Hold Norge Rent

Her er finalistene til Gullklypa 2019

Del

Hold Norge Rent har mottatt 32 nominasjoner til Gullklypa og nå er juryens finalister klare.

Foto: Hold Innlandet Rent
Foto: Hold Innlandet Rent

Gullklya er en utmerkelse til enkeltpersoner eller institusjoner som har gjort en spesiell innsats mot forsøpling, og for et rent og trivelig Norge. Det er 15 år siden Gullklypa ble delt ut for første gang.

Prisen består av en staselig søppelklype, et diplom og en gave på kr. 5 000 sponset av Ragn-Sells.

FINALISTENE TIL GULLKLYPA 2019

Blant de nominerte har juryen valgt følgende finalister:

Pippip Ferner: for hennes arbeid med å lage kunst av marint avfall og evne til å formidle gjennom kunsten hva søpla gjør med dyra, kloden og havet.

John Gunnar Broks: lokal ildsjel fra Magerøya i Nordkapp. Har holdt på siden 2015 og engasjerer til strandrydding med den lokale skolen og befolkningen, i tillegg til Kystverket. Har satt marin forsøpling på dagsorden på Magerøya.

Plastfritt Hav: for engasjement for Strandrydding på øya Giske utenfor Ålesund. I spissen står ildsjelene Janne Farstad, Ina Giske og Bente Fiskerstrand. Siden 2017 har de organisert større og små ryddeaksjoner og har invitert lokalbefolkningen på Giske til å være med ut og rydde.

Søgne Dykkerklubb: for enorm innsats for havet. I 2019 fjernet klubben minst 1046 spøkelsesredskaper bestående av blant annet teiner, ruser og garn. Dykkerne fra Søgne har også fjernet annet marint avfall fra havbunnen og sørget for at utallige sjødyr har blitt sluppet fri. 

Sten Helberg: for sitt engasjement og innsats for havet i et tiår. Han er en ildsjel som har viet sitt liv til arbeidet med marin forsøpling og startet sammen med Naturvernforbundet i Østfold Kystlotteriet i 2016 og opprettet miljøstiftelsen Elv og Hav i 2019.

Vinneren av Gullklypa offentliggjøres på åpningen av Hold Norge Rent-konferansen på Fornebu i Bærum den 5. februar 

Juryen

Årets jury har bestått av Gunhild Solberg (Sirkel glass), Tom Sørum (Oslofjordens Friluftsråd), og Pia Ve Dahlen (marinbiolog og Passion for Ocean)

Nøkkelord

Bilder

Foto: Hold Innlandet Rent
Foto: Hold Innlandet Rent
Last ned bilde

Lenker

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningens overordnede mål er å engasjere frivillige til opprydding av søppel og farlig avfall i norsk natur og å forebygge forsøpling av miljøet. Sammen rydder vi Norge!

Følg saker fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom