SpareBank 1 Østlandet

Hele 2 av 5 nordmenn skal på tur i pinsen

Del
Det blir mye trafikk når hundretusener av nordmenn setter seg i bilen for å reise bort i pinsen. Fredag 26. mai blir sannsynligvis den mest trafikkerte dagen. En tredjedel av oss bruker køtiden på å synge.

Det viser en fersk undersøkelse Respons Analyse har gjennomført på vegne av SpareBank 1`s forsikringsselskap Fremtind. Hver femte nordmann drar på hyttetur i pinsen, og de aller fleste bruker bilen.

– Du kan forvente kø og kaos på fredag, så har du mulighet, bør du unngå å kjøre denne ettermiddagen. Må du dra i rushet, pust med magen og ta det med ro, sier forsikringssjef Kjetil Nyborg i SpareBank 1 Østlandet.

Vi synger og spiser bak rattet

Med mange som reiser samtidig blir det raskt køer. Undersøkelsen viser at vi bruker tiden i kø forskjellig. Mens 2 av 5 spiser og drikker eller skifter musikk mens de står i kø, er det en tredjedel av oss som bruker køtiden på å synge.

- Det er en hyggelig måte å få tiden til å gå. Om du får med deg barna på en slager fra 80-tallet eller selv stemmer i på Kaptein Sabeltann, er det uansett moro. Men ikke la deg rive med så du glemmer trafikken, husk at ulykker også ofte skjer i kø, sier Nyborg.

Undersøkelsen viser samtidig at 1 av 10 leser meldinger eller sender SMS mens de står i kø. Like mange blir trøtte og har lyst til å duppe av. Seks prosent bruker tiden på å surfe på mobilen.

- Det er ikke bra. La mobilen ligge mens du kjører bil. Og blir du trøtt, parker bilen for en dupp eller bytt sjåfør, oppfordrer forsikringssjefen.

Økt risiko for ulykker

Stor utfart gir økende risiko for ulykker og bilskader. I tillegg nærmer vi oss årstiden hvor det normalt skjer flere dødsulykker.

 – Det stiller enda større krav til oss, og vi må ta ansvar for egen atferd i trafikken, sier Nyborg, som har noen klare råd til deg som skal ut og kjøre på tett trafikkert veg:

– Unngå høy fart og forbikjøringer. Vær forsiktig med å bruke skjermen i bilen, og igjen - la mobilen ligge mens du kjører, avslutter Nyborg.

Slik tilbringer vi pinsen:

  • 21 prosent skal på hyttetur. 
  • 13 prosent skal reise til et annet sted innenlands. 
  • Fem prosent skal til utlandet. 
  • 61 prosent skal være hjemme. 

Dette gjør vi når vi sitter bak rattet i kø:

Skifter musikk på mobilen eller skjermen i bilen

40 %

Spiser og drikker

39 %

Synger

35 %

Må plutselig bråbremse fordi bilen foran stopper helt opp

17 %

Sender SMS eller leser meldinger

11 %

Blir trøtt og har lyst til å duppe av

9 %

Kjører forbi andre biler i køen

8 %

Surfer på mobilen

6 %

Snakker i telefonen uten handsfree

4 %

Tar selfie eller snap

3 %

Om undersøkelsen:

Landsrepresentativ undersøkelse utført av Respons Analyse på vegne av SpareBank 1`s forsikringsselskap Fremtind. 1241 respondenter over 18 år har svart på undersøkelsen som foregikk i tidsrommet 4-9. mai.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Kjetil Nyborg, forsikringssjef Sparebank 1 Østlandet
Kjetil Nyborg, forsikringssjef Sparebank 1 Østlandet
Last ned bilde

Om SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet
SpareBank 1 Østlandet
Strandgata 15
2317 Hamar

915 07040https://www.sparebank1.no/nb/ostlandet

Om SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet er landets fjerde største sparebankkonsern med drøyt 1 100 kompetente og stolte medarbeidere. Gjennom 176 år har vi bygget en solid markedsposisjon på Østlandet ved å være tilgjengelige og yte kreditt til personer og bedrifter i bygd og by. Vi har i dag 36 kontorer spredt rundt om i Oslo, Viken og Innlandet, og har en forretningskapital på 232 milliarder kroner. Gjennom våre datterselskaper og SpareBank 1-alliansens produktselskaper er vi et komplett finanshus for våre person- og bedriftskunder. Vi er et børsnotert og selvstendig finanskonsern med dype røtter på Østlandet og hovedkontor i Hamar. Banken har bidratt til verdiskaping i markedsområdet gjennom flere generasjoner.

Følg pressemeldinger fra SpareBank 1 Østlandet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SpareBank 1 Østlandet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SpareBank 1 Østlandet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom