Nærings- og fiskeridepartementet

Har mottatt 22 søknader om likestillingsmidler

Del

Regjeringen skal dele ut 1,5 millioner kroner til prosjekter som fremmer likestilling i fiskeriene. Nå som søknadsfristen er ute, har Nærings- og fiskeridepartementet mottatt 22 søknader fra ulike aktører.

- Det er tydelig at det er mange som ønsker å jobbe med likestillingsproblematikken, og bidra i det viktige arbeidet vi har fått i gang. Arbeidet med å vurdere søknadene er i gang i departementet, og det vil bli utfordrende å sette de opp mot hverandre, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

Søknadene kommer både fra enkeltpersoner, nyopprettede organisasjoner og fra etablerte organisasjoner og samarbeidsklynger. Søknadene omfatter en rekke ulike tiltak, som for eksempel etablering av nettverk for kvinnelige fiskere, rekrutteringstiltak og holdningsskapende arbeid. Det har kommet inn søknader for til sammen 4,8 millioner kroner.

- Fiskerinæringen har en stor jobb å gjøre på likestillingsområdet, så det er bra at mange ønsker å ta fatt på dette arbeidet. Holdningene må endres, det skal være trygt å være fisker om bord på alle fiskebåter, og vi håper at tida fremover vil vise at flere kvinner velger å være fisker i Norge slik at vi oppnår en bedre kjønnsbalanse i fiskeryrket, sier fiskeri- og havministeren.

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom