Kia Norge

Helt nye Sportage – designet og utviklet for Europa.

Del

Med 5. generasjon Sportage lanseres for første gang en dedikert versjon for Europa i modellseriens 28-årige historie. Nye Sportage kommer som Plug-in-Hybrid, og lanseres digitalt i Kias egne kanaler 1. september kl. 11.00.

Kia lanserer i dag helt nye Sportage med et elegant og sportslig design kombinert med et toppmoderne interiør.

«Sportage er utviklet på en ny plattform, og fintunet for å sikre optimale kjøreegenskaper på europeiske veier. For første gang kommer Sportage som Plug-in Hybrid, som vil bli versjonen vi tar inn til Norge. Forventet lansering er første kvartal 2022», sier Irene Solstad, konserndirektør for Kia i Bertel O. Steen.

Femte generasjon Sportage har større bagasjerom, takhøyde og benplass enn tidligere versjoner, også med klasseledende benplass for baksetepassasjerene. 

En rekke teknologiske nyvinninger gir utmerkede kjøreegenskaper tilpasset europeiske veier. En ny generasjon elektronisk regulert fjæring (ECS) sørger for optimal komfort og høy sikkerhet ved å tilpasse dempingen kontinuerlig. En ny terrengmodus gir Sportage enestående kjøreegenskaper under mer utfordrende forhold som snø, gjørme og sand. Nye Sportage er også ledende på sikkerhetsfronten med både passive og aktive DriveWise-systemer.En ny designfilosofi
Nye Sportage har en sportslig profil med stramme linjer som danner en flott kontrast til de rene, elegante karosseriflatene, og designen er basert på Kias nye designsfilosofi «Opposites United», som ble lansert tidligere i år.

I front ser vi en ny tolkning av Kias ikoniske tigernese, og en stor, svart grill fyller hele bilens bredde. Den nye tigernesen kombineres med unike bumerangformede LED-kjørelys, noe som danner markante rammer rundt de iøynefallende Matrix LED-frontlyktene, og utgjør et intelligent frontlyssystem.

Sportage kan leveres med svart tak som fremhever den sportslige profilen og den dynamisk utformede C-stolpen. En markant bakpart med fastback-design, og baklyktene er forbundet av en slank, horisontal design som får den nye Sportage til å virke enda bredere sett bakfra.

Avhengig av utstyr og versjon kan Sportage leveres med 17-, 18- eller 19-tommers felger, med valg mellom seks forskjellige lettmetallvarianter, farger og overflatebehandlinger.Toppmoderne interiør
Interiøret i nye Sportage setter føreren i fokus. Kupeen er nøye konstruert for å kombinere ny teknologi med førsteklasses materialer og moderne stil.

Midtpunktet er en buet berøringsskjerm på 12,3-tommer som strekker seg over fremre del av kupeen. Avansert og sikker tilkoblingsteknologi gjør at programvare og kart kan oppdateres trådløst, og man kan fjernstyre funksjoner i bilen med app’en Kia Connect.

Teknologien gir også brukerne tilgang til viktige funksjoner som Kia Live Services, nettbasert navigasjon, nettbasert stemmestyring og kalenderintegrasjon fra smarttelefonen. Kia Connect-appen gir brukerne full trygghet. Med et tastetrykk kan man kontrollere at Sportage er låst og vinduene lukket, og man får nøyaktig informasjon om hvor bilen er parkert.


En ergonomisk midtkonsoll har rom for oppbevaring, koppholdere og berøringsbrytere. Berøringsbryterne er plassert på en hevet profil ved siden av «shift-by-wire»-girhjulet. Det er også et rom for rask og trådløs lading av smarttelefoner (15 W).

Det er benyttet kvalitetsmaterialer i hele kupeen, og man kan velge blant mange spenstige farger. Forsetene er komfortable og har en sportslig, slank design. Lydsystem fra Harman Kardon gir førsteklasses surroundlyd.

Den europeiske utgaven av Sportage har akselavstand på 2680 mm, bredde på 1865 mm, lengde på 4515 mm og høyde på 1645 mm. Dette bidrar til usedvanlig god benplass, takhøyde og bagasjeromplass. I baksetet er benplass på 996 mm og takhøyde på 998 mm. Bagasjeromvolumet er på 591 liter (VDA), og baksetet kan deles og legges ned i forholdet 40:20:40, bagasjeromvolumet økes da til 1780 liter.Avanserte drivlinjer
Nye Sportage blir lansert med flere kraftfulle og effektive drivlinjer, inkludert hybridteknologier og den nyeste generasjonen av rene bensin- og dieselmotorer. For det norske markedet er det kun Plug-in Hybriden som lanseres.

Både hybridversjonen og Plug-in Hybriden er bygd på en avansert plattform, og konstruksjonen er nøye gjennomtenkt for å beholde god plass til både passasjerer og bagasje. På hybridversjonen er batteripakken plassert under baksetet, som gir like god beinplass som i versjonene med forbrenningsmotor. På den ladbare hybriden er batteriet plassert mellom de to akslene under SUV-karosseriet. Det gir en balansert vektfordeling og gjør kupeen praktisk, komfortabel og allsidig.

Sportage Plug-in Hybrid har Kias 1,6-liters T-GDI-motor, en elektrisk motor med 66,9 kW og et litiumionpolymerbatteri på 13,8 kWh. Drivlinjen har en total systemeffekt på 265 hk, med 180 hk fra forbrenningsmotoren.

Batteripakken har en høyteknologisk batteristyringsenhet som kontinuerlig overvåker batteriets tilstand, inkludert strøm, spenning, isolasjon og feildiagnostikk. Pakken har også en avansert celleovervåkingsenhet som måler og overvåker cellespenning og -temperatur.

Alle europeiske utgaver av Sportage er utstyrt med Kias ISG-teknologi (Idle Stop-and-Go) som slår av motoren når bilen står stille. Dette gir ytterligere drivstoffbesparelser og lavere utslipp. Det er mulig å aktivere ISG-funksjonen gjennom Kias ADAS-teknologi, som ser fremover for å bestemme hvorvidt og når ISG skal aktiveres, for eksempel når bilen nærmer seg et stoppskilt eller veikryss. Denne kombinasjonen unngår unødvendig stopp og start av motoren og holder hele tiden føreren informert om gjeldende ISG-status.Optimale kjøreegenskaper under alle forhold
Basert på selskapets nye N3-plattform er femte generasjonen Sportage den første med terrengmodus. Den justerer automatisk innstillingene slik at bilen får optimal kjøredynamikk under alle forhold, som snø, gjørme og sand.

Uten terrengmodus har Sportage vanlig kjøremodus som standard, og føreren kan da velge blant komfort-, øko- eller sportsmodus. For enkelhets skyld, og som ekstra sikkerhet, vises alle kjøremoduser i det høyoppløselige, digitale instrumentpanelet.

Den nye plattformen påvirker også kjøreegenskapene til nye Sportage, og kombinerer raffinerte, stabile og bekvemme kjøreegenskaper med smidig og dynamisk manøvrering. Et avansert og nøye tilpasset styre- og fjæringssystem bidrar til å knytte egenskapene sammen.

En ny elektronisk regulert fjæring (ECS) sørger for optimal komfort og sikkerhet, takket være den kontinuerlige dempingsstyringen i sanntid. Elektronisk styrt firehjulsdrift sørger for at kraften fordeles optimalt mellom forhjulene og bakhjulene, avhengig av veiforhold og kjøresituasjoner, noe som ikke bare forbedrer kjøreytelsen ytterligere, men også øker sikkerheten og virkningsgraden.DriveWise leder an når det gjelder sikkerhet
Sikkerheten er satt i høysetet, og femte generasjon Sportage en av de sikreste bilene i sin klasse. Kias egenutviklede førerassistentsystemer – også kjent som DriveWise – hjelper med å unngå potensielle farer og beskytte passasjerer og andre trafikanter. Som en del av DriveWise-pakken har nye Sportage system for nødbrems ved avkjøring, som bidrar til å unngå kollisjoner med møtende biler når man svinger til venstre i veikryss.

Motorveiassistenten holder en bestemt avstand fra og hastighet i forhold til kjøretøyet foran ved kjøring på motorvei og plasserer bilen i midten av kjørefilen. Motorveiassistenten kan også tilpasse hastigheten etter fartsgrensen.

Navigasjonsbasert smart cruise control (NSCC) gjør det enklere å kjøre i trygg hastighet på motorveien ved hjelp av navigasjonsdata i sanntid. Som en utvidelse av NSCC reduserer teknologien automatisk kjørehastigheten før svinger eller kurver på deler av motorveien der dette forekommer. Når du er tilbake på en rett strekning på motorveien, tilbakestiller NSCC fartsgrensen til det opprinnelige nivået. Nye Sportage har også skiltleser som varsler hvis bilen overskrider fartsgrensen.

Når du slår på blinklyset for å skifte fil, varsler den aktive blindsoneassistenten (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, BCA) hvis det er fare for kollisjon med et kjøretøy i blindsonen. Hvis kollisjonsfaren øker etter varslingen, griper blindsoneassistenten inn i styringen for å unngå kollisjon. BCA er også aktiv ved lukeparkering, og bidrar til å unngå kollisjon med kjøretøyer bak. Sportage har også blindsonekamera som ytterligere forbedrer sikkerheten og sikten for føreren ved skifte av kjørefelt ved å vise et sanntidsbilde bak kjøretøyet i instrumentpanelet.

Fjernstyrt parkeringsassistent (RSPA) hjelper føreren med å parkere eller kjøre ut av en parkeringsplass uten å sitte i bilen selv. Parkeringsmanøvrene blir ytterligere forbedret med ryggekamera og 360-graders områdevisning, som viser videoopptak i sanntid av bilen og omgivelsene.Digital lansering og avduking på IAA Mobility-messen
Den europeiske versjonen av nye Kia Sportage ble lansert digitalt onsdag 1. september i Kias egne kanaler.

Nye Sportage Plug-in Hybrid stilles ut og får sin virkelige debut på den første IAA Mobility-messen i Munchen fra 7.-12. september, hvor Kia har stand på Odensplatz 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Kia Norge

Kia Norge
Kia Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.kia.com/no/

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge, og gjennom nær 70 forhandlere markedsføres Kia over hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994, og tilsammen ruller det ca 30.000 Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg pressemeldinger fra Kia Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kia Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom