Arctic Race of Norway

Håper på ny etappeseier i Arctic Race of Norway

Del

Mathieu van der Poel er et av de store stjerneskuddene i internasjonal sykkelsport. Nå er han klar for Arctic Race of Norway.

Mathieu van der Poel møtte pressen på kaia i Svolvær før Arctic Race of Norway. Foto: ARN
Mathieu van der Poel møtte pressen på kaia i Svolvær før Arctic Race of Norway. Foto: ARN

Vil vinne titler

Van der Poel har vunnet VM i sykkelcross to ganger, tok andreplassen i EM på landevei i fjor, og har brukt den siste tiden på å vinne en drøss med mountain bike-ritt. Han sier at han har et mål om titler inne alle de tre sykkeldisiplinene.

- Ikke god nok for sammenlagtseier

I fjor vant han to etapper da Arctic Race of Norway gikk gjennom Finnmark, og mange har holdt han som en av favorittene til å vinne sammenlagt i år. Selv tror han ikke formen er bra nok til å ta den gjeveste trøya, men han håper på en ny etappeseier.

- Løypa i fjor var hard, og jeg tror det blir enda hardere i år. Siden jeg har konsentrert meg om mountain bike den siste tiden, har jeg nok ikke utholdenhet til å være med i toppen sammenlagt, sa van der Poel da han møtte pressen på kaia i Svolvær i ettermiddag.

Tror overgangen blir et sjokk

Cordenon-Circus-rytterenl sikter seg inn mot VM i landeveissykling senere i år, og ser på deltakelse i Arctic Race of Norway som en mulighet til å komme i bedre landeveisform. Han er imidlertid spent på hvordan kroppen vil reagere på overgangen fra kortere og mer intense montain bike-ritt.

- Jeg tror overgangen til landeveisykkel kommer til å bli et sjokk for kroppen, men jeg håper formen er bra nok til å vinne en etappe, sa sykkelfenomenet til den internasjonale sykkelpressen som hadde møtt opp i Svolvær.

Fint ritt i et vakkert land

På spørsmål om hvorfor han er tilbake i Arctic Race of Norway, kom svaret kontant.

- Det er et fint sykkelritt i et vakkert land. Det kommer til å bli en flott opplevelse.

Kontakter

Knut-Eirik Dybdal, mobil 920 56 326
Roger Solheim, mobil 992 26 638

Bilder

Mathieu van der Poel møtte pressen på kaia i Svolvær før Arctic Race of Norway. Foto: ARN
Mathieu van der Poel møtte pressen på kaia i Svolvær før Arctic Race of Norway. Foto: ARN
Last ned bilde

Lenker

Om Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway
Arctic Race of Norway
Strandgata 9
9405 Harstad

https://www.arctic-race-of-norway.com/no/

Arctic Race of Norway er et profesjonelt etapperitt på landeveisykkel. Rittet arrangeres hvert år i ulike deler av Nord-Norge. Ideen om Arctic Race of Norway – et internasjonalt sykkelritt som finner sted i de tre nordligste fylkene av Norge – ble unnfanget på øya Andørja i Ibestad kommune, øya som hvert år avholder det lokale arrangementet Tour de Andørja. Den første utgaven av Arctic Race of Norway kom i august 2013. 

Arctic Race of Norway er i dag et etablert ritt på UCI sin internasjonale sykkelkalender, som del av Europatouren. Det var først ranket som kategori 2.1, men har siden 2015 vært et 2.HC-ritt, som er det nest høyeste nivået for et internasjonalt sykkelritt.

Følg saker fra Arctic Race of Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Arctic Race of Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Arctic Race of Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom