Siva – selskapet for industrivekst

Hallingplast AS vant Sivaprisen 2019

Del

Tirsdag 21. mai ble Hallingplast hedret med Sivaprisen på 300.000 kroner. Juryen mener selskapet er en inspirasjonskilde til fremtidig innovasjon og industriutvikling i Norge.

Sivaprisvinner Hallingplast
Sivaprisvinner Hallingplast

Hallingplast er lokalisert i Ål i Hallingdal, og har som forretningsidé å utvikle, produsere og markedsføre rør og rørdeler i PE og PP på en bærekraftig måte. Bedriften jobber systematisk  med kvalitetssikring, innovasjon og produktutvikling, og opererer i en bransje med sterk global konkurranse. Selskapet har gjennom oppbygging av solid kompetanse lyktes med å utvikle konkurransedyktige produkter på en miljøvennlig måte, noe som har tilført bedriften stor konkurransekraft.

 – Dette er en kjempepremie og en stor inspirasjon til å fortsette jobben vi gjør, sa Steinar Tragethon, daglig leder i Hallingplast. 

Til topps i sterk konkurranse

Med Sivaprisen ønsker Siva å løfte frem miljøer som har vist stor evne til innovasjon, som har skapt gode resultater, og som viser fortsatt vilje og ambisjoner om vekst og verdiskaping. Sivaprisen skal gjenspeile Sivas formål og være i tråd med tema for årets Sivakonferanse. Temaet for årets Sivakonferanse var «Norske fortrinn – inn i fremtiden».

 Totalt ble 33 miljøer nominert, og fem solide selskaper gikk videre til finalen. Vinneren ble kåret etter en åpen avstemning på nett samt utvelgelse av en fagjury. Prisen ble delt ut av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen under Sivakonferansen 2019 som ble avholdt i Trondheim 21. mai.

 – Det er en glede å kunne overrekke denne prisen til Hallingplast. Alle finalistene var verdige kandidater og konkurransen var tøff. På vegne av Siva vil jeg gratulere Hallingplast med prisen. Det var vel fortjent – og vi er imponerte over hvordan selskapet systematisk jobber med innovasjon og produktutvikling, sier Ulf Hustad som er prosjektleder for prisen. 

– Fortjent anerkjennelse

Fagjuryen har bestått av Ingrid R. Lorange (adm.dir. i Siva), Knut E. Sunde (bransje- og industripolitisk direktør i Norsk Industri) og Tor Øyvin Aa (adm.dir., Brødrene Aa og vinner av Sivaprisen 2018).

– Juryen vil berømme Hallingplast for den industrielle utviklingen selskapet har gjennomført over tid, der norske fortrinn er tatt i bruk og videreutviklet. Bedriften og dens prestasjoner er lite kjent, og fortjener anerkjennelse. Hallingdal er en inspirasjonskilde til fremtidig innovasjon og industriutvikling i Norge, sier Ingrid R. Lorange, administrerende direktør i Siva.

Kontaktpersoner

Preben Sandborg Røe, kommunikasjonsdirektør i Siva, telefon:  901 25 773
e-post: preben.sandborg.roe@siva.no

Ulf Hustad, rådgiver i Siva, telefon 951 49 774, e-post: ulf.hustad@siva.no

Bilder

Sivaprisvinner Hallingplast
Sivaprisvinner Hallingplast
Last ned bilde
Ingrid R. Lorange, adm. direktør i Siva
Ingrid R. Lorange, adm. direktør i Siva
Last ned bilde

Om Siva – selskapet for industrivekst

Siva – selskapet for industrivekst
Siva – selskapet for industrivekst
Postboks 1253 Torgard
7462 Trondheim

http://www.siva.no

Siva tilrettelegger for vekst og utvikling i industri og næringsliv. 

Vår virksomhet er tilstede over hele landet, der vi bidrar til arbeidsplasser, verdiskaping og levedyktige lokalsamfunn.

Selskapet for industrivekst (Siva) er et statsforetak som eies av Nærings- og fiskeridepartementet. Siva er statens virkemiddel for utvikling av bedrifter og nærings- og kunnskapsmiljø i hele landet, og har et særlig ansvar for å fremme vekstkraften i distriktene. Siva utvikler, eier og finansierer en nasjonal infrastruktur for innovasjon bestående av inkubatorer, næringshager, katapult-sentre, innovasjonsselskap, samt innovasjonssentre og industribygg.

Følg saker fra Siva – selskapet for industrivekst

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Siva – selskapet for industrivekst på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Siva – selskapet for industrivekst

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom