Norges idrettsforbund

Hans Morgan Realfsen er fylkesvinner til prisen Årets ildsjel

Del

Hans Morgan Realfsen er Vestfold og Telemark sin fylkesvinner til prisen Årets ildsjel. Mandag ble han overrasket av Olaf Tufte. Realfsen er én av totalt 11 fylkesvinnere som kjemper om den gjeve prisen som deles ut på Idrettsgallaen i Trondheim 8. januar.

Hans Morgan Realfsen ble overrasket av Olaf Tufte. Foto: Karl Filip Singdahlsen
Hans Morgan Realfsen ble overrasket av Olaf Tufte. Foto: Karl Filip Singdahlsen

Hans Morgan Realfsen, eller «Dutte» som han kalles på folkemunne, har viet 64 år av sitt liv til Pors Idrettsforening, og blir omtalt som en uunnværlig ildsjel.

Se video fra overraskelsen og last den ned her.

Juryens begrunnelse:

Hans Morgan Realfsen ble med i juniorstyret i fotballklubben allerede som 18-åring, og har fortsatt i ulike styrer og utvalg i hele 64 år. Hans styrke ble tidlig bemerket, og han har vært en pådriver for utbygging av baner, klubbhus, løyper med mer. Realfsen har hele tiden stått i spissen og stilt opp i arbeidsantrekk, uansett hvilket prosjekt det gjelder. Han har også vært en drivkraft når det gjelder trimløypa – som foreningen fikk anlagt på begynnelsen av 80-tallet.

Realfsen har gjennom årene hatt mange verv, og har vært veldig opptatt av økonomien. Han var regnskapsfører i mange år for fotball, satt i finanskomitéer, økonomikomitéer, kontrollkomitéer, markedsutvalg og dugnadskomiteer. Han er også utrolig ryddig, og har laget instrukser for svært mange funksjoner, i tillegg til klubbhåndbok som ajourføres.

Etter 3 år som sekretær tok han over formanns/lederjobben i 2005, i foreningens hundrede år. Den har han fremdeles. I løpet av disse årene har han hatt en finger med i alt. Han er utrolig initiativrik, og er ikke redd for å stille i kjeledress. Det er lagt nytt tak på begge deler av klubbhuset, innvendig er det gjort store forandringer, i begge etasjer, det er satt opp boder på stadionområdet og det er laget oppbevaringsrom for nødvendig materiell. Realfsen har vært med på alt arbeidet.

Idrettsforeningen omtaler han som en helt uunnværlig ildsjel, en som er sta, men som alltid står på for det beste for Pors idrettsforening.

Om priskategorien Årets ildsjel:

Over hele landet er det tusenvis av frivillige ildsjeler som gjennom hele året legger ned en uvurderlig innsats for sine klubber og utøvere. Vinneren mottar prisen for Årets ildsjel under Idrettsgallaen. Årets ildsjel deles ut i samarbeid med Norsk Tipping.

Følgende kriterier må være oppfylt for å bli nominert:

1. Årets ildsjel har, uansett alder, gjort en solid frivillig, uegennyttig innsats i idretten utover det man kan forvente i den spesielle tiden vi har vært igjennom.
2. Årets ildsjel kan ikke være ansatt i klubben

Det velges ut 11 fylkesvinnere som i november 2021 vil bli overrasket av en idrettsprofil. Juryen for Årets ildsjel vil plukke ut tre finalister av de 11 fylkesvinnerne. Juryen består av Kjetil André Aamodt, Marit Bjørgen, Olaf Tufte, Aida Dahlen, Are Strandli, Heidi Støre, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Silje Norendal og Berit Kjøll. 

Les mer om Idrettsgallaen

Kontakter

Bilder

Hans Morgan Realfsen ble overrasket av Olaf Tufte. Foto: Karl Filip Singdahlsen
Hans Morgan Realfsen ble overrasket av Olaf Tufte. Foto: Karl Filip Singdahlsen
Last ned bilde
Fylkesvinner Hans Morgan Realfsen. Foto: Karl Filip Singdahlsen.
Fylkesvinner Hans Morgan Realfsen. Foto: Karl Filip Singdahlsen.
Last ned bilde

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom