sesongpremiere 30. august på TV 2 og TV 2 Sumo.

Pressekontakt: Unn Grethe Berge

 TRULS À LA HELLSTRØM

Denne sesongen er Truls klar for å briljere. Forrige sesong besto han eksamen, og for å bevise hvor god han er blitt vil han nå gjerne konkurrere mot Eyvind på kjøkkenet. Sammen skal de på tur i Norge i bobil, finne de beste råvarene og bli inspirert av noen av de mest fantastiske plassene landet vårt kan by på. Turen går blant annet til Hedmarken, Trondheim, Lindesnes og Hardanger.

«Truls à la Hellstrøm» har premiere senere i høst på TV 2 og TV 2 Sumo.

 Pressekontakt: Anne Martha Leidland

TV 2 HJELPER DEG

«TV 2 hjelper deg» er tilbake, men med nytt sendetidspunkt og ny innpakning! Hver torsdag klokken 21.40 vil programleder Solveig Barstad og redaksjonen gi deg en hel time med enda flere og større avsløringer, gode forbrukersaker og produkttester. Gjengen har flyttet ut av studio for å kunne være enda tettere på samfunnet vi bor i, og Solveig skal besøke folk over hele landet for å forsøke å hjelpe med både store og små forbrukerproblemer. Denne sesongen får vi også hjelp av kjendisduoer og enda flere reportere.   

«TV 2 hjelper deg» har sesongpremiere torsdag 20. august på TV 2 og TV 2 Sumo.

 Pressekontakt: Tara Nilsen.

VALG I USA

Denne høsten kommer verdens øyne til å være rettet mot USA og det amerikanske presidentvalget. Donald Trump kjemper for gjenvalg mot demokratenes Joe Biden og Kamala Harris, og det kommer etter all sannsynlighet til å bli en valgkamp vi ikke har sett maken til før. 

TV 2 Nyhetene satser stort på å dekke det amerikanske valget denne høsten. Programmet «Trumps verden» følger utviklingen ukentlig og vi går opp til to programmer ukentlig når det nærmer seg selve valget 3. november. I tillegg skal Morten Sandøy presentere daglige sendinger på TV 2 den siste uka hvor vi tar pulsen på USA. Vi satser på å følge meningsmålinger tett og har en rekke eksperter med på laget, ikke minst Eirik Bergesen og Hans Olav Lahlum. 

Pressekontakt: Jan-Petter Dahl

VÅRT LILLE LAND

Hva skjer når Tonje Steinsland og en gruppe erfarne journalister, reiser ut i Norge for å finne håpet?

«Vårt lille land» er en dokumentarserie som ikke likner på den øvrige nyhetsdekningen i media. For redaksjonen har gitt seg selv i oppdrag å løfte fram det som er godt. Derfor kommer de tilbake med spektakulære historier om ordinære mennesker. Fortellinger om hverdager - der folk settes på prøve, kjemper, reiser seg, gjør ekstraordinære bragder. Det handler om vanlige menneskers liv. For alle har en historie.

«Vårt lille land» har sesongpremiere i oktober på TV 2 og TV 2 Sumo.

Pressekontakt: Katrine Wergeland

ÅSTED NORGE

Åsted Norge startet opp i 2016, og har med seernes hjelp bidratt til at 92 lovbrytere til nå er blitt tatt. Programmet forener forbryterjakt, undersøkende journalistikk og folkeopplysning, og samlet i snitt nesten 600.000 seere gjennom vårsesongen.

Jens Christian Nørve er utegående reporter og programleder. I ekspertpanelet finner du forsvarsadvokat John Christian Elden, forfatter og tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde, og Norges mest kjente drapsetterforsker, Asbjørn Hansen. Rune Utne Reitan fra Kripos tar imot tips fra seerne under sendingene.

I sesong 10 av Åsted Norge skal du bli kjent med en svært ressurssterk kvinne som sendte av sted 13 millioner kroner til en «arkitekt» hun traff på en datingside. Vi tar opp jakten på «arkitekten» som trolig har gjennomført norgeshistoriens største kjærlighetssvindel. Sporene peker mot en liten by i Nord-Norge, men stopper de der? Hvem er «arkitekten»? Hvordan klarte han å lure kvinnen for millioner av kroner? Og hvor er pengene blitt av? Ifølge Økokrim er kjærlighetssøkende nordmenn blitt svindlet for godt over en milliard kroner de siste fem årene. Denne type kriminalitet ødelegger livet til hundrevis av ofre hvert år.

«Åsted Norge» har sesongpremiere mandag 14. september på TV 2 og TV 2 Sumo.

Pressekontakt: Katrine Wergeland

INTERNASJONALE SERIENYHETER

«The Salisbury Poisonings» er en dramaserie basert på en sann historie om den tidligere russiske agenten Sergej Skripal og hans datter Yulia, som ble forgiftet med nervegass i Salisbury i 2018. Serien vil vises på TV 2 og TV 2 Sumo med premiere i september.

«Des» er den sanne historien om Dennis Nielsen, Englands verste seriemorder. Han tok livet av minst 12 menn på grotesk vis på 80-tallet. Vi ser David Tennant i rollen som Des. Serien får premiere denne høsten på TV 2 og TV 2 Sumo.

Den danske suksesserien «Sykepleieskolen» er tilbake med en tredje sesong på senhøsten.

En av de store serienyhetene som får premiere på TV 2 Sumo denne høsten er den moderne såpete dramaserien «Filthy Rich». Vi ser Kim Cattrall i rollen som matriarken i en sørstatsfamilie preget av skandaler.

Serier som nylig har hatt premiere og som finnes tilgjengelig hos TV 2 Sumo og C More er «Yellowstone» og «Intelligence». «Yellowstone» er et kritikerrost moderne westerndrama med Kevin Costner i hovedrollen, om en familie som stadig står i nye intriger og maktkamper med naboene til ranchen i Montana. Komiserien «Intelligence» med David Schwimmer og Nick Mohammed er om den britiske etterretningsenheten CySec som bekjemper cyberkriminalitet.

Pressekontakt: Nina Engh

På TV 2s høstlansering ble også en av nysatsingene for vårsesongen 2021, presentert: «Joakims første porno», med Joakim Kleven:

JOAKIMS FØRSTE PORNO

Nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til å se porno, også blant ungdom. Dette snakker vi altfor lite om! Så nå skal Joakim Kleven gjøre et dypdykk i pornobransjen, og prøve å forstå hvordan porno faktisk påvirker norske ungdommer. Joakims reise går fra gutterommet til verdens største pornostjerner i Las Vegas, og han får bryne seg på mange myter og fordommer underveis. Vi møter triste skjebner og store følelser, men også humor og glede på veien. Dette er en serie som alle kan se, om et tema som i løpet av livet angår de aller fleste av oss.

Pressekontakt: Alex Iversen

Kontakter

Håvard SolemTeamleder

Teamleder for PR- og medieavdelingen. Pressekontakt for Blålys, Toll, Skal vi danse og TV 2s høstlansering.

934 35 922hvl@tv2.no

Anne Martha LeidlandPR- og medierådgiver

Pressekontakt for Truls à la Hellstrøm, Aune & Alex, Farfar, Norge i krise, Love Island og Kompani Lauritzen.

476 45 065aml@tv2.no

Nina EnghPR- og medierådgiver

Bloggerne, Funkyfam, God morgen Norge, God kveld Norge, Premier League, utenlandske serier, barne-tv og C More-innhold.

916 05 816nina.engh@tv2.no

Tara NilsenPR- og medierådgiver

Pressekontakt for TV 2 hjelper deg, Tid for hjem, Tid for hage, Gullfisken, Follestad, Quizmester, Sledheads og Senkveld med Helene og Stian.

92822508tara.nilsen@tv2.no

Unn Grethe BergePR- og medierådgiver

Pressekontakt for Jakten på kjærligheten, Sporløs, Hver gang vi møtes, Lystløgner og Huskestue.

924 03 867ugb@tv2.no

Bilder

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er et av Norges største kommersielle mediehus. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom