Norges Jeger- og Fiskerforbund

Hederspris til Vang Jeger- og Fiskerforening

Del

Vang JFF ble tildelt foreningsprisen på Norges Jeger- og Fiskerforbunds landsmøte i helgen. De har lykkes med å inkludere, engasjere og organisere alle sine medlemmer i alle aldre og kjønn, og framstår som et forbilde for andre jeger- og fiskerforeninger.

Vang JFF ble stiftet i 1922 og fyller 100 år i 2022. Fra den spede oppstarten med 32 medlemmer, har medlemstallet nå økt til over 900 medlemmer. Med det er Vang JFF den største foreningen i Innlandet. De kan også vise til den største økning av antall kvinnelige medlemmer.

Stolte medlemmer
I Vang er medlemmene stolte over å bære logoen til Vang JFF, og det er sannelig ikke rart. Foreningen er aktiv på en rekke områder, og har en rekke utvalg i sving med hvert sitt ansvarsområde.

Gjennom en langvarig samarbeidsavtale med Vang Almenning, har foreninga ansvaret for forvaltning og jakt av småvilt, i tillegg tilfiskeforvaltningen på allmenningensgrunn. Gjennom tilrettelegging- og forvaltningstiltak innen vilt- og fiskeforvaltning som utføres av medlemmene,skapes det betydelige verdier for alle parter og allmennheten. Vang JFF administrerer også salg av jakt- og fiskekort og har jakt-og fiskeoppsyn for Vang Almenning. Sju ulike hytter og koier i Vang Almenning vedlikeholdes og driftes av Vang JFF, og det tilbys utleie av disse.

Aktive med barn og unge
Det er så mye en kan si om denne aktive foreningen, men nevnes må i alle fall Jakt- og fiskeskole for barn og ungdom. Den arrangeres årlig av rekrutteringsutvalget med mange ulike aktiviteter innen jakt, fiske, skyting og friluftsliv. I tillegg har de egen jaktskytterskole for ungdom,med mål om å øke interessen for de ulike jaktskyttergrenene. Dette har vært svært populære tiltak som har medført at VANG UNG er blitt etablert med eget styre. De skal selv i stor grad bestemme hva slags aktiviteter de ønsker å drive med. Jegerprøven er også en viktig rekrutteringsarena, og kurs arrangeres årlig.

Vi gratulerer med en vel fortjent pris og oppmerksomhet!

NJFFs foreningspris er etablert for å hedre en eller flere foreninger som innenfor inneværende landsmøteperiode har utmerket seg med fremragende innsats i henhold til følgende kriterier:
- Markert seg som en synlig forening m.h.t. til å fremme jakt- og fiskeinteressene i sitt lokalmiljø.
- Hatt god rekruttering i landsmøteperioden.
- Bidratt til å utvikle attraktive medlemstilbud og aktiviteter for medlemmene.

Prisen består av et diplom samt et beløp på kr 50.000,-.

Bilder

Lenker

Om Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
Hvalstadåsen 5
1378 Nesbru

66 79 22 00http://www.njff.no

Norges Jeger- og Fiskerforbund er landets eneste riksdekkende interesseorganisasjon for både jegere og sportsfiskere, og et av de viktigste miljøene for formidling av kunnskap om jakt og fiske i Norge. 

Følg pressemeldinger fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Jeger- og Fiskerforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom