NRK

Henrik Felipe fra Kabelvåg er «Årets Urørt 2020»

Del

Tre finalister har kjempet om å bli «Årets Urørt 2020», og dermed få opptre på P3 Gull med noen av Norges beste artister. I dag ble det klart at lytterne og juryen har stemt fram Henrik Felipe som vinner.

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK
Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK

– Nå dunker det greit her, altså. Helt sykt, sa Henrik Felipe idet resultatet ble annonsert på Urørtfinalen på NRK P3 torsdag kveld.

Han er en 23 år gammel singer-songwriter fra Kabelvåg, som skiller seg ut med sine personlige tekster og dystre, R&B-inspirerte lydbilde. Med låten «BACKYARD» er Henrik Felipe den 21. vinneren av Norges viktigste musikkonkurranse for ukjente artister.

– Artisten har en særegen stemme og er en sterk formidler. Gjennom en leken og kreativ tilnærming til musikk skaper artisten engasjerende låter, og representerer noe nytt. Artisten har et unikt særpreg og et tydelig uttrykk. Årets Urørt har skapt sin egen sjanger og kan fortsette å utvikle seg i det uendelige, heter det i begrunnelsen.

Det var hiphop-artist Raw B, popsanger Lotte og R&B-crooner Henrik Felipe som kjempet om tittelen som årets urørt 2020, og muligheten til å spille direkte på P3 Gull lørdag 28. november. Til slutt var det altså Henrik Felipe som var favoritten blant publikum og juryen.

Juryen i år bestod av popartist Dagny, rapper Adam Ezzari og Ida Eline Tangen, musikksjef i NRK P3.

Kontakter

For ytterlige informasjon, kontakt:

Prosjektleder: Nina Gjertsen <nina.gjertsen@nrk.no>, + 47 474 66 555

Bilder

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK
Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK
Last ned bilde
Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK
Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom