Norske Kokkers Landsforening

Håvard Werkland hos Scandic Nidelven i Trondheim til topps i NM i Kokkekunst 2018

Del
10 kokker har denne uken kjempet om seieren og Kongepokalen i NM i kokkekunst, som ble arrangert i Trondheim 26. og 27. september. Etter to dagers intensiv jobbing ble Håvard Werkland hedret med HMK pokal torsdag kveld. I tillegg til norgesmestertittelen får Håvard Werkland delta i Nordisk mesterskap på Island neste år, og automatisk en plass i “veien videre til Årets kokk 2019”.
En svært glad vinner av NM i Kokkekunst i Trondheim torsdag denne uken, Håvard Werkland.
En svært glad vinner av NM i Kokkekunst i Trondheim torsdag denne uken, Håvard Werkland.

Blant deltakerne i årets konkurranse har det vært mange dyktige kokker med konkurranseerfaring både fra tidligere NM, Årets Kokk og Bocuse d´Or. Konkurransen hadde derfor et meget høyt nivå, og Håvard Werkland kan med stolthet smykke seg med tittelen norgesmester i Kokkekunst 2018.

Oppgaven
I konkurransen er det blitt benyttet norske råvarer av høy kvalitet med lang historie, i kombinasjon med mer trendy og nye råvarer:

Forrett
Hel, norsk piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya.
Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot.
Retten besto av piggvar som hoved råvare og de andre ingrediensene inngikk i retten.

Hovedrett
Ytrefilet av norsk Urfe med fettkappe og mørbrad av Urfe fra Nortura. Norsk rosettkål, norsk svartkål og TINE smør.
Retten besto av både ytrefilet og mørbrad, de andre ingrediensene inngikk i retten.

Dessert
Valrhona CARAIBE 66 % og TINE seterrømme, norsk hokkaidogresskar fra Østfold, lime, sitron og appelsin.

Dommerne
Hoveddommer var Dennis Rafn, Danmark.
Smaksdommere: Lars Erik Undertun, Sven Erik Renaa, Lars Lian og Espen Aunaas
Plassdommer var Jan Kåre Johansen

Hoveddommer og smaksdommerne sine viktigste oppgave har vært å bedømme
anretning, presentasjon og smak. Plassdommere har bedømt Mise en place,
hygiene, korrekt yrkesmessig håndverk og tid.

Konkurranseansvarlig
Trondheim Kokkenes Mesterlaug med Svein Magnus Gjonvik i spissen.
Telefon: 920 89 029
Epost: smgrh@online.no

Bilder av alle konkurransedeltagerne er vedlagt, i tilfeldig rekkefølge.

Kontakter

Espen A. Wasenius
Telefon: 957 74 569

Bilder

En svært glad vinner av NM i Kokkekunst i Trondheim torsdag denne uken, Håvard Werkland.
En svært glad vinner av NM i Kokkekunst i Trondheim torsdag denne uken, Håvard Werkland.
Last ned bilde
Vinner av NM i Kokkekunst Håvard Werkland (til høyre). Her sammen med sin commis Vegard Brevik. (foto: Studio G Heimdal)
Vinner av NM i Kokkekunst Håvard Werkland (til høyre). Her sammen med sin commis Vegard Brevik. (foto: Studio G Heimdal)
Last ned bilde
Vinneren Håvard Werkland jobber til daglig som kokk på Scandic Nidelven i Trondheim.
Vinneren Håvard Werkland jobber til daglig som kokk på Scandic Nidelven i Trondheim.
Last ned bilde
Logo for NM i kokkekunst.
Logo for NM i kokkekunst.
Last ned bilde
Andre Larsen. Fiskekompaniet i Tromsø.
Andre Larsen. Fiskekompaniet i Tromsø.
Last ned bilde
Daniel Rosvold. Restaurant Gamle raadhus i Oslo.
Daniel Rosvold. Restaurant Gamle raadhus i Oslo.
Last ned bilde
Filip August Bendi. N.B. Sørensen Annen Etage i Oslo. Foto: Tom Haga.
Filip August Bendi. N.B. Sørensen Annen Etage i Oslo. Foto: Tom Haga.
Last ned bilde
Håvard Werkland. Scandic Nidelven i Trondheim.
Håvard Werkland. Scandic Nidelven i Trondheim.
Last ned bilde
Kjell Patrick Ørmen Johnsen (tittelforsvarer). Kulinarisk Akademi i Oslo.
Kjell Patrick Ørmen Johnsen (tittelforsvarer). Kulinarisk Akademi i Oslo.
Last ned bilde
Liliana Haaland. Selvstendig næringsdrivende i Skudeneshavn.
Liliana Haaland. Selvstendig næringsdrivende i Skudeneshavn.
Last ned bilde
Mads Andre Hansen. Sentralen Mat i Oslo.
Mads Andre Hansen. Sentralen Mat i Oslo.
Last ned bilde
Martin Hovdal. Røst Teaterbistro i Trondheim.
Martin Hovdal. Røst Teaterbistro i Trondheim.
Last ned bilde
Odd Rainer Hildum. Bekkjarvik Gjestgiveri i Bekkjarvik.
Odd Rainer Hildum. Bekkjarvik Gjestgiveri i Bekkjarvik.
Last ned bilde
Odd Ivar Haglund. Brasserie Fengselet i Hønefoss.
Odd Ivar Haglund. Brasserie Fengselet i Hønefoss.
Last ned bilde

Om Norske Kokkers Landsforening

Norske Kokkers Landsforening
Norske Kokkers Landsforening
Tollbugata 8A/B
0152 Olso

http://www.nkl.no

Norske Kokkers Landsforening er en nasjonal organisasjon som har til formål å fremme kokkefaget.

Følg pressemeldinger fra Norske Kokkers Landsforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske Kokkers Landsforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norske Kokkers Landsforening

Kokkelandslaget Community Catering lager lunsj til Landbruks- og matminister Olaug Bollestad27.9.2019 15:00:26 CEST | Pressemelding

Kokkelandslaget Community Catering har sin første gjennomkjøring av sin OL meny. De skal servere 120 gjester i personalrestauranten i regjeringskvartalet. Blant lunsjgjestene er Landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Dere treffer Kokkelandslaget og ministeren i kantine R6, i Landbruks- og matdepartementet. Mandag 30. september kl. 10:30-11:30. Kokkelandslaget Community Catering skal lage en stor meny i OL, og oppgaven er krevende med tanke på mangfold, antall retter, bærekraft og med et strengt kostøre. I tillegg skal alt skje på tid, og denne dagen skal laget også gjennomføre på tidsskjema. Norske Kokkers Landsforening er stolte over at vi for første sender tre Kokkelandslag til KOKKE OL. Når Kokkelandslaget Community Catering, reiser til KOKKE OL 2020, reiser de som Norge sitt første landslag i denne kategorien. Uttrekk fra oppgaven: HOT KITCHEN PROGRAM – “RESTAURANT OF COMMUNITY CATERING”: Number of guests: 120 Service: self-service based on a free-flow-system, in addition one m

Her er finalistene til NM i Kokkekunst 2018!8.6.2018 13:14:38 CEST | Pressemelding

Deltagere og utvelgelse 15 av Norges fremste faglærte kokker har komponert en 3-retters meny, som de har sendt inn til en anonym utvelgelsesjury. Juryen har nå valgt ut 12 finalister som skal konkurrere om tittelen Norgsmester i Kokkekunst og Kongepokalen. Navnene ble offentliggjort 8. juni kl 10.00. Konkurransen finner sted i Trondheim 26. og 27. september i Trondheim. Stine Sem fra Landbruks- og matdepartementet foresto kunngjøringen av de 12 finalistene sammen med konkurrranseansvarlig Svein Magnus Gjønvik fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug på pressekonferansen 8. juni. Oppgave NM i kokkekunst 2018 Til konkurransen er det valgt ut norske råvarer av høy kvalitet med lang historie, i kombinasjon med mer trendy og nye råvarer: FORRETT: Hel, norsk piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya. Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot. Retten skal bestå av piggvar som hovedråvare og de andre ingrediensene må inngå i retten. HOVEDRETT: Yt

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye