Nærings- og fiskeridepartementet

Har solgt GIEK Kredittforsikring

Del

Nærings- og fiskeridepartementet har nå gjennomført salget av GIEK Kredittforsikring til den franske Coface-gruppen.

– Dette er en god løsning både for GIEK Kredittforsikring, selskapets kunder og de ansatte. Som en del av Coface kan virksomheten bli mer lønnsom og bærekraftig, og bidra til at de gode kundeforholdene i Norge opprettholdes og videreutvikles, sier næringsminister Iselin Nybø.

GIEK Kredittforsikring AS tilbyr kortsiktig kredittforsikring på kommersielle vilkår. Selskapet har 28 ansatte og rundt 100 millioner kroner i årlige inntekter fra forsikringskunder. Årlig forsikret volum er i overkant av 60 milliarder kroner.

Viktig for sjømatnæringen
Rundt 70 prosent av inntektene kommer fra selskaper innenfor fiskeri- og sjømatnæringen. GIEK Kredittforsikring antas å ha en markedsandel på i overkant av 30 prosent på dette området.

– Med Coface i ryggen får virksomheten til GIEK Kredittforsikring bedre forutsetninger for å videreutvikle et viktig tilbud for næringen, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Salgsavtalen var inngått 5. februar, og transaksjonen ble gjennomført 1. juli. Frem til dette har GIEK Kredittforsikring vært heleid av staten ved Nærings- og fiskeridepartementet. Selskapet var tidligere organisert som en avdeling i Garantiinstituttet for Eksportkreditt, før det ble etablert som et eget aksjeselskap i 2001 og overført til Nærings- og Fiskeridepartementet fra 1.januar 2015.

Salget er et resultat av en åpen salgsprosess og er gjennomført på markedsmessige betingelser.

Les mer om salget her 

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom