Karnov Group Norway

Halvparten av norske jurister har vurdert å bytte jobb

Del

En fersk undersøkelse avslører at 46 prosent av norske jurister har vurdert å slutte i sin nåværende jobb de siste seks månedene.

Fremtidens jurist
Fremtidens jurist

Det juridiske forlaget Karnov lanserer i dag rapporten «Fremtidens Jurist», som tar for seg den juridiske bransjen i Skandinavia. Rapporten viser at en oppsiktsvekkende høy andel jurister sitter løst i stolen hos sin nåværende arbeidsgiver. Andelen er 46 prosent i Norge og Sverige, og 43 prosent i Danmark. Det er små forskjeller mellom offentlig sektor, privat sektor og advokatfirmaer. Å få en bedre balanse mellom jobb og fritid og ønske om mer interessante arbeidsoppgaver trekkes frem som de viktigste årsakene til at mange vurderer å bytte jobb. 

– Både krav og forventninger har endret seg under pandemien. Mange jurister krever fleksible løsninger og god balanse mellom jobb og fritid. Den høye andelen jurister som vurderer å skifte jobb, bør være en skikkelig wake up-call for norske arbeidsgivere. Dette er særlig kritisk i en situasjon der det er mangel på jurister hos en rekke arbeidsgivere, sier Hans-Petter Nygård, administrerende direktør i Karnov Group Norway.

Stress i arbeidshverdagen trekkes frem som en av årsakene til at mange jurister vurderer jobbskifte. For mange er det å oppnå en bedre balanse mellom jobb og fritid viktigere enn både forfremmelse og lønnsøkning.

– Det er viktig for arbeidsgiverne å forstå årsakene som ligger bak, for å unngå et skred av oppsigelser, sier Nygård.

Bransjerapporten «Fremtidens Jurist» bygger på svar fra mer enn 3100 heltidsansatte jurister fra offentlig sektor, privat sektor og advokatfirmaer i Skandinavia. Rapporten er inndelt i tre ulike områder som vil påvirke bransjen i tiden fremover: Balanse mellom jobb og fritid, juridisk teknologi og bærekraft. Rapporten er ferdigstilt i samarbeid med det uavhengige analysebyrået Kantar.

– Resultatene harmonerer i stor grad mellom de ulike landene – og det er ingenting som tyder på at det er store forskjeller i arbeidshverdagen for skandinaviske jurister. Det er likevel interessant å se på områdene der Norge skiller seg ut. Teknologioptimismen er størst blant norske jurister. Gode digitale løsninger kan være en nøkkel både til en mer effektiv og bærekraftig bransje og til en mer fleksibel arbeidshverdag for fremtidens jurister, sier Odd Storm-Paulsen, daglig leder i Lovdata.

Nøkkelord

Kontakter

Hans-Petter Nygård, administrerende direktør i Karnov Group Norway.
901 89 547, hans.petter.nygaard@karnovgroup.no

Bilder

Fremtidens jurist
Fremtidens jurist
Last ned bilde
Hans Petter Nygård
Hans Petter Nygård
Last ned bilde
Utdrag
Utdrag
Last ned bilde
Utdrag
Utdrag
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om Karnov Group Norway

Karnov Group Norwayhttp://www.karnovgroup.no

Karnov Group Norway er både et juridisk forlag som utgir fagbøker, fagartikler, lovkommentarer og annen juridisk litteratur og en leverandør av digitale abonnementsbaserte juridiske løsninger. 

Følg pressemeldinger fra Karnov Group Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Karnov Group Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.