Opplysningskontoret for frukt og grønt

Gull til Norge i historiens første nordiske grønne kokkekonkurranse

Del

Tonje Svee og Nils Flatmark er Norges nybakte mestre i Nordic Green Chef

GULL: Nils Flatmark og Tonje Svee – første vinnere i Nordic Green Chef
GULL: Nils Flatmark og Tonje Svee – første vinnere i Nordic Green Chef

For første gang ble Nordic Green Chef arrangert i Herning i Danmark. Dette er den første Nordiske grønne kokkekokurransen som arrangeres i historien. Her var det frukt og grønnsaker som gjaldt.

– Vi er strålende fornøyde. Tenk at det ble gull!, smiler de to nybakte mestrene i Nordic Green Chef Tonje Svee og Nils Flatmark.

– Vi gjennomførte og leverte det vi planla og leverte på tid, fortsetter Svee og Flatmark fornøyde. 

De imponerte dommerne med sine tre retters meny til 12 personer på 4 timer

– At denne nye kokkekonkurransen er kommet for å bli hersker det ingen tvil om, forteller president i Nordisk kjøkkensjef forening Kristine Hartviksen. 

– Det er en viktig trend i tiden, fortsetter hun og utdyper: – Kokkene er viktige trendsettere og kan bidra til å nå FNs bærekraftmål nettopp med mer grønt på tallerkenen, sier Hartviksen. 

– Det er fantastisk det vi har sett her i Herning. Imponerende arbeid av disse flotte kokkene, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

GULL: Nils Flatmark og Tonje Svee – første vinnere i Nordic Green Chef
GULL: Nils Flatmark og Tonje Svee – første vinnere i Nordic Green Chef
Last ned bilde
GULL: Nils Flatmark og Tonje Svee viser frem premiene
GULL: Nils Flatmark og Tonje Svee viser frem premiene
Last ned bilde
Øverst på pallen Nils Flatmark og Tonje Svee
Øverst på pallen Nils Flatmark og Tonje Svee
Last ned bilde
Vinner menyen: Det norske bidraget tok gull
Vinner menyen: Det norske bidraget tok gull
Last ned bilde
Fornøyde kokker: Nybakt vinner Nils Flatmark og Tonje Svee med matfaglig rådgiver og kokk Toril Gulbrandsen i OFG
Fornøyde kokker: Nybakt vinner Nils Flatmark og Tonje Svee med matfaglig rådgiver og kokk Toril Gulbrandsen i OFG
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom