Hedersdryss over Inderøya
Rekordsalg av sodd
- Det er spenstig at en 80 år gammel kjøttbedrift har hatt samme hovedprodukt gjennom 80 år, nemlig Inderøysodd. Nå en Beskyttet Geografisk Betegnelse som inngår i perlerekken av trønderske matskatter, sier administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist som stod for tildelingen av hedersprisen.
- Etter to tøffe år med pandemi merker vi stor volumvekst. Da er det ekstra gledelig at mye av veksten kommer fra salg av våre tradisjonsrike produkter som sodd. Vi har rekordsalg av sodd til konfirmasjon! At konfirmantene vil ha sodd i selskapet sitt er fantastisk, sier en stolt og rørt daglig leder Håvard Gausen.
Soddoppskriften er den samme i dag som den har vært i generasjoner. - Vi er knallharde på de gamle oppskriftene, sier Gausen. Inderøy Slakteri er primus motor i arbeidet med å bruke Beskyttede Betegnelser for å styrke Trøndelag som reiselivsdestinasjon. Ingen turister som besøker Inn-Trøndelag skal reise derfra uten å ha smakt Festsodd!
Fagkompetanse og lokal forankring
Inderøy Slakteri er blant kjøttbedriftene i landet med aller størst tetthet av fagkompetanse med blant annet 8 pølsemakere, kokker og butikkslaktere. Arbeidsstokken hos Inderøy Slakteri er også høyst lokal - nesten alle er bosatt på Inderøya.
- Vi er født og oppvokst med tradisjoner. Våre ansatte har den typen taus kunnskap som du bare får etter en viss tid i en bedrift. Våre ansatte er nysgjerrige og på jakt. Fundamentet og drivkrafta vår får vi fra de etablerte produktene våre, men det er også rom for eksperimentering, avslutter Gausen.
Grov Pølse som stakk av med gullmedalje i NM i kjøttprodukter i kategorien tradisjonell pølse er laget etter oppskriften til Gausens bestefar. Grov Pølse har også merket Spesialitet for lokalmat i særklasse.
Om hedersprisen
Stiftelsen Norsk Mats hederspris er en pris som deles ut av Stiftelsen Norsk Mat til en virksomhet, person eller aktør i kjøttbransjen som har utmerket seg på en helt spesiell måte. I år ble hedersprisen delt ut for 9. gang under NM i kjøttprodukter som i år fant sted på Sentralen i Oslo.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur19.3.2024 14:32:35 CET | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. - Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.
Hardanger, Telemark, Gloppen og Sunnmøre med lokal drikke i særklasse15.3.2024 15:15:04 CET | Pressemelding
- At 9 produkter har kommet gjennom nåløyet til det drikkefaglig sterke dommerpanelet vitner om det svært høye nivået innenfor norsk drikke, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Spesialitetsmerket under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.
Margit Dale fra Valle i Setesdal vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris15.2.2024 16:16:32 CET | Pressemelding
- Skal vi bevare norske mattradisjoner er vi helt avhengige av brobyggere mellom generasjoner. Årets vinner er nettopp en slik brobygger, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris på Sentralen i Oslo.
Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret med Spesialitetsmerket i Berlin19.1.2024 13:00:00 CET | Pressemelding
– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.
Dette er finalistene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris21.12.2023 10:30:32 CET | Pressemelding
Blir det en kandidat fra Valle i Setesdal, Jølster, Sandefjord eller Oslo som vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i år? Nå kan publikum stemme på sin favoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom