LO

Hans-Christian Gabrielsen, LO-leder: - Så lenge korona-situasjonen varer, bør permitterte og arbeidsledige få den høyere dagpengesatsen

Del

Permitterte og arbeidsledige som mottar dagpenger får nå forhøyet dagpengesats til 80 % av all inntekt opp til 300.000 kroner fram til mars neste år.

  • Endelig, men vi vil stå på for at forhøyede dagpengesatser skal gjelde så lenge det er koronatiltak, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Regjeringen la opprinnelig opp til at permitterte og arbeidsledig fra nyttår skulle få flere tusen kroner mindre å leve av i måneden. 


Gabrielsen understreker at krisen er langt fra over og er derfor glad for at regjeringen nå har hørt på LO. Men understreker at LO vil stå på for at forhøyede dagpengesatser skal gjelde så lenge det er koronatiltak.

  • For LO har det viktigste vært under hele denne krisen å sikre tryggheten og inntekten til folk.
    Vi har fortsatt 200 000 permitterte og arbeidsledige som betaler den tøffeste prisen for krisen, sier Gabrielsen.

Det neste regjeringen må gjøre er å gi tilbake feriepengene som de har fratatt alle de som har vært og er permitterte eller arbeidsledige. 

  • Regninger tar ikke ferie. Mange opplever å miste en del av lønna i år. 
    Så legger regjeringen opp til at de skal få en dobbel straff gjennom å miste feriepenger for neste år. 

Kontaktperson: Geir Solaas Moen, mobilnr. 917 04 473

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største lønnstakerorganisasjon. Over 920 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO. Av de LO-organiserte er 50 prosent kvinner.

Følg saker fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom