Norske Kokkers LandsforeningNorske Kokkers Landsforening

Her er finalistene til NM i Kokkekunst 2018!

Del
Mørbrad av Urfe
Mørbrad av Urfe

Deltagere og utvelgelse
15 av Norges fremste faglærte kokker har komponert en 3-retters meny, som de har sendt inn til en anonym utvelgelsesjury. Juryen har nå valgt ut 12 finalister som skal konkurrere om tittelen Norgsmester i Kokkekunst og Kongepokalen. 

Navnene ble offentliggjort 8. juni kl 10.00.

Konkurransen finner sted i Trondheim 26. og 27. september i Trondheim. Stine Sem fra Landbruks- og matdepartementet foresto kunngjøringen av de 12 finalistene sammen med konkurrranseansvarlig Svein Magnus Gjønvik fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug på pressekonferansen 8. juni. 

Oppgave NM i kokkekunst 2018
Til konkurransen er det valgt ut norske råvarer av høy kvalitet med lang historie, i kombinasjon med mer trendy og nye råvarer: 

FORRETT:
Hel, norsk piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya. Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot. Retten skal bestå av piggvar som hovedråvare og de andre ingrediensene må inngå i retten. 

HOVEDRETT:
Ytrefilet av norsk Urfe med fettkappe og mørbrad av Urfe. Norsk rosettkål, norsk svartkål og TINE smør. Retten skal bestå av både ytrefilet og mørbrad, de andre ingrediensene må inngå i retten. 

DESSERT:
Valrhona CARAIBE 66 % og TINE seterrømme, norsk hokkaidogresskar fra Østfold, lime, sitron og appelsin. 

Dommere
Hoveddommer og smaksdommerne har som viktigste oppgave å bedømme anretning, presentasjon og smak. Plassdommere skal bedømme Mice en place, hygiene, korrekt yrkesmessig håndverk og tid. 

Til NM i Kokkekunst hentes dommere på topp nivå, fra Norden og Norge. Årets hoveddommer blir presentert samtidig med NM-deltagerne den 8. juni 2018, de øvrige dommerne i årets blir offentliggjort i september. Bilder og navn på alle deltakerne på neste side. 

Konkurranseansvarlig:
Svein Magnus Gjønvik, Trondheim Kokkenes Mesterlaug
920 89 029
smgrh@online.no 

Finalistene til NM i Kokkekunst 2018:


Navn: Kjell Patrick Ørmen Johnsen (tittelforsvarer)
Arbeidsplass: Kulinarisk Akademi
Sted: Oslo
---


Navn: Andre Larsen
Arbeidsplass: Fiskekompaniet
Sted: Tromsø
---


Navn:Daniel Rosvold
Arbeidsplass:Rest. Gamle Raadhus
Sted: Oslo
---


Navn: Martin Hovdal
Arbeidsplass: Røst Teaterbistro
Sted: Trondheim
---


Navn: Odd Rainer Hildum
Arbeidsplass: Bekkjarvik Gjestgiveri
Sted: Bekkjarvik
---


Navn: Filip August Bendi
Arbeidsplass: N:B: Sørenden Annen Etage
Sted: Stavanger
---


Navn: Odd Ivar Haglund
Arbeidsplass: Brasseriet i Fengselet
Sted: Hønefoss
---


Navn: Sondre Bruvik Ellingstad
Arbeidsplass: Tango Restaurant
Sted: Stavanger
---


Navn: Andreas Rønningen Wold
Arbeidsplass: Restaurant Fjord
Sted: Oslo
---


Navn: Liliana Haaland
Arbeidsplass: Selvstendig Næringsdrivende
Sted: Skudeneshavn
---


Navn: Håvard Werkland
Arbeidsplass: Scandic Nidelven
Sted: Trondheim
---


Navn: Mads Andre Hansen
Arbeidsplass: Sentralen Mat
Sted: Oslo

Bilder

Mørbrad av Urfe
Mørbrad av Urfe
Last ned bilde
Daglig leder i NKL, Espen
Wasenius
Daglig leder i NKL, Espen Wasenius
Last ned bilde
Konkurranseansvarlig Svein Magnus Gjønvik
Konkurranseansvarlig Svein Magnus Gjønvik
Last ned bilde
Kjell Patrick Ørmen Johnsen (tittelforsvarer)
Kjell Patrick Ørmen Johnsen (tittelforsvarer)
Last ned bilde
Andre Larsen
Andre Larsen
Last ned bilde
Daniel Rosvold
Daniel Rosvold
Last ned bilde
Martin Hovdal
Martin Hovdal
Last ned bilde
Odd Rainer Hildum
Odd Rainer Hildum
Last ned bilde
Filip August Bendi
Filip August Bendi
Last ned bilde
Odd Ivar Haglund
Odd Ivar Haglund
Last ned bilde
Sondre Bruvik Ellingstad
Sondre Bruvik Ellingstad
Last ned bilde
Andreas Rønningen Wold
Andreas Rønningen Wold
Last ned bilde
Liliana Haaland
Liliana Haaland
Last ned bilde
Håvard Werkland
Håvard Werkland
Last ned bilde
Mads Andre Hansen
Mads Andre Hansen
Last ned bilde

Om Norske Kokkers Landsforening

Norske Kokkers Landsforening
Norske Kokkers Landsforening
Tollbugata 8A/B
0152 Olso

http://www.nkl.no

Norske Kokkers Landsforening er en nasjonal organisasjon som har til formål å fremme kokkefaget.

Følg pressemeldinger fra Norske Kokkers Landsforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske Kokkers Landsforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norske Kokkers Landsforening

Kokkelandslaget Community Catering lager lunsj til Landbruks- og matminister Olaug Bollestad27.9.2019 15:00:26 CEST | Pressemelding

Kokkelandslaget Community Catering har sin første gjennomkjøring av sin OL meny. De skal servere 120 gjester i personalrestauranten i regjeringskvartalet. Blant lunsjgjestene er Landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Dere treffer Kokkelandslaget og ministeren i kantine R6, i Landbruks- og matdepartementet. Mandag 30. september kl. 10:30-11:30. Kokkelandslaget Community Catering skal lage en stor meny i OL, og oppgaven er krevende med tanke på mangfold, antall retter, bærekraft og med et strengt kostøre. I tillegg skal alt skje på tid, og denne dagen skal laget også gjennomføre på tidsskjema. Norske Kokkers Landsforening er stolte over at vi for første sender tre Kokkelandslag til KOKKE OL. Når Kokkelandslaget Community Catering, reiser til KOKKE OL 2020, reiser de som Norge sitt første landslag i denne kategorien. Uttrekk fra oppgaven: HOT KITCHEN PROGRAM – “RESTAURANT OF COMMUNITY CATERING”: Number of guests: 120 Service: self-service based on a free-flow-system, in addition one m

Håvard Werkland hos Scandic Nidelven i Trondheim til topps i NM i Kokkekunst 201828.9.2018 09:28:50 CEST | Pressemelding

10 kokker har denne uken kjempet om seieren og Kongepokalen i NM i kokkekunst, som ble arrangert i Trondheim 26. og 27. september. Etter to dagers intensiv jobbing ble Håvard Werkland hedret med HMK pokal torsdag kveld. I tillegg til norgesmestertittelen får Håvard Werkland delta i Nordisk mesterskap på Island neste år, og automatisk en plass i “veien videre til Årets kokk 2019”.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye