Grappa Musikkforlag AS

Håvard & Dorothea er aktuelle med forfriskende julemusikk på nytt album

Del

"Kvit Jul i Imsland" er ute i dag. - Det er oppløftende, stemningsfull og forsfriskende julemusikk, som kommer i et fantastisk fint julehefte!

Håvard & Dorothea. Foto: Malene Kristopine Økland
Håvard & Dorothea. Foto: Malene Kristopine Økland

LYTT HER

Håvard & Dorothea er en ung musikalsk duo som sammen med Håkon Brunborg, Martin Morland og Axel Skalstad har skapt et julealbum med stemningsfull og variert julemusikk. Med inspirasjon fra pop, impro og jazzmusikk beveger albumet seg fra svingende ny julejazz til vakre ballader og atmosfæriske lydlandskaper. Med "Kvit jul i Imsland" ønsker duoen å utfordre hva et julealbum kan være ved å tilføre noe nytt og friskt inn i floraen av allerede eksisterende julemusikk. 

– Me har hatt med oss heilt fantastiske flinke og kreative musikarar på denne plata, som alle bidratt med ein stor musikalitet, speleglede og god julestemning, sier duoen. 

Ettersom albumet har blitt spilt inn over alt annet enn julemåneder, har musikerne tydd til ekstra kreative virkemidler i prosessen: 

– Albumet blei spelt inn i april, miksa i oktober og me har naturleg nok prøvd å halda julestemninga oppe gjennom heile prosessen. Me har tvangsspist ribbe, julesylte og julekaker frå april til november, og nå som albumet er ute kan me endelig la juleroa senka seg. Det håpar me den gjer for dykk som høyrar på også, forteller Håvard. 

Musikerene i duoen er aktive i flere spennende, lovende band og prosjekter i det norske musikkmiljøet. I tillegg til å spille sammen i bandet "Klossmajor" er Dorothea Økland aktuell med bandet "Nothing Personal" og "Hey love". Mens Håvard spiller i prosjektene "Soft City" og "Håvard Ersland Trio".

“Ein liten julesang” kom 18. november og er første smakebit fra kommende album. Den handler kort og godt om det å lengte hjem til jul. Ment som en liten trøst, om at en kommer seg hjem til slutt, og at alle veier til slutt fører en dit en skal.

Innpakningen til denne plata byr også på et fantastisk julehefte med flotte tegninger og historier som Håvard & Dorothea gleder seg til å vise fram.

– Vi håper vi har laga årets julegave, sier duoen. 

Albumet er nemlig tilgjengelig fysisk gjennom et helt ferskt julehefte, tegna av illustratør Kjersti Synneva Moen. Her håper duoen å skape gode, nye juleminner gjennom et hefte bestående av juleoppskrifter, julequiz og juleaktiviteter. I tilegg får leseren møte duoens alter egoer “Håkkis og Dorris” i en tegneserie der disse to prøver å redde jula, ved å sørge for at det endelig blir "kvit jul i Imsland."

Ideén til juleheftet har duoen hatt i flere år nå. Håvard & Dorothea er derfor veldig stolte og gleder seg til å dele, etter å endelig ha fått dette realisert, i tillegg til deres første plate sammen. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Håvard & Dorothea. Foto: Malene Kristopine Økland
Håvard & Dorothea. Foto: Malene Kristopine Økland
Last ned bilde
Håvard & Dorothea. Foto: Malene Kristopine Økland
Håvard & Dorothea. Foto: Malene Kristopine Økland
Last ned bilde
Juleheftet - "Kvit Jul i Imsland"
Juleheftet - "Kvit Jul i Imsland"
Last ned bilde
Cover: Kjersti Synneva Moen
Cover: Kjersti Synneva Moen
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom