Norges Fotballforbund

Her er kvinnelandslagets VM-tropp

Del

Landslagssjef Martin Sjögren presenterte de 23 spillerne som skal spille VM for Norge.

Torsdag ble Norges VM-tropp offentliggjort på en pressekonferanse hos Telenor. 23 spillere er tatt ut for å forsvare Norges ære i mesterskapet i Frankrike.

- Det er ingen store overraskelser i troppen, dette er spillere vi kjenner godt. Vi har jobbet med en kjernetropp i perioden fra EM og til nå, og jeg synes vi har en velbalansert tropp. Det er noen mesterskapsdebutanter og en del etablerte. Det er også spennende med de yngre som kommer fra U23-landslaget, som har gjort det bra og nå etablert seg i vår tropp, sier landslagssjef Martin Sjögren.

- Det er noen posisjoner vi har tenkt ekstra mye på, men vi har landet på dette til slutt. Jeg synes det er en vel sammensatt tropp, fortsetter han.

Norges første kamp i VM spilles mot Nigeria 8. juni, mens Frankrike og Sør-Korea venter i de øvrige kampene. Troppen samles til precamp om 18 dager, før avreise til Frankrike 30. mai. 

- Jeg er veldig fornøyd med forberedelsene inn mot dette mesterskapet, og føler vi er godt forberedt. Vi gleder oss enormt til å sette i gang når vi møtes 20. mai, sier Sjögren.

- Det har vært en rivende utvikling i internasjonal kvinnefotball, så det at spydspissen vår kvalifiserer seg til VM-sluttspill er utrolig viktig. Sammen med klubbene iverksetter vi tiltak for at vi også i fremtiden skal lykkes internasjonalt. I VM i sommer har vi et lag med gode spillere, og jeg har stor tro på at vi skal gjøre et godt mesterskap, sier fotballpresident Terje Svendsen

VM-TROPPEN

Ingrid Hjelmseth - Stabæk
Cecilie Fiskerstrand - LSK Kvinner
Oda Bogstad - Arna-Bjørnar

Maria Thorisdottir – Chelsea
Maren Mjelde – Chelsea
Stine Hovland – Sandviken
Synne Skinnes Hansen – LSK Kvinner
Kristine Minde – Wolfsburg
Cecilie Redisch Kvamme – Sandviken
Ingrid Moe Wold – LSK Kvinner
Frida Maanum – Linköping
Vilde Bøe Risa – Koppabergs/Göteborg
Ingrid Syrstad Engen – LSK Kvinner
Therese Sessy Åsland – LSK Kvinner
Amalie Eikeland – Sandviken
Emilie Bosshard Haavi – LSK Kvinner
Guro Reiten – LSK Kvinner
Karina Sævik – Kolbotn
Caroline Graham Hansen – Wolfsburg
Isabell Herlovsen – Kolbotn
Lisa-Marie Karlseng Utland – Rosengård
Emilie Nautnes – Arna-Bjørnar
Elise Thorsnes – LSK Kvinner

Om Norges Fotballforbund

Norges Fotballforbund
Norges Fotballforbund
Sognsveien 75 J
Oslo

21 02 93 00https://www.fotball.no

Følg saker fra Norges Fotballforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Fotballforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Fotballforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom