Hele verden til Sápmi

Del

Det blir liv på en ellers vinterstille Riddu-slette når representanter fra internasjonal musikkbransje kommer på besøk for en innføring i kremen av samisk kulturliv. Mellom 25.-30. november arrangeres Riddu Riđđus internasjonale delegatprogram for andre år på rad.

Artist Emil Kárlsen til årets delegatprogram. Foto: Daniel Skog.
Artist Emil Kárlsen til årets delegatprogram. Foto: Daniel Skog.

Delegatprogrammet gjennomføres i år i samarbeid med Dáiddadállu/ Kautokeino Kunstnerkollektiv. Programmet starter i Guovdageaidnu med blant annet panelsamtaler om booking av urfolkskunstnere og internasjonale urfolks kunstnettverk. Det blir også presentasjoner av samiske kunstinstitusjoner.

Deretter inviterer Riddu Riđđu til et bredt program med panelsamtaler, konsert, foredrag og filmvisning i Olmmáivággi. Også her vil delegatene bli bedre kjent med samiske kunstnere som Emil Kárlsen og Timimie Marak gjennom panelsamtaler og opptredener. Delegatene er kulturarrangører fra blant annet Grønland, Estland, Burkina Faso, Taiwan og Canada.

Delegatene vil også få anledning til å delta på aktiviteter som hundekjøring, fisketur og besøk til kunstutstillingen “Møter - Encounters - Deaivvadit – Kohtaamissii” på Nord-Troms Museum.

1 mill til internasjonalt delegatprogram
I november 2020 ble det klart at Riddu Riđđu Festivála mottar 1 million kroner i året i tre år til å drive et internasjonalt delegatprogram. Programmet skal legge til rette for at internasjonale arrangører får kjennskap til aktivitet i det samiske kunstfeltet, og bidra til at flere samiske kunstnere og artister kommer seg ut i verden. Høsten 2021 arrangerte Riddu Riđđu sitt første delegatprogram til stor suksess, med tilreisende kulturarrangører fra Europa, Nord-Amerika og Asia.

Festivalsjef Sajje Solbakk gleder seg til å ta i mot årets delegater:

- Delegatene vil få en reise gjennom deler av Sápmi: fra Guovdageaidnu på innlandet, helt til kysten og den sjøsamiske bygda Olmmáivággi. Vi gleder oss til å vise internasjonale delegater hva Sápmi har å by på!

Les mer om Riddu Riđđus internasjonale delegatprogram på www.riddu.no.

Kontakter

Sajje SolbakkFestivalsjefRiddu Riđđu festivála

Tel:46950573

Bilder

Artist Emil Kárlsen til årets delegatprogram. Foto: Daniel Skog.
Artist Emil Kárlsen til årets delegatprogram. Foto: Daniel Skog.
Last ned bilde

Om Riddu Riđđu Festivála

Riddu Riđđu Festivála
Senter for nordlige folk
9144 Samuelsberg

+ 47 971 39 493https://riddu.no/

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom