Frende Forsikring

Gyda: Færre skader enn fryktet

Del

Rundt 50 skader er oppdatert skadetall fra Frende fredag.

Illustrasjonsfoto: Hans Braxmeier, Pixabay
Illustrasjonsfoto: Hans Braxmeier, Pixabay

Antallet totalt er lavere en forsikringsselskapet var forberedt på da de mange røde farevarslene om vannmengder, flom og skred kom.

- Mange har vært utrolig flinke til å ta forhåndsregler og sørge for god sikring denne gangen, både gårdeiere, privatpersoner og kommunene gjorde gode forberedelser. Det har både avverget og begrenset mange skader, sier Yngve A. Høvig som er skadesjef på bygning i Frende Forsikring.

Selv om skadene er færre enn fryktet, er det mange som trenger hjelp fra forsikringsselskapet og lokale entrepenører og samarbeidspartnere nå. 

- Det er akutt skadebegrensning og tørking, og mye reparasjoner, opprydning og gjenoppbygging fremover, sier Høvig.

- Onsdag kom de første skademeldinger etter Gyda, da flest fra Mosjøen og nordover med  både vind og vann i sving. I Trøndelag og Møre og Romsdal hvor flertallet av skadene er meldt, er det overvann, regn og flom som er hovedårsak til skadene meldt til Frende, sier Høvig.

- Noen får vann fra terrenget og inn i stua, andre har fått vann inn i boligen. Utette tak går også igjen, eller vann inn langs piper. Mange har hele kjellere, himlinger og vegger som må tørkes eller rives. Det er gårdstun og campingplasser under vann, og skader på naust, uthus, hus og hytter, biler og bobiler, forteller skadesjefen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsfoto: Hans Braxmeier, Pixabay
Illustrasjonsfoto: Hans Braxmeier, Pixabay
Last ned bilde

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring
Frende Forsikring
Jonsvollsgaten 2
5011 Bergen

55 15 36 00https://www.frende.no

Frende Forsikring har Norges mest fornøyde forsikringskunder og det beste skadeoppgjøret (EPSI 2020). Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av solide sparebanker og brannkasser og har rådgivere landet rundt. Vi har over 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og rundt 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.