TINE SA

Gull til Norge i kokke-OL

Del

Jubelen stod i taket da det i dag ble klart at Norge vant OL i kokkekunst i Stuttgart. TINE er stolt sponsor av kokkelandslaget.

NKL Kokkelandslaget LORES foto Eirik Nilssen Matbyrået Impuls: Bak til venstre: Jan-Erik Hauge fra Bremanger, Kjell Patrick Ørmen Johnsen fra Drammen, Henrik Falkensten fra Nevlunghavn, Kristoffer Westvik Lofnes fra Måløy. Nederst til venstre kaptein Christer Rødseth fra Aurskog, Kåre André Hjartholm fra Masfjord, Tonje Torvanger fra Sogndal, coach Gunnar Hvarnes fra Larvik og Aron Espeland fra Bryne. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls
NKL Kokkelandslaget LORES foto Eirik Nilssen Matbyrået Impuls: Bak til venstre: Jan-Erik Hauge fra Bremanger, Kjell Patrick Ørmen Johnsen fra Drammen, Henrik Falkensten fra Nevlunghavn, Kristoffer Westvik Lofnes fra Måløy. Nederst til venstre kaptein Christer Rødseth fra Aurskog, Kåre André Hjartholm fra Masfjord, Tonje Torvanger fra Sogndal, coach Gunnar Hvarnes fra Larvik og Aron Espeland fra Bryne. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls

– Vi er helt i skyene. Å vinne verdens største og mest prestisjefylte konkurranse for kokkelandslag er en drøm. Siste gang Norge vant OL i kokkekunst var i 2008, sier coach Gunnar Hvarnes på kokkelandslaget. 

De norske kokkelandslagene har trent mange tusen timer på treningskjøkken for å få teknikk og presisjon til å sitte.

– På den siste gjennomkjøringen var alt perfekt. Da vi jobbet i konkurransen, ble resultatet mer enn perfekt. Jeg har alltid hatt en drøm å levere et helt perfekt resultat. Det gjorde de norske kokkelandslagene i OL i kokkekunst.

Hvarnes vant selv OL i kokkekunst i 2008. Han har også vunnet en rekke andre prestisjefylte mesterskap for kokker.

– Derfor vet jeg hvor stort og hvor mye en seier betyr for kokkelandslaget og kokke-Norge.

Kokkelandslaget junior vant sølv sammenlagt.

Norske råvarer best på smak
I OL i kokkekunst deltok mer enn 2 000 kokker fra 59 land. Kokkene lager mat i ulike kategorier i åpne konkurransekjøkkener. Dommerne vurderer lagene langs en rekke parametere, blant annet smak, hygiene og innovasjon. Det var først og fremst smakene de norske lagene vant på. På menyen var det selvsagt prima norsk sjømat: Kveite, kongekrabbe, Lofot-skrei og piggvar. På kjøttfronten ble det servert blant annet kalv fra Hurum, kanin og reinsdyrblod.

– Smakene var spennende og viktigst av alt, gode. Menyene var innovativt komponerte. Jeg kunne se at folk som spiste maten under konkurransen nøt alt vi laget. Det var også en god følelse da de reiste seg og ga oss applaus.

Menyene heter Norwegian roots, Roots og Frozen roots.

TINE er stolt sponsor

TINE er en av hovedsamarbeidspartnerne til Norske Kokkers landsforening og ønsker å gratulere de nybakte OL-vinnerene med både gull og sølvmedalje. 

– Vi er utrolig stolte av å kunne støtte opp om norsk kokkekunst og heie frem det norske kokkelandslaget til gull. Dette bekrefter igjen at Norge er en fantastisk matnasjon med kokker i verdensklasse, og ikke minst at råvarer fra norsk landbruk holder høy kvalitet, sier sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen.

Nøkkelord

Bilder

NKL Kokkelandslaget LORES foto Eirik Nilssen Matbyrået Impuls: Bak til venstre: Jan-Erik Hauge fra Bremanger, Kjell Patrick Ørmen Johnsen fra Drammen, Henrik Falkensten fra Nevlunghavn, Kristoffer Westvik Lofnes fra Måløy. Nederst til venstre kaptein Christer Rødseth fra Aurskog, Kåre André Hjartholm fra Masfjord, Tonje Torvanger fra Sogndal, coach Gunnar Hvarnes fra Larvik og Aron Espeland fra Bryne. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls
NKL Kokkelandslaget LORES foto Eirik Nilssen Matbyrået Impuls: Bak til venstre: Jan-Erik Hauge fra Bremanger, Kjell Patrick Ørmen Johnsen fra Drammen, Henrik Falkensten fra Nevlunghavn, Kristoffer Westvik Lofnes fra Måløy. Nederst til venstre kaptein Christer Rødseth fra Aurskog, Kåre André Hjartholm fra Masfjord, Tonje Torvanger fra Sogndal, coach Gunnar Hvarnes fra Larvik og Aron Espeland fra Bryne. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls
Last ned bilde
Bak til venstre: Jan-Erik Hauge fra Bremanger, Kjell Patrick Ørmen Johnsen fra Drammen, Henrik Falkensten fra Nevlunghavn, Kristoffer Westvik Lofnes fra Måløy. Nederst til venstre kaptein Christer Rødseth fra Aurskog, Kåre André Hjartholm fra Masfjord, Tonje Torvanger fra Sogndal, coach Gunnar Hvarnes fra Larvik og Aron Espeland fra Bryne. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls
Bak til venstre: Jan-Erik Hauge fra Bremanger, Kjell Patrick Ørmen Johnsen fra Drammen, Henrik Falkensten fra Nevlunghavn, Kristoffer Westvik Lofnes fra Måløy. Nederst til venstre kaptein Christer Rødseth fra Aurskog, Kåre André Hjartholm fra Masfjord, Tonje Torvanger fra Sogndal, coach Gunnar Hvarnes fra Larvik og Aron Espeland fra Bryne. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls
Last ned bilde
Det norske kokkelandslaget serverte denne desserten da de konkurrerte i kategorien Chefs Table i OL i kokkekunst i Stuttgart, 2020. Den bestod av epler fra Hardanger, rømme, yuzu, hvit sjokolade og mandler, og stod altså til gull. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls
Det norske kokkelandslaget serverte denne desserten da de konkurrerte i kategorien Chefs Table i OL i kokkekunst i Stuttgart, 2020. Den bestod av epler fra Hardanger, rømme, yuzu, hvit sjokolade og mandler, og stod altså til gull. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls
Last ned bilde

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom