LO

Handlingsplan mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet

Del

Et trygt, seriøst og organisert arbeidsliv er avgjørende for at den norske modellen skal fungere. Trygge arbeidstakere, i hele og faste stillinger gir det beste vernet mot lavlønnskonkurranse og utnyttelse. Derfor skal dette være realiteten for absolutt alle arbeidstakere i Norge.

LO applauderer regjeringens nye handlingsplan mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet.

–Etter åtte år med en regjering som anerkjente det å være uorganisert er det veldig godt å se at dagens regjering tar aktive grep som styrker det organiserte arbeidslivet og bidrar til å styrke trepartssamarbeidet, sier LO-sekretær Trude Tinnlund.

 

–Denne handlingsplanen viser et klart taktskifte hvor regjeringen styrker arbeidstakernes rettigheter og flytter makt tilbake til arbeidstakerne.

–Ved å ta opp kampen mot sosial dumping, som omfatter mer enn kriminelle handlinger, tar regjeringen også grep for å sikre at alle arbeidstakere skal møte et anstendig arbeidsliv og få en lønn det går an å leve av. Denne handlingsplanen er et viktig virkemiddel i kampen for hvilket samfunn vi vil at Norge skal være. En kamp om sosial trygghet for alle arbeidstakere i Norge.

–Støvet ligger fortsatt tjukt i mange mørke kroker i norsk arbeidsliv. Med denne handlingsplanen signaliserer regjeringen en tydelig vilje til å fortsette kampen for å styrke arbeidstakeres rettigheter. Sammen med arbeidslivstiltakene som regjeringen allerede har gjennomført, og har varslet kommer, er dette et viktig neste skritt på veien mot en komplett storrengjøring i arbeidslivet. En storrengjøring det er stort behov for.

–Flere av tiltakene i regjeringens handlingsplan adresserer problemstillinger vi kjenner vi oss godt igjen i. Nå ser vi frem til å fortsette det gode samarbeidet med regjeringen når dette arbeidet nå skal følges opp. 

Kontakter

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg pressemeldinger fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom