Norske Kvinners Sanitetsforening

Hennes Majestet Dronning Sonja besøker ukrainske flyktninger i Oslo

Del
Dronningen besøker mandag Oslo Sanitetsforening for å møte ukrainske flyktninger.

Mandag 30. januar besøker Hennes Majestet Dronning Sonja Oslo Sanitetsforening. Ordfører Marianne Borgen følger Dronningen. Hensikten med besøket erå møte ukrainske flyktninger. Norske Kvinners Sanitetsforening har siden krigen brøt ut vært blant de frivillige organisasjonene som har hjulpet til med å ta imot flyktninger fra det krigsherjede landet, og gjennom aktivitet bidra til integrering og inkludering. 

Sanitetskvinnene arrangerer gratis, lavterskel aktiviteter der familier kan møtes for å praktisere språk, bygge nettverk, samt oppleve mestring, glede og gjenoppta aktiviteter som er viktige for dem. Vi har egne aktiviteter for kvinner som er i sårbare livssituasjoner.  

Kvinner og barn som kommer fra Ukraina, har ofte opplevd traumatiske hendelser. Dette kan være krigshandlinger, tvungen adskillelse fra fedre eller slektninger, noe som kan påvirke mødrenes evne til å være trygghetsskapende foreldre for sine barn. Vi er derfor ekstra opptatt av å løfte frem kunnskap om både fysisk og psykisk helse i alle våre aktiviteter. 

Dronningen skal snakke med ukrainske kvinner om den livssituasjon de nå har. Kvinnene som deltar i prosjektet, skal blant annet lage mat og Dronningen skal få smake på en tradisjonell ukrainsk rett og høre ukrainsk sang. 

- Det er en stor anerkjennelse av Sanitetskvinnenes arbeid over hele landet at Dronningen besøker vårt arbeid for ukrainske flyktninger. Vi er svært glade og takknemlige for at Dronningen engasjerer seg i ukrainske kvinners situasjon, sier generalsekretær Malin Stensønes. - Det gir stor motivasjon til videre arbeid.  

 

Pressen er velkommen til å fotografere utendørs ved Dronningens ankomst kl 17 og ved avreise kl 1830. Under besøket i huset vil ressursene pooles og deles av NTB og NRK.  

Møte vil finne sted i Oslo Sanitetsforening sine lokaler
Adresse: Solskinnsveien 12, 0376 Oslo
Tidspunkt: kl. 17.00 -18.30

Kontakter

Bilder

Om Norske Kvinners Sanitetsforening

Norske Kvinners Sanitetsforening
Norske Kvinners Sanitetsforening
Kirkegata 15
0153 Oslo

24 11 56 20http://www.sanitetskvinnene.no

Norske Kvinners Sanitetsforening (N.K.S.) er Norges største kvinneorganisasjon. Hovedsatsingsområdet er kvinners helse og livsvilkår. Organisasjonen bidrar med rundt 25 millioner kroner årlig til forskning innen kvinnehelse.

Følg pressemeldinger fra Norske Kvinners Sanitetsforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske Kvinners Sanitetsforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norske Kvinners Sanitetsforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom