TV 2

Her er deltakerne i «LEGO Masters»

Del

Det blir lidenskap, idrett på høyt nivå, sterke følelser og magi når 16 unike LEGO-talenter konkurrerer om den gjeve tittelen som Norges første LEGO Masters.

Programleder for LEGO Masters, Erik Solbakken. Foto/montasje: Fredrik Arff.
Programleder for LEGO Masters, Erik Solbakken. Foto/montasje: Fredrik Arff.

Fredag 15. oktober er det premiere på «LEGO Masters» på TV 2. Når dette suksessformatet sendes for første gang på norske TV-skjermer denne høsten skal 16 unike LEGO-talenter, fordelt på åtte lag, konkurrere om den gjeve tittelen som Norges første LEGO Masters. Oppgavene er mange og varierte: Hvem kan bygge en bro som tåler et halvt tonn med vekter? Hvem bygger det høyeste tårnet, den fineste leiligheten eller den raskeste bilen? Svaret vil sannsynligvis overgå alt du på forhånd hadde trodd var mulig når det kommer til LEGO.

Programleder Erik Solbakken har fått med seg leketøysoppfinner og LEGO-designer Erik Legernes som makker og dommer, og sammen heier de frem deltakerne gjennom stadig nye utfordringer og magiske resultater. Kun ett lag står igjen som vinneren av 500 000 kroner

Glem Johaug og Warholm, klister og hekk, denne høsten skal 16 helt fantastiske LEGO-byggere vise oss at LEGO kan være stor idrett! Det skal fryktelig mye til for å ikke la seg imponere over hva denne gjengen får til. At det bor så mange talentfulle LEGO-byggere her til lands hadde jeg ikke trodd. Her må det omskrivninger til, for det er ikke lenger typisk norsk å være god; Det er typisk norsk å være LE...GO, sier programleder Erik Solbakken.

-Byggerne i Norge holder skyhøyt nivå, og seerne vil bli imponert over fantasi, teknikk, utseende og byggefart i de fantastiske kreasjonene de lager, sier brikkemester Erik Legernes.

Her er deltakerne:

Ole Jakob og Øyvind

Navn: Øyvind Vikse Bjelland
Alder: 21 år
Kommer fra: Sveio
Bor: Sveio
Yrke: Fagbrev som elektriker, men holder nå på med videre utdanning.

Navn: Ole Jakob Vikse Bjelland
Alder: 21 år
Kommer fra: Sveio
Bor: i Sveio
Yrke: Fagbrev som elektriker, men holder nå på med videre utdanning.

Hva er ditt forhold til LEGO?

Øyvind: - Jeg brukte mye tid på LEGO i barndommen, både alene og sammen med venner. Når jeg bygger i dag, mimrer jeg ofte tilbake til denne tiden. Nostalgien er helt klart en stor faktor når det gjelder hvorfor LEGO enda har en stor betydning for meg.

Ole Jakob: - Jeg fikk interessen for LEGO i ung alder. Interessen stammet fra mestringsfølelse og samarbeid. Gjennom tid har LEGO alltid vært god form for terapi. Jeg har primært brukt LEGO til å visualisere ideer som utfordrer mine kreative egenskaper.  

-Hva er deres relasjon? 

Ole Jakob: - Vi er like på utsiden, men svært forskjellige på innsiden. Øyvind blir ofte betraktet som den «logiske personen» og jeg blir betraktet som den «kreative personen». Som oftest bruker Øyvind mer tid på konstruksjon, funksjonalitet og logiske løsninger når vi bygger LEGO. Jeg bruker mer tid på det visuelle, fremstillinger av scener og fargekontraster. Dette er en perfekt kombinasjon for å bygge kreasjoner som skal fungere bra, men samtidig se bra ut!

Jørgen og Rune

Navn: Jørgen Berg Pedersen 
Alder: 42
Kommer fra: Oslo 
Bor: Oslo
Yrke: Innholdsprodusent

Navn: Rune Jansson Gabrielsen
Alder: 40
Kommer fra: Oslo 
Bor: Oslo
Yrke: 3D-artist

-  Hva er ditt forhold til LEGO?

Jørgen: - Jeg lekte masse med LEGO som barn og hadde comeback som 31-åring, da jeg kom over essensen av min barndoms våte drøm: En LEGO Millennium Falcon fra Star Wars. Så ble ett sett til to, to sett til ti, ti sett til 40 episoder av LEGO Star Wars Nynorsk Sosialrealisme/Sosiale medier-miniserien #Hverdagswars og så videre. I dag liker jeg å bygge LEGO, fortelle historier med LEGO, se hva andre bygger og følge med på LEGO-nyheter osv. Du kan si jeg har ramlet ganske langt ned i LEGO-kaninhølet, og trives greit her nede.

Rune: - Tja, jeg er jo en leken type og har vært det hele livet. Derfor har jo LEGO vært en naturlig del av mye av barndommen. Jeg elsket å freestyle og bygge egne ting, men har aldri vært noe spesielt glad i å bygge etter oppskrift. Jeg føler at LEGO var "go to"-leken hele barndommen. Jeg hadde nok en del "dark years" hvor jeg ikke var fullt så opptatt av LEGO, men etter at jeg fikk barn selv har dette naturlig nok vært en viktig leke igjen. LEGO Masters for meg var en litt overveldende opplevelse. Jeg var nok mindre forberedt rent LEGO-teknisk sett enn mange andre, men det var også en åpenbaring å kunne ha tilgang til denne mengden LEGO og å få utfolde seg dager i strekk bare med LEGO. Det var helt sjukt moro å få lov til å vie så mye tid til bare å skape med LEGO sammen med så mange andre ivrige, fine folk.

-Hva er deres relasjon? 

Jørgen: - Kjærestene våre er barndomsvenninner, så vi er på en måte inngifte venner. Vi møttes for 15 år siden og matchet bra. Begge liker å skape ting, det være seg å tegne, male, skrive, filme, fotografere, animere og bygge. Vi er begge glad i sci-fi, eventyr, fantasi og teit humor, og har en ganske leken holdning i livet. I LEGO Masters stiller jeg med litt mer erfaring og LEGO-nerding, mens Rune er litt mer et «wildcard» med rå energi, skapervilje og høy «Brikker Per Minutt»-rate.Anna og Erman

Navn: Anna Hui Opsahl
Alder: 22
Kommer fra: Nittedal 
Bor: Valdres
Yrke: Student 

Navn: Erman Bora Atabay 
Alder: 39
Kommer fra: Tyrkia (barndom), deretter Oslo.
Bor: Oslo 
Yrke: Utelivsbransjen 

-Hva er ditt forhold til LEGO? 

Anna: - LEGO er en stor hobby jeg bruker mye tid på. Jeg liker å bygge ting som beveger seg ved bruk av motorer, pneumatikk og mekanikk.   

Erman: - Jeg har vokst opp med LEGO, og bygget siden jeg var åtte år. I dag bygger jeg mye av mine egne design. Jeg er ikke særlig begavet innen tegning, form og farge – og synes formatet til LEGO-klossene passer utmerket for meg til å være kreativ.

-Hva er deres relasjon? 

Erman: - Anna og jeg kjente ikke hverandre da vi møtte opp til audition. Vi deltar sammen fordi vi fant ut under audition at vi har noen fellestrekk og interesser, og så funket det bra å bygge sammen. Jeg tenker på det som at vi ble headhuntet og deretter vokste sammen til et sterkt lag.

Anna: - Vi utfyller hverandre på forskjellige områder, jeg er den som er mest teknisk og han er den som har mest fantasi.

 
Bård og Reier

Navn: Reier Pytte
Alder: 53
Kommer fra: Hvittingfoss
Bor: Hamar
Yrke: Jobber med IT 

Navn: Bård Nome
Alder: 54
Kommer fra: Rælingen
Bor i: Sandefjord
Yrke: Fastlege, spesialist i allmennmedisin og arbeidsmedisin, sjømannslege og petroleumslege

-Hva er ditt forhold til LEGO? 

Reier: - LEGO er hobbyen min - jeg trengte å drive med noe annet enn data, så for meg var det naturlig å hente fram det jeg brukte mye tid på som liten. Rom-LEGO og ellers all LEGO med funksjoner, elektronisk eller mekanisk, er nok favorittene. Jeg bruker mer tid på egne kreasjoner enn på sett fra butikken.

Bård: - Jeg lekte veldig mye med dette som barn, ofte med storebror, men også alene og med venner. Jeg hadde en «dark age» (byggetørke) fra jeg var 14 år til 30-års alderen, dog ble det litt sikling i leketøysbutikken, kikking i LEGO-katalogen og jeg fulgte med på utviklingen. Etter at jeg fikk egne barn begynte jeg å samle på LEGO, samt bygge egne kreasjoner. Favorittemaer er bygninger, tog og landskap. Jeg har et eget LEGO-rom med mellom 500 000 og 1 000 000 klosser. Jeg samler på enkelte LEGO-serier som Architecture, Modular Buildings, Ideas-settene.

-Hva er deres relasjon? 

Bård: - Vi er begge medlemmer av Brikkelauget, en forening for voksne LEGO- entusiaster. Vi har møttes på utstillinger og på reiser i regi av Brikkelauget. Jeg spurte Reier om å bli med på LEGO-Masters fordi jeg trodde, og nå har fått bekreftet, at vi utgjør et godt team med gode egenskaper hva gjelder kreativitet og byggeteknikk, i tillegg er vi ikke helt ulike i alder.

 
Kjetil og Johanne

Navn: Kjetil Bergerud Larssen
Alder: 35
Kommer fra: Askim
Bor: Oslo
Yrke: Kommunikasjonsleder

Navn: Johanne Bruun Edvardsen
Alder: 26
Kommer fra: Oslo
Bor: Nesodden 
Yrke: Student i Tjenestedesign

-Hva er ditt forhold til LEGO?

Kjetil: - Jeg vokste opp med LEGO-bygging og sparte alltid til nye byggverk da jeg var liten. Jeg drømte meg bort i den deilige verdenen LEGO representerer - hvor det meste er mulig og kreativiteten får boltre seg. For meg er LEGO lek, avkobling, moro og mestring for store og små.

Johanne: - Jeg hentet frem LEGO-interessen igjen for fem år siden da jeg bestemte meg for å ønske meg et sett til jul, haha! Nå er LEGO et fristed hvor jeg kan koble av fra verden og på kreativiteten. Jeg elsker det lille miniatyruniverset - for mulighetene til å skape noe gøy er uendelige!

-Hva er deres relasjon?

Kjetil: - Johanne og jeg har kjent hverandre ganske mange år fra kirkens ungdomsmiljø. Det er «mega-random» at vi deltar sammen: Johanne var gira på å melde seg på og søkte en makker via Instagram-stories, så tipsa kona mi om meg, og det var jo så sprøtt tilbud at jeg klarte ikke si nei. Så plutselig bygde vi LEGO i studio, liksom! Vi har begge mange idéer og er gode på historier, men ikke så gode på teknikk og hvordan vi skal komme dit vi ser for oss alltid, haha. Jeg blir ganske stille og fokusert når jeg er stressa, mens Johanne blir pratsom, så der har du en god miks.

 

Lasse og Merete

Navn: Lasse Nymoen
Alder: 45
Kommer fra: Lindeberg i Sørum kommune (nå Lillestrøm)
Bor: Løvenstad i Rælingen
Yrke: IT-drift i Posten

Navn: Merete Nilssen 
Alder: 48 år
Kommer fra: Sande i Vestfold,
Bor: På Ridabu, Hamar.
Yrke: Styrer/daglig leder i Utsikten barnehage, Ottestad.

-Hva er ditt forhold til LEGO?

Lasse: - Jeg bygde mye LEGO i barndommen, og etter noen års pause oppdaget jeg på nytt klossene da jeg var på en utstilling og så at det var andre voksne som fremdeles bygde LEGO. Jeg bygger mest innenfor Technic, både «MOC» og sett, og LEGO er for meg en måte å slappe av på, koble ut verden litt og "må bare få denne til å fungere før jeg gir meg for i dag...".Noe av det mest artige er utstillinger, både for å treffe likesinnede, og forhåpentlig inspirere barn (og voksne) til å ikke gi slipp på byggegleden.

Merete: - LEGO er min form for avkobling i en hektisk hverdag. Da bygger jeg sett og «MOC»s, ser en film og koser meg. Å treffe andre LEGO-entusiaster på utstillinger i inn- og utland gir inspirasjon og glede.

-Hva er deres relasjon?

Merete:- Lasse og jeg traff hverandre på et event for Brikkelauget for en del år siden. Vi har deltatt med felles utstilling, han har lært meg mye innen LEGO Technic. Vi har vært sammen med flere andre på et stort Kaptein Sabeltann-prosjekt til Kristiansand dyrepark.

 

Ebbe og Joakim

Navn: Joakim Wang
Alder: 50 år
Kommer fra: Oslo / Vålerenga
Bor: Oslo / Vålerenga
Yrke: Arrangementsprodusent

Navn: Ebbe Kretzmahr Wang
Alder: 15 år
Kommer fra: Oslo / Vålerenga
Bor: Oslo / Vålerenga
Yrke: Skoleelev

 -Hva er ditt forhold til LEGO?

Joakim: - Jeg har hatt et forhold til LEGO siden jeg var bitteliten, og det har alltid vært favorittleke da jeg var barn, og en av favorittaktivitetene som voksen. I LEGO-familien vår er LEGO en sosial aktivitet vi ofte gjør sammen. Jeg elsker å løse «puslespillene» og utfordringene LEGO gir meg når jeg vil lage egne kreasjoner.

Ebbe: - Jeg har så og si vært født med LEGO i henda og har ikke sluppet det ennå, og det tror jeg er en stor grunn til at jeg er den jeg er i dag. Jeg har alltid lekt med brikkene på mange måter og utfordret meg selv i LEGO-bygging daglig.

 -Hva er deres relasjon?

Joakim: Vi er far og sønn, og har bygget LEGO sammen siden Ebbe var bitteliten. Vi samarbeider bra og utfyller hverandre godt. Jobben går raskt og effektivt siden vi kjenner hverandre så godt. Vi elsker å bygge LEGO sammen og gjør det så ofte vi kan.

Are og Grzegorz

Navn: Are Odland 
Alder: 32 år
Kommer fra: Sauda
Bor: Sauda
Yrke: Elektriker 

Navn Grzegorz Górczynski 
Alder: 37
Kommer fra: Ustka i Polen
Bor: Etne (Vestlandet)
Yrke: Bilmekaniker/Industrimekaniker

-Hva er ditt forhold til LEGO?

Are: -LEGO er fantastisk! En leke som har en utrolig høy kvalitet! Jeg blir begeistret og mer kreativ når jeg bygger LEGO og det har nesten ingen begrensninger - alt kan bygges!

Grzegorz: - Mitt eventyr med LEGO begynte i 1988 da jeg var fire år gammel og det var alltid den viktigeste hobbyen min. Jeg har bygget LEGO nesten hele livet, men jeg begynte å samle først i voksen alder. Jeg har smittet ungene mine med denne hobbyen slik at vi alle kan ha glede av LEGO-bygging og leking. Jeg er veldig glad i den store kolleksjonen min og vil aldri slutte med LEGO. Jeg elsker LEGO!

 -Hva er deres relasjon?

 Are og Grzegorz: -Vi er venner og møttes for under et år siden, men vi føler oss mer som brødre. Vi er veldig forskjellige personligheter, men setter oss samme mål, og bruker ulikhetene våre til en styrke for å skape fine byggverk. Grzegorz er teknikk, Are er estetikk og sammen er vi dynamitt!

___

«LEGO Masters» er produsert av Mastiff for TV 2. 10 episoder med premiere fredag 15. oktober på TV 2 og TV 2 Play.

 

Kontakter

Anne Martha LeidlandPR- og medierådgiver

Pressekontakt for Kompani Lauritzen, LEGO Masters, Kjære landsmenn, Farfar, Alex & Aune

Tel:476 45 065aml@tv2.no

Bilder

Programleder for LEGO Masters, Erik Solbakken. Foto/montasje: Fredrik Arff.
Programleder for LEGO Masters, Erik Solbakken. Foto/montasje: Fredrik Arff.
Last ned bilde
Anna og Erman. Foto: Espen Solli / TV 2
Anna og Erman. Foto: Espen Solli / TV 2
Last ned bilde
Are og Grzegorz. Foto: Espen Solli / TV 2
Are og Grzegorz. Foto: Espen Solli / TV 2
Last ned bilde
Bård og Reier. Foto: Espen Solli / TV 2
Bård og Reier. Foto: Espen Solli / TV 2
Last ned bilde
Kjetil og Johanne. Foto: Espen Solli / TV 2
Kjetil og Johanne. Foto: Espen Solli / TV 2
Last ned bilde
Merete og Lasse. Foto: Espen Solli / TV 2
Merete og Lasse. Foto: Espen Solli / TV 2
Last ned bilde
Rune og Jørgen. Foto: Espen Solli / TV 2
Rune og Jørgen. Foto: Espen Solli / TV 2
Last ned bilde
Ebbe og Joakim. Foto: Espen Solli.
Ebbe og Joakim. Foto: Espen Solli.
Last ned bilde
Ole Jakob og Øyvind. Foto: Espen Solli / TV 2.
Ole Jakob og Øyvind. Foto: Espen Solli / TV 2.
Last ned bilde
Brikkemester Erik Legernes og programleder Erik Solbakken. Foto: Espen Solli / TV 2
Brikkemester Erik Legernes og programleder Erik Solbakken. Foto: Espen Solli / TV 2
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.TV2.no

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom