Henie Onstad Kunstsenter

Henie Onstad i samarbeid med Salgshallen: Lanserer duftlys av kunstner Marthe Elise Stramrud og duft-gründer Henia Gamborg Kjørsvik

Del

Fredag 16. september lanserer Henie Onstad og Salgshallen en serie unike duftlys i keramiske beholdere av Marthe Elise Stramrud. Samarbeidet er det første av sin art i et helt nytt satsningsområde for Henie Onstad, der kunstsenteret vil utvikle multipler (kunstverk i serie for salg) i samarbeid med utvalgte samtidskunstnere.

Foto: Tove Sivertsen
Foto: Tove Sivertsen

Duften av patsjuli, rose, vanilje, solbær og sedertre er komponert av Henia Gamborg Kjørsvik. Duftlyset har flere bruksfunksjoner, både som lys og som et objekt etter at lyset har brent ned, for eksempel kopp, potte eller til oppbevaring, men dekan også fungere som et kunstverk alene. 

Lysene er i opplag på 100 stykk og vil være tilgjengelig for salg i Butikken på Henie Onstad, Salgshallens nettbutikk, Kollekted by og Dapper i Oslo. I midten av november vil det også komme ti skulpturer i salg, signert Stramrud, hvor duftlyset kan inngå som en del av skulpturen.

Samarbeidet blir markert med en lansering på Dapper i Oslobukta fredag 16. september kl. 18 i anledning Oslo Art Weekend.  

Kort oppsummert:

  • samarbeid mellom Henie Onstad og Salgshallen
  • duftlys i beholder av Marthe Elise Stramrud, duft komponert av Henia Gamborg Kjørsvik
  • lansering 16. september kl. 18 på Dapper
  • i salg i Henie Onstad Butikken, Salgshallens nettbutikk, hos Kollekted by og Dapper
  • ti skulpturer av Marthe Elise Stramrud i salg fra i midten av november

Om Salgshallen 

Salgshallen er et eksperimentelt og uavhengig galleri i Oslo kuratert av Tove Sivertsen. Med målsetning om å styrke kunstens posisjon i hverdagskulturen legger Salgshallen også til rette for samarbeid der kunst kan bli vist og formidlet gjennom andre kanaler enn deres eget visningsrom. Dette inkluderer både tradisjonelle visningsrom og gallerier, i tillegg til næringsvirksomheter og andre offentlige rom, og ved å tilby videresalg av kunst og produksjon av kunstnersamarbeid.

Om Henia Gamborg Kjørsvik 

Henia Gamborg Kjørsvik (f. 1980) er med-grunnlegger og kreativ leder for det norske parfymemerket Kalit. Kalit ble lansert i juni 2022, duftene er inspirert av Oslo og Marokko.

Om Marthe Elise Stramrud 

Marthe Elise Stramrud (f.1984) arbeider i grenseland av keramikkens muligheter, i sterke farger med et humørfylt og nesten naivistisk uttrykk. Stramrud bor og arbeider i Oslo. Hun ble uteksaminert med en MFA fra Kunstakademiet i Oslo i 2018 og en BFA fra Kunsthøgskolen i Bergen i 2011. Hun har deltatt i en rekke separat- og gruppeutstillinger de seneste årene, gjennomført to store utsmykkingsprosjekter, og arbeidene hennes er innkjøpt til flere private og offentlige samlinger, deriblant Nasjonalmuseet, KODE Kunstmuseer og komponisthjem i Bergen, SKMU, Sørlandets Kunstmuseum, KORO - Kunst i Offentlig Rom, Oslo kommunes kunstsamling og Kunst på Arbeidsplassen. Stramrud er tildelt en rekke stipender og priser for sitt virke og har nylig gitt ut den kritikerroste boken Keramisk faktaopplysning (2021). 

Kontakter

Bilder

Foto: Tove Sivertsen
Foto: Tove Sivertsen
Last ned bilde
Foto: Tove Sivertsen
Foto: Tove Sivertsen
Last ned bilde
Foto: Tove Sivertsen
Foto: Tove Sivertsen
Last ned bilde
Foto: Tove Sivertsen
Foto: Tove Sivertsen
Last ned bilde
Foto: Tove Sivertsen
Foto: Tove Sivertsen
Last ned bilde
Foto: Tove Sivertsen
Foto: Tove Sivertsen
Last ned bilde

Om Henie Onstad Kunstsenter

Henie Onstad Kunstsenter
Henie Onstad Kunstsenter
Sonja Henies vei 31
1311 Høvikodden

67 80 48 80http://hok.no/

Henie Onstad Kunstsenter er en ledende arena for nasjonal og internasjonal billedkunst, med et bredt utstillingsprogram, en sentral kunstsamling, samt aktiviteter innen musikk og performance. Kunstsenteret er omgitt av et praktfullt parkområde på Høvikodden i Bærum. I tillegg til utstillingsar­ealer på ca. 3500 m2, rommer senteret Lab for barn og unge, møtelokaler for utleie, egen butikk, samt kafeen Piruetten.

Følg pressemeldinger fra Henie Onstad Kunstsenter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Henie Onstad Kunstsenter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Henie Onstad Kunstsenter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom