Bertel O. Steen

Har overtatt Fiat, Alfa Romeo og Jeep i Norge

Del

Fra og med 1. desember 2021 har Bertel O. Steen overtatt importen av bilmerkene Fiat, Alfa Romeo og Jeep til Norge. - Vi er glade for å få Fiat, Alfa Romeo og Jeep inn i konsernet og tilby våre kunder enda flere tradisjonsrike bilmerker i den brede modellporteføljen vi har i Bertel O. Steen, sier konsernsjef Harald Frigstad.

Harald Frigstad, konsernsjef i Bertel O. Steen. Foto: Bertel O. Steen
Harald Frigstad, konsernsjef i Bertel O. Steen. Foto: Bertel O. Steen

Transaksjonen der Bertel O. Steen kjøper aksjene i FCA Norway ble godkjent av Konkurransetilsynet i oktober. Den kommer i kjølvannet av at de internasjonale bilprodusentene PSA og FCA tidligere i år slo seg sammen og dannet Stellantis, verdens fjerde største bilprodusent. Bertel O. Steen blir med dette importør av totalt åtte Stellantis-merker i Norge, nemlig Peugeot, Opel, Citroën, DS, Alfa Romeo, Jeep, Fiat og Fiat Professional (lette nyttekjøretøy).

- Stellantis er en av verdens ledende bilprodusenter, med en meget sterk satsing på elektriske modeller. For Bertel O. Steen innebærer denne avtalen at vi befester posisjonen som Stellantis sin foretrukne partner i Norge. Dette er et samarbeid som har dype historiske røtter og vil være av stor betydning for oss også i årene som kommer, sier Harald Frigstad.

Lang historie

Fiat ble grunnlagt av Giovanni Agnelli i 1899, og Bertel O. Steen hadde agenturet på Fiat i Norge fra 1909 til 1929. I denne perioden var Fiat et meget viktig merke for konsernet. Alfa Romeo er et ikonisk italiensk bilmerke kjent for sitt unike design og sportslighet. Alfa Romeo skal være hel-elektrisk i 2027, som et av de første Stellantis-merkene. Jeep er også en sterk merkevare med lange tradisjoner. De har kommet med gode plug-in hybrider, og kommer med en helelektrisk modell i 2023. På varebilsiden kompletterer Fiat Professional den allerede sterke porteføljen Bertel O. Steen har på nyttekjøretøy i Norge.

- Vi ser frem til å kunne tilby norske kunder den fulle bredden av det Stellantis har å by på av biler. Disse merkene kommer med spennende, elektriske modeller de kommende årene. Vi mener det er fullt mulig å øke salget av Fiat, Alfa Romeo og Jeep betydelig i det norske markedet fremover, sier Harald Frigstad.

Kontaktpersoner:
Simen Heggestad Nilsen, direktør Stellantis Norge: simen.nilsen@bos.no / 988 42 784

Stein Pettersen, PR- og informasjonssjef i Stellantis Norge: stein.pettersen@bos.no / 900 80 436

Nøkkelord

Bilder

Harald Frigstad, konsernsjef i Bertel O. Steen. Foto: Bertel O. Steen
Harald Frigstad, konsernsjef i Bertel O. Steen. Foto: Bertel O. Steen
Last ned bilde
Simen Heggestad Nilsen, direktør Stellantis Norge. Foto: Bertel O. Steen
Simen Heggestad Nilsen, direktør Stellantis Norge. Foto: Bertel O. Steen
Last ned bilde

Om Bertel O. Steen

Bertel O. Steen
Bertel O. Steen
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00https://www.boskonsern.no/

Bertel O. Steen importerer bilmerkene Mercedes-Benz, Kia, Peugeot, Citroën, DS, Opel, smart®, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Setra og Fuso til Norge. Hovedtyngden av salget skjer gjennom vår egeneide forhandlerkjede.

Konsernet eier også Snap Drive AS, en frittstående verkstedkjede med 26 verksteder lokalisert i de største byene i Norge samt bildelingstjenesten Otto som tilbyr delebiler i flere kommuner og bedrifter. Bertel O. Steen er også deleier i bilabonnementstjenesten Fleks.  

Bertel O. Steen ønsker å ta en ledende rolle i den store transformasjonen som bilbransjen er inne i, og å bidra til utviklingen av morgendagens mobilitetsløsninger. Våre ca. 2 700 medarbeidere leter alltid etter nye løsninger – til det beste for kundene våre og samfunnet.

Følg pressemeldinger fra Bertel O. Steen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bertel O. Steen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bertel O. Steen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom