Gull til Norge i historiens første nordiske grønne kokkekonkurranse
Tonje Svee og Nils Flatmark er Norges nybakte mestre i Nordic Green Chef

For første gang ble Nordic Green Chef arrangert i Herning i Danmark. Dette er den første Nordiske grønne kokkekokurransen som arrangeres i historien. Her var det frukt og grønnsaker som gjaldt.
– Vi er strålende fornøyde. Tenk at det ble gull!, smiler de to nybakte mestrene i Nordic Green Chef Tonje Svee og Nils Flatmark.
– Vi gjennomførte og leverte det vi planla og leverte på tid, fortsetter Svee og Flatmark fornøyde.
De imponerte dommerne med sine tre retters meny til 12 personer på 4 timer
– At denne nye kokkekonkurransen er kommet for å bli hersker det ingen tvil om, forteller president i Nordisk kjøkkensjef forening Kristine Hartviksen.
– Det er en viktig trend i tiden, fortsetter hun og utdyper: – Kokkene er viktige trendsettere og kan bidra til å nå FNs bærekraftmål nettopp med mer grønt på tallerkenen, sier Hartviksen.
– Det er fantastisk det vi har sett her i Herning. Imponerende arbeid av disse flotte kokkene, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder





Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Norsk rabarbra til 17. mai13.5.2022 14:40:06 CEST | Aktuelt
Mange forbinder rabarbra med noe godt som man fant i bestemors hage som liten. I dag får man kjøpt rabarbra i butikken i store deler av landet, og herligheten høstes nå, akkurat i tide til nasjonaldagen.
Nå kommer de norske salatene12.5.2022 12:20:57 CEST | Pressemelding
Nå er den herlige norske grønne sesongen her og høstingen av både crispisalat, lollosalat og hjertesalat er allerede i gang.
Fargerike 17. mai desserter som frister9.5.2022 09:35:27 CEST | Aktuelt
Imponer med fargerike og friske desserter til 17. mai-feiringen. Opplysningskontoret for frukt og grønt gir deg de beste tipsene til en god avslutning på måltidet.
Asparges vokser ikke på trær3.5.2022 12:40:54 CEST | Pressemelding
Asparges er grønnsakenes konge. Nå må du se etter nydelige bunter med norsk asparges i butikken. Sesongen er kort, den varer bare til St. Hans og knapt nok det.
Skadelig markedsføring av kosttilskudd – vanlig mat er bra nok2.5.2022 08:00:00 CEST | Pressemelding
Mattilsynet har sett på bruken av ulovlige påstander om kosttilskudd og publiserte nylig en rapport som avslørte at hele 90 % av produktene som inngikk i prosjektet var markedsført med medisinske påstander.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom