Norges idrettsforbund

Hamar/Stange er klar for å by på store idrettsøyeblikk under NM-veka

Del

Syv idretter skal gjennomføre sine NM, og hele 14 norgesmestere skal kåres under NM-veka på Hamar/Stange. 27. – 28. juni er det igjen duket for store idrettsøyeblikk, der publikum kan se alt direkte på NRK.

Maratonpadling er en av syv idretter på programmet. 27. juni skal det kåres norgesmester på Hamar.Foto: ICF
Maratonpadling er en av syv idretter på programmet. 27. juni skal det kåres norgesmester på Hamar.Foto: ICF

NM-veka 2020 har vært planlagt i lang tid. Som følge av Covid-19 har planene måtte endres flere ganger, men nå er det endelig klart; NM-veka sommer blir en realitet.

-Vi er svært glade for endelig å komme i gang med idrettskonkurranser igjen, og for å synliggjøre de ulike idrettene. Jeg gleder meg til idrettsglede og idrettsfest i beste sendetid på NRK, og en spennende dog annerledes gjennomføring av NM-veka, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

12 timer direktesendt på NRK

NRK Sport har satset på NM-veka siden begynnelsen, og i 2018 og 2019 var NM-veka NRK Sports største enkeltproduksjon. Nå er statskanalen klar for å sende 12 timer direkte fra Hamar og Stange.

-NRK Sport er veldig glade for endelig å kunne formidle norsk idrett direkte etter mange uker med venting for alle. NM-veka er et satsingsområde, og vi gleder oss til å formidle store øyeblikk fra idretter som normalt ikke får så stor oppmerksomhet i mediene, sier Kaj T. Pedersen, prosjektleder for NM-veka i NRK.

NRK gjør sitt ytterste for å vise frem mest mulig gjennom helgen både på TV, nett og mobil.

Se hele programmet her

NM-veka hensyntar nødvendige smittevernstiltak

For å kunne arrangere NM-veka er det kun idretter som ikke er definert som kontaktidretter som får delta. Antall deltakere og andre personer som vil være tilstede på arrangementet vil være innenfor den begrensningen som myndighetene fastsetter på det tidspunktet hvor NM-veka arrangeres. I løpet av de to dagene vil det gjennomføres flere separate norgesmesterskap innenfor konseptet NM-veka.

Lokal arrangør gleder seg

-Vi gleder oss til å være vertskap for NM-veka og ønsker utøvere, støtteapparat og frivillige hjertelig velkommen til Hamar/Stange og omegn. Særforbund og lokale idrettslag har vist stort engasjement og fortjener ros for at arrangementene nå kan gjennomføres, sier Ane Måntrøen, prosjektleder i Innlandet idrettskrets.

Følgende idretter deltar på NM-veka:
Luftsport
Skyting
Padling
Golf
Motorsport
Skate

For mer informasjon, se: www.nm-veka.no

Kontakter

Bilder

Maratonpadling er en av syv idretter på programmet. 27. juni skal det kåres norgesmester på Hamar.Foto: ICF
Maratonpadling er en av syv idretter på programmet. 27. juni skal det kåres norgesmester på Hamar.Foto: ICF
Last ned bilde

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Om NM-veka:

NM-veka er et fellesarrangement hvor det kåres en rekke norgesmestre i mange idrettsgrener. Arrangementet går på rundgang i Norge, og det arrangeres NM-veka både på sommeren og vinteren. NM-veka er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

  • Arrangeres 27. - 28. juni på Hamar og Stange
  • 7 forskjellige idretter skal gjennomføre sine norgesmesterskap.
  • 14 norgesmestere skal kåres 
  • 12 timer med direktesendt TV fra arrangementet
  • Program er tilgjengelig på www.nmveka.no 

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

Idrettsforbundet jobber videre for full gjenåpning av norsk idrett30.6.2020 12:58:29 CESTPressemelding

Store deler av norsk idrett er nå gjenåpnet. Dette gjelder all idrett for barn og ungdom hvor man kan trene normalt og gjennomføre lokale og regionale konkurranser fra 1. august. Toppidretten har fått grønt lys for trening og konkurranser så snart smittevernsprotokollene er på plass innen de ulike idrettene. I tillegg er trening og konkurranser tillatt for alle idretter – også for de over 19 år, som ikke medfører nærkontakt.

En annerledes Idrettsgalla 202122.6.2020 14:30:46 CESTPressemelding

Det blir idrettsgalla på NRK 9. januar 2021, men i en annerledes form enn seerne er vant til. Konkurransegrunnlaget i 2020, som følge av koronasituasjonen, gjør at de fleste klassene vil mangle prestasjonsgrunnlag som kvalifiserer for juryering. I den uvissheten som råder, vil det også kunne bli betydelige forskjeller i konkurransegrunnlaget for de ulike idrettene. Styret for idrettsgallaen har derfor besluttet at den store jubileumsgallaen, som skulle vært avholdt i Trondheim 9. januar, i sin helhet er flyttet til 8. januar 2022.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom