HeidelbergCement og Equinor inngår intensjonsavtale om karbonfangst og -lagring(CCS)

Del

Konsernsjef Dr. Bernd Scheifele i HeidelbergCement AG signerte i dag en intensjonsavtale med Equinor ASA om samarbeid om utbygging av karbonfangst og -lagring i Norge.

På bilde (fra venstre: Eldar Sætre og Dr. Bernd Scheifele)

CEO Eldar Sætre i Equinor, og Dr. Bernd Scheifele, CEO i HeidelbergCement var godt fornøyd.
(Foto Arne Reidar Mortensen Copyright-Equinor)

Siden 2011 har HeidelbergCements datterselskap Norcem arbeidet med prosjektet om karbonlaging i sementindustrien. Gjennom både pilot- og demonstrasjonsanlegg i Brevik har det fremkommet gode resultater. Nå tar man et steg videre, gjennom en intensjonsavtale med Equinor.

Intensjonsavtalen som ble signert i dag bygger videre på erfaringene fra Brevik-fabrikken.

Målsettingen er å se på mulighetene for å fange CO2fra andre fabrikker innen HeidelbergCement for lagring på den norske kontinentalsokkelen. Partene vil også fokusere på å optimalisere blant annet transportkjeden for å kunne implementere CCS som en løsning for flere europeiske partnere.

I tillegg vil partene samarbeide på andre områder som kan være med på å øke hastigheten innenfor CCS.

Neste steg er å realisere en fullskala løsning

-Vi har bevist at det går an å fange karbondioksid i Brevik, og at prosjektet er det teknisk sett mest modne innen den globale sementindustrien. Ved å skalere opp arbeidet kan vi bli en foregangsbedrift, og skape erfaringer som kan overføres til andre fabrikker, sier direktør for bærekraft og alternativt brensel i HeidelbergCement Northern Europe, Per Brevik.

-En fullverdig verdikjede gir også en infrastruktur for lagring som blir viktig for å ta hånd om karbondioksidutslippene fra andre industrielle aktører, sier Brevik.

For Norcem innebærer det at vi kommer et steg nærmere det nødvendige utviklingssteget som CCS er for sementindustrien.

-Hvis vi får mulighet til å gjennomføre dette, vil vi ha det første CCS-anlegget innen sementbransjen på plass i 2024, med videre mulighet for andre anlegg blant annet i Sverige, innen 2030, sier Per Brevik.

For mer informasjon vennligst kontakt:

Per Brevik, Direktør for bærekraft og alternativt brensel. +47 - 909 700 17

Målet er CCS
Videokanal

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om HeidelbergCement

HeidelbergCement
Lilleakerveien 2B
0283 Oslo

http://www.heidelbergcement.no

HeidelbergCement er en global markedsleder innen tilslag, og en fremtredende aktør innen områdene sement, betong og andre tilhørende aktiviteter, noe som gjør selskapet til en av verdens største produsenter av byggematerialer. Selskapet har ca 58 000 ansatte i 60 land.

Følg saker fra HeidelbergCement

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra HeidelbergCement på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra HeidelbergCement