Arctic Race of Norway

Håper på ny etappeseier i Arctic Race of Norway

Del

Mathieu van der Poel er et av de store stjerneskuddene i internasjonal sykkelsport. Nå er han klar for Arctic Race of Norway.

Mathieu van der Poel møtte pressen på kaia i Svolvær før Arctic Race of Norway. Foto: ARN
Mathieu van der Poel møtte pressen på kaia i Svolvær før Arctic Race of Norway. Foto: ARN

Vil vinne titler

Van der Poel har vunnet VM i sykkelcross to ganger, tok andreplassen i EM på landevei i fjor, og har brukt den siste tiden på å vinne en drøss med mountain bike-ritt. Han sier at han har et mål om titler inne alle de tre sykkeldisiplinene.

- Ikke god nok for sammenlagtseier

I fjor vant han to etapper da Arctic Race of Norway gikk gjennom Finnmark, og mange har holdt han som en av favorittene til å vinne sammenlagt i år. Selv tror han ikke formen er bra nok til å ta den gjeveste trøya, men han håper på en ny etappeseier.

- Løypa i fjor var hard, og jeg tror det blir enda hardere i år. Siden jeg har konsentrert meg om mountain bike den siste tiden, har jeg nok ikke utholdenhet til å være med i toppen sammenlagt, sa van der Poel da han møtte pressen på kaia i Svolvær i ettermiddag.

Tror overgangen blir et sjokk

Cordenon-Circus-rytterenl sikter seg inn mot VM i landeveissykling senere i år, og ser på deltakelse i Arctic Race of Norway som en mulighet til å komme i bedre landeveisform. Han er imidlertid spent på hvordan kroppen vil reagere på overgangen fra kortere og mer intense montain bike-ritt.

- Jeg tror overgangen til landeveisykkel kommer til å bli et sjokk for kroppen, men jeg håper formen er bra nok til å vinne en etappe, sa sykkelfenomenet til den internasjonale sykkelpressen som hadde møtt opp i Svolvær.

Fint ritt i et vakkert land

På spørsmål om hvorfor han er tilbake i Arctic Race of Norway, kom svaret kontant.

- Det er et fint sykkelritt i et vakkert land. Det kommer til å bli en flott opplevelse.

Kontakter

Knut-Eirik Dybdal, mobil 920 56 326
Roger Solheim, mobil 992 26 638

Bilder

Mathieu van der Poel møtte pressen på kaia i Svolvær før Arctic Race of Norway. Foto: ARN
Mathieu van der Poel møtte pressen på kaia i Svolvær før Arctic Race of Norway. Foto: ARN
Last ned bilde

Lenker

Om Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway
Arctic Race of Norway
Strandgata 9
9405 Harstad

https://www.arctic-race-of-norway.com/no/

Arctic Race of Norway er et profesjonelt etapperitt på landeveisykkel. Rittet arrangeres hvert år i ulike deler av Nord-Norge. Ideen om Arctic Race of Norway – et internasjonalt sykkelritt som finner sted i de tre nordligste fylkene av Norge – ble unnfanget på øya Andørja i Ibestad kommune, øya som hvert år avholder det lokale arrangementet Tour de Andørja. Den første utgaven av Arctic Race of Norway kom i august 2013. 

Arctic Race of Norway er valgt ut av det internasjonale sykkelforbundet (UCI) til å bli en del av UCI ProSeries i 2020. ProSeries er en ny divisjon under World Tour. Den erstatter kategorien som Arctic Race of Norway har vært en del av de siste årene.

Følg saker fra Arctic Race of Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Arctic Race of Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Arctic Race of Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom