EAT

Gunhild Stordalen til Dyrskun i Seljord

Del

Fredag 9. september ca kl 16.20 vil Gunhild Stordalen debattere med mat- og landbruksminister Sandra Borch under mat- og landbruksmessen Dyrsku´n i Seljord. Ca kl. 17.15 - rett i etterkant av arrangementet - vil Gunhild Stordalen være tilgjengelig for intervju fra media.

Her er noe av det budskapet Stordalen vil komme med under messen:

  • Bønder bør få svært mye bedre betalt for den innsatsen de gjør – og de er hovednøkkelen til å endre matsystemet for å redde natur og klima.
  • EAT kan bare bidra til å endre verden på lag med Norges- og verdens bønder. Jeg håper vi kan bygge gjensidig kjærlighet, og satser på at det virkelig starter på Dyrskun.

For å avtale intervju med Gunhild Stordalen - ta kontakt med daglig leder i EAT Arne Haugen på telefon 482 48 983 

For mer informasjon om Dyrskun, se: https://www.dyrskun.no

Kontakter

Daglig leder i EAT Arne Haugen, telefon 482 48 983

Om EAT

EAT
EAT
Kongens gate 11
0153 Oslo

97749357https://eatforum.org

Følg pressemeldinger fra EAT

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EAT på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EAT

1,000 Leaders Join Forces in Stockholm to Transform the Global Food System29.5.2019 17:38:52 CEST | Press release

From June 12-13, 2019, around one thousand global leaders from science, politics, business and civil society will convene in Stockholm for the sixth annual EAT Stockholm Food Forum. Following the far-reaching and much debated EAT-Lancet report published January 16, 2019, the EAT Stockholm Food Forum will tackle challenges on how we can transform the way we produce, consume, waste, and think about food.

The Lancet: Kosthold og matproduksjon må endres radikalt17.1.2019 00:45:35 CET | Pressemelding

Å fø en befolkning på 10 milliarder mennesker innen 2050 sunne og bærekraftige kosthold vil være umulig uten å endre matvaner, forbedre matproduksjon og redusere matavfall – men forandring er mulig, ifølge de første vitenskapelige målene for et sunt og bærekraftig matsystem. Et slikt kosthold har et totalt kaloriinntak på omtrent 35% fullkorn og rotgrønnsaker, proteinkilder hovedsakelig fra planter – i tillegg omtrent 14g rødt kjøtt og 500g grønnsaker og frukt per dag. Det globale forbruket av mat som rødt kjøtt og sukker reduseres med omlag 50%, mens forbruket av nøtter, frukt, grønnsaker og belgfrukter må dobles. Usunt kosthold er blant de fremste årsakene til dårlig helse verden over og ved å følge the planetary health diet er det mulig å forhindre omtrent 11 millioner for tidlige dødsfall per år. Dette kostholdet holder seg innenfor planetens tålegrenser for matproduksjon, der i blant bruk av landarealer, næringsstoffer, ferskvann og reduksjon i det biologiske mangfold og klimaendr