Egmont Publishing

Helt texas for Tex Willer!

Del

Egmont trykker 127 000 Tex Willer-tegneserier i året. Og i 2019 kommer det hele 27 utgivelser om denne cowboy-helten. For første gang kan fansen få Tex Willer-magasinet rett i postkassa.

Ikke bare trekker han raskest, det er vel neppe noen westernhelt som har holdt det gående lenger enn ham og fremdeles er «still going». Helt siden 1971 har rangeren og navajo-lederen hatt sitt trofaste publikum her til lands. 

– At vi trykker 127.000 Tex Willer-blader i året, er egentlig helt Texas. Et passende uttrykk når vi snakker om western-litteratur, sier redaksjonssjef Tormod Løkling. 

Denne sjangeren har til tider vært voldsomt populær i Norge, med Morgan Kane og det sjekkhefte-formede «Præriebladet» som to av de fremste eksponentene. 

– Det morsomme og interessante er at Morgan Kane var norsk og Tex Willer er italiensk. Vi her i Europa har altså et sterkt behov for å drømme oss bort til det barske ville vesten. En drøm som stadig er høyst levende i en kiosk nær deg, året rundt, fortsetter Løkling. 

Inspirert av John Wayne 

– Tex Willer kan minne om tv-serien Kruttrøyk og alle filmene av John Wayne og er nok lest av folk som digger denne formen for western-serier, sier Ivan Pedersen, som jobber med Tex Willer-bladene til daglig. 

I følge Pedersen er Tex Willer serier for dem som digger alt som har colt og hest mellom permene. 

Første kvinnelige Tex-skaper
Det er over 10 kunstnere som tegner fast på Tex Willer-serien som har sin opprinnelse i Italia, der første utgivelse kom i 1949. Fra og med 2013 ble for første gang en kvinnelig serieskaper, Laura Zuccheri, ansatt til å tegne Tex Willer-seriene. 

Hun gjestet Raptus-festivalen i fjor og vi håper å se hennes serier på trykk i Tex Willer-porteføljen i løpet av nærmeste fremtid.  

I den norske Tex Willer-porteføljen finner vi hele fire serier. Tex Willer-magasinet, Tex Upublisert, Tex i farger og Maxi Tex. 

Neste nummer av Tex Willer magasinet kommer ut 8 mars, og er for første gang i farger! 

For mer informasjon ta kontakt med redaksjonssjef Tormod Løkling på mail: tormod.løkling@egmont.comeller mobil: 99354564

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Egmont Publishing

Egmont Publishing
Egmont Publishing
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Egmont Publishing er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Egmont Publishing er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra Egmont Publishing

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Egmont Publishing på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Egmont Publishing

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom