NRK

Her er MGP-artistene fra Øst-Norge

Del

NRK presenterer i dag de fire artistene som skal konkurrere i delfinalen for Øst-Norge lørdag 18. januar.

Lørdag 18. januar skal disse kjempe om én plass i finalen i Trondheim 15. februar:

JÆGER: «How About Mars»

Tekst og melodi: Roel Rats, Synne Vorkinn, Chris Wortley og Sindre T. Jenssen

SPERREFRIST: JÆGER er en av...

Anna Jæger (26) er fra Oslo og Asker, men bodde store deler av oppveksten i Canada og USA. Jæger har holdt på med musikk siden hun var liten, og som artist og låtskriver byr hun nå på «elektro-pop-rock». JÆGER kombinerer inspirasjon fra sin oppvekst i Nord-Amerika med erfaringer fra Norge. Noen av artistene som inspirerer henne mest er Tove Lo, Elle King, Billie Eilish, Robyn og Halsey.

Som ungdom spilte hun i rockeband i USA og opptrådte på små barer og nattklubb-scener i Virginia og Washington DC. De siste årene har hun spilt på en scener som John Dee, Gamla, og The Thief.

Det som preget henne mest i oppveksten var trolig School of Rock, der unge talenter lærte å spille klassisk rocke-musikk i band og opptrådte på en rekke scener.

JÆGER var deltaker på «The Voice» på TV2 i 2017, og hadde da Morten Harket som mentor.

Hun slapp nylig singelen «Can´t Help it» på Spotify, og jobber for tiden med flere spennende prosjekter.

Kim Wigaard & Maria Mohn: «Fool For Love»

Tekst og melodi: Torbjørn Raae, Arve Furset, Kim Wigaard Johansen og Maria Mohn

SPERREFRIST: Kim Wigaard Ma...

Kim Wigaard (31) fra Oslo og Maria Mohn (36) fra Fredrikstad er begge ved siden av egne artistkarrierer også vokalcoacher for noen av norges største artister, så nå er det sangpedagogenes tur i MGP. Kim har i en årrekke jobbet i inn- og utland, og deltatt i musikal, revy, opera og kabaret. Han har sunget i Den Norske Opera og Ballett, jobbet i New York og hatt solokonsert for et utsolgt Oslo Konserthus. Han har bred utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Manhattan School of Music i New York.

Kim var semifinalist i Idol, Top 40 i The Voice og var nå senest dommer i TV NORGE-programmet «All Together Now».

Maria er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og jobber som sanger, låtskriver, pianist, humorist og skuespiller. Hun har sunget i den spellemannsnominerte vokalgruppa PUST, i Det Norske Solistkor, vært frontfigur i band, storband, korps og orkester og har delt scene med en rekke store artister. Maria har også vært med i TV-programmer som «Idol», «Popstokk», «Sommeråpent» og «Beat for Beat».

Maria (36) slapp sitt debutalbum «Bli med meg» i september 2010 og hennes andre plate kom i 2014 og fikk VG-listeplassering.

Maria og Henning Stranden startet en musikalsk humor-duo sommeren 2012 og har gjort stor suksess i Fredrikstad med showene «Mysteriet vårs» og «Nå er'e jul(ing) igjen!».


Rein Alexander: «One Last Time»

Tekst og melodi: Erik Småland, Kristoffer Tømmerbakke og Rein Alexander.

SPERREFRIST: REIN deltar i ...

Sang og musikk stod sentralt i Rein Alexanders Hauge Korshmans (48) oppvekst. Allerede som sølvgutt tok sangen ham rundt i hele Norge og verden over. I dag er han en skolert og selvlært, rutinert formidler og fortolker av mange musikalske stilarter.

Norge, USA, Island, London, Italia og Sverige er steder han har kalt hjemme, både som student og profesjonell. Han har mottatt utmerkelser ved skoler som Royal Academy of Music og The Reykjavik Academy of Singing and Vocal Arts. I 2003 stemte det norske folket ham fram til seier i NRK-programmet «Kjempesjansen».

Rein Alexander har gjort utallige konserter og turneer for store publikum. Han har også spilt roller som Jean Valjean i «Les Miserables», Anatoly i «Chess», Terje Vigen, Caston i «Skjønnheten og udyret», Shere Kahn i J«ungelboken», Anton Fugger i «Which witch» med flere.

Tore Petterson «Start Of Something New»

Tekst og melodi: Tore Petterson og Knut Bjørnar Asphol

SPERREFRIST: Tore Petterson...

Tore Petterson (40) er født i Drammen, vokst opp på Tranby i Lier, men har de siste 20 årene vært bosatt på Grünerløkka i Oslo. Han er kjent fra NRK-serien «Sofa», «Farmen Kjendis» og som dommer i «Skal vi danse» på TV2. Mange kjenner ham også som komiker i blant annet humorduoen «Adam og Tore» med hans venn Adam Schjølberg.

I MGP deltar han med den egenskrevne låta «The start of something new». Den er skrevet og produsert sammen med Knut Bjørnar Asphol, som blant annet har produsert Aleksander Rybaks siste vinnerbidrag «That's How to write a song».

Tore har spilt med jazzlegenden Ola Calmeyer i åtte år, og i senere tid med sitt eget band «Tore Petterson Trio» sammen med pianist Torbjørn Kvamme og Frøydis Grorud fra «Beat for Beat» på saksofon og fløyte.

En forhåndskvalifisert artist opptrer

I delfinalen for Øst-Norge på lørdag 18. januar opptrer Didrik og Emil Solli-Tangen med sin låt «Out of Air». Brødrene er forhåndskvalifisert til finalen 15. februar.

Les mer om de andre artistene her.

Det var Raylee som sikret seg finaleplass i Sørlandets delfinale lørdag 11. januar.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Tore Petterson. Foto: NRK
Tore Petterson. Foto: NRK
Last ned bilde
Rein Alexander. Foto: NRK
Rein Alexander. Foto: NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom