Brannvernforeningen

Har du en løsning som kan redde liv?

Del
Mange liv er blitt reddet av for eksempel røykvarslere de siste 100 årene. Den er bare ett av flere eksempler som har bidratt til endring, både i Norge og resten av verden. Dessverre er det fortsatt folk som dør eller blir hardt skadd i brann i Norge.
Illustrasjonsfoto: Cottonbro studio / Pexels
Illustrasjonsfoto: Cottonbro studio / Pexels

Ny teknologi hindrer branner, mens annen ny teknologi gir nye utfordringer. Komfyrvakten kan bidra til færre branner, mens elektriske produkter som blir ladet uten tilsyn kan ta fyr. Regler og holdninger kan endre seg, både til det bedre og til det verre.

Derfor er Brannvernforeningen nå på jakt etter løsningen som skal bidra til å redde liv de neste 100 årene også. Derfor vil de gi én halv million kroner til den beste løsningen. Dette skal skje gjennom en ny Innovasjonspris.

– Vi har brukt tid på å finne en god måte å feire at Brannvernforeningen fyller 100 år. Vi fant ut at det aller beste ville være å finne en ny løsning som kan redde flere fra brann, sier Rolf Søtorp. Han er administrerende direktør i Brannvernforeningen og med i juryen.

Vi vet hva målet for prisen er, nemlig at «ingen skal dø eller bli hardt skadd i brann i Norge». Vi tror at du kan vite hva som er løsningen for å nå målet.

Løsningen kan være en fysisk ting, en plan for hva folk skal gjøre for å få mer brannsikker adferd eller noe helt annet som ingen av oss har tenkt på. Har du løsningen for å redde flere liv?

Les mer på brannvernforeningen.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsfoto: Cottonbro studio / Pexels
Illustrasjonsfoto: Cottonbro studio / Pexels
Last ned bilde
Rolf Søtorp. Foto: Brannvernforeningen
Rolf Søtorp. Foto: Brannvernforeningen
Last ned bilde
Rolf Søtorp. Foto: Brannvernforeningen
Rolf Søtorp. Foto: Brannvernforeningen
Last ned bilde

Lenker

Om Brannvernforeningen

Brannvernforeningen
Brannvernforeningen
Fredrik Selmers vei 2
0609 Oslo

23 15 71 00http://www.brannvernforeningen.no

7. november 2023 er det 100 år siden Brannvernforeningen ble grunnlagt. Med visjonen brannvern for alle og målet om at ingen skal omkomme i brann, har Brannvernforeningen vært en pådriver for økt brannsikkerhet i Norge siden 1923.

Gjennom 100 år har Brannvernforeningen jobbet for å verne liv, helse, miljø og materielle verdier mot brann og eksplosjon og mot ulykker med farlig stoff. Som en ideell og uavhengig stiftelse, samarbeider vi tett med myndigheter, brannvesen, forsikring og andre sentrale aktører mot de samme målene. 

Kunnskap og bevissthet om brannvern bidrar til å redde liv, miljø og verdier. Derfor er Brannvernforeningens viktigste oppgave å forebygge branner gjennom å opplyse om hvilke tiltak den enkelte kan gjøre for å unngå brann, samt tilføring av kompetanse og informasjon om hvorfor branner oppstår.

Brannvernforeningen er organisert som en selveid privat stiftelse, som arbeider ut fra et ideelt formål. Alle inntekter går til brannforebyggende arbeid og videreutvikling av organisasjonen.

Følg pressemeldinger fra Brannvernforeningen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Brannvernforeningen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Brannvernforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom