NHO Mat og Drikke

Håkon Mageli er ny styreleder i NHO Mat og Drikke

Del

NHO Mat og Drikke har valgt Håkon Mageli, konserndirektør kommunikasjon og Corporate Affairs i Orkla ASA, som ny styreleder. Mageli ble enstemmig valgt i forbindelse med NHO Mat og Drikkes generalforsamling 21. mai 2019.

Han overtar styreledervervet etter konsernsjef Erik Volden fra Kavli, som har ledet NHO Mat og Drikke-styret siden 2017. Volden fortsetter som styremedlem i NHO Mat og Drikkes styre.

- Mat- og drikkenæringen har satt seg ambisiøse målsetninger for bærekraftig produksjon, helse og kosthold og ikke minst for å bidra til økt nyskaping og entreprenørskap. Da er det viktig med en sterk organisasjon i ryggen. Med 1600 bedrifter og 36000 årsverk representerer NHO Mat og Drikke den største fastlandsindustrien i Norge, og er den sentrale premissgiver når det gjelder rammebetingelser for mat-, drikke-, og bionæringen, sier Håkon Mageli.

- Jeg er takknemlig for den tillit jeg har fått som ny styreleder. Jeg ser frem til å fortsette arbeidet med å bidra til vekst, verdiskaping, investeringer og konkurransekraft for våre medlemsbedrifter – i nært samarbeid med styret for øvrig, administrasjonen og våre viktige samarbeidspartnere.

Mageli er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Han har vært konserndirektør kommunikasjon og Corporate Affairs i Orkla siden 2012. Han har vært i Orkla-systemet siden 2001. Fra 1985 – 1990 var Mageli journalist i Dagens Næringsliv. I tillegg til å være styreleder i NHO Mat og Drikke, leder han NHOs handelspolitiske utvalg og er styreleder i Matmerk.

Det er også valgt ny nestleder: Trine Hasvang Vaag, styreleder i Nortura SA. To nye styremedlemmer er også på plass: John Arne Ulvan, konsernsjef i Felleskjøpet Agri SA og Gunnar Hovland, konsernsjef i TINE SA.

Kontakter

Bilder

Ny styreleder i NHO Mat og Drikke, Håkon Mageli, konserndirektør kommunikasjon og Corporate Affairs i Orkla ASA
Ny styreleder i NHO Mat og Drikke, Håkon Mageli, konserndirektør kommunikasjon og Corporate Affairs i Orkla ASA
Last ned bilde

Lenker

Om NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 80http://www.nhomd.no

NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk organisasjon for bedrifter i mat-, drikke- og bionæringen. Foreningen ble etablert i 2015 etter en sammenslåing av de to organisasjonene NHO Mat og Landbruk og tidligere NHO Mat og Drikke.

NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.600 virksomheter over hele Norge. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. 

NHO Mat og Drikke ivaretar medlemsbedriftenes behov for forutsigbare og konkurransedyktige politiske rammevilkår overfor nasjonale politiske myndigheter og internasjonale organer som EU og WTO. I tillegg ivaretar NHO Mat og Drikke medlemsbedriftenes interesser i de årlige tarifforhandlingene og gjennom det løpende arbeidet med lokale forhandlinger, tvistebehandlinger, juridisk rådgivning, bistand i enkeltsaker og kompetanseutvikling.

Følg saker fra NHO Mat og Drikke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NHO Mat og Drikke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom