Foreningen Ridderrennet

Håkon Gisholt ny styreleder i Foreningen Ridderrennet

Del

Foreningen Ridderrennet valgte mandag ny styreleder Håkon Gisholt etter at Cato Zahl Pedersen stilte sin plass til disposisjon etter 4 år i ledervervet med totalt 18 år i styret.

Foto: Oslo Kommune/Sturlason
Foto: Oslo Kommune/Sturlason

Et brennende engasjement

Valgkomiteen la vekt på Håkon Gisholt sitt store engasjement for å få syns- og bevegelseshemmede ut i fysisk aktivitet spesielt med tanke på bredde og rekruttering, i tillegg til at han er en strukturert, samlende og positiv person.

Håkon Gisholt er 51 år og jobber til daglig som Politibetjent i Kriminalvakten i Oslo Politidistrikt. Håkon er oppvokst i Bergen, 3 barns far og bor på Jessheim. Han brenner for fysisk aktivitet og har vært deltager på Ridderrennet siste 5 år som synshemmet. Gisholt  synes det er givende å legge til rette for at andre skal dele denne interessen, og er aktiv i Funkis. Tidligere har han drevet med orientering på høyt nivå. Han ble kåret til årets ildsjel i Oslo Idrettskrets 2017. Gisholt kom inn i styret i 2014 og har det siste året hatt vervet som nestleder.

Den nyvalgte lederen understreker betydningen Ridderuka har for ham selv, og øvrige syns- og bevegelseshemmede i det norske samfunn.

- Det er et fantastisk arrangement med lang tradisjon (55 år i 2018) og som det vil være en glede å få være med å videreutvikle. Med stort pågangsmot, entusiasme og samarbeidsvilje ser jeg frem til å videreutvikle og ytterligere styrke det gode arbeidet Foreningen Ridderrennet gjør. Jeg ser et stort potensiale i å få med flere yngre, og vil fortsette det gode arbeidet som er påbegynt med å modernisere arrangementet sier Gisholt

Takk til Cato Zahl Pedersen

- Vi i foreningen takker Cato Zahl Pedersen for hans uvurderlige innsats og engasjement gjennom to tiår for Ridderrennet, sier daglig leder Anne-Kristin Wadahl. Cato Zahl Pedersen er leder for den norske troppen i Paralympics i PyeongChang når Ridderuka 2018 går av stabelen. 

Forskningsleder i MediaLT Morten Tollefsen og advokat og tidligere leder for Lions Norge Heidi Lill Mollestad Oppegaard kommer inn som nye styremedlemmer.

Kontakter

Bilder

Foto: Oslo Kommune/Sturlason
Foto: Oslo Kommune/Sturlason
Last ned bilde
Foto: Oslo Kommune/Sturlason
Foto: Oslo Kommune/Sturlason
Last ned bilde

Om Foreningen Ridderrennet

Foreningen Ridderrennet
Foreningen Ridderrennet
Idrettens Hus, Sognsveien 73
0840 Oslo

21 02 90 37http://www.ridderrennet.no/

Ridderuka med det tradisjonsrike Ridderrennet er verdens største årlige vintersportsuke for utøvere med syns- og bevegelseshemminger. Ridderuka har vært arrangert på Beitostølen hvert år siden 1964, og ble grunnlagt av Erling Stordahl. Ridderrennet startet som et skikurs for blinde- og svaksynte med start på Valdresflya der 57 synshemmede deltagere kom i mål. I dag deltar i underkant av 500 syns- og bevegelseshemmede på Ridderuka hvert år.

Uka arrangeres i 2018 for 55. gang, fra 11 -18.mars.

Foreningen arrangerer også:

Barnas Ridderuke er en vinteraktivitetsuke for syns og bevegelseshemmede barn og unge i alderen 10 – 16 år som avsluttes med Barnas Ridderrenn. Arrangeres fra 14.til 20. januar 2018.

Riddercamp er en friluftscamp for syns- og bevegelseshemmede i alderen 15 – 35 år. Arrangeres 29. August – 2. September 2018. 

Ridderrittet er et sykkelritt for syns- og bevegelseshemmede som går over et av Norges fineste naturområder Valdresflya med målgang på Beitostølen. Rittet er et pilotprosjekt i 2018 7-9. september 2018. 

Følg pressemeldinger fra Foreningen Ridderrennet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Foreningen Ridderrennet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Foreningen Ridderrennet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom