Norges Kampsportforbund

Gull og sølv til Norge i Europamesterskap i Moskva

Del

Det deltok hele 800 utøvere fra 30 nasjoner i Europamesterskapet for tradisjonell kinesisk kampsport (kungfu) i Moskva. For aller første gang fikk Norge er europamester i kadett klassen.

Sebastian Garau sammen med landslagstrener Kim Gibson
Sebastian Garau sammen med landslagstrener Kim Gibson

Debutanten Sebastian Garau fra Oslo Wushu Team viste i sine to første grener at han hadde nerver av stål ute på matten og klarte å innfri arbeidsoppgavene sine godt. Før hans tredje start i klassen for doble våpen var vi allerede godt fornøyd med hans prestasjoner. Men han overrasket alle, inkludert sine russiske motstandere og tok et utrolig GULL i klassen og ble europamester i klassen doble våpen i kadett klassen. 

- Jeg har bare ledd og ikke forstått hva som har skjedd. Først under premieutdelingen dagen etter gikk det mer og mer opp for meg hva jeg hadde gjort. Det var stort å dele øyeblikket med pappa og mine nye venner fra andre land, sier Sebastian. 

Selv om han ble overasket er det ingen tilfeldighet for Sebastian bruker all sin tid på wushu sammen med sin far som følger han opp på alle treninger og samlinger. For at faren skal kunne følge opp Sebastian har han selv begynt å trene wushu og er med på alle samlinger og konkurranser. Sebastian har medalje fra Oslo Open, Nordic Open, Latvia Open og har vært på flere treningssamlinger i Kina hvor han har trent med de beste i verden, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Den meritterte Milos Joksimovic også fra Oslo Wuhu Team deltok i tre tøffe senior klasser både med og uten våpen. Der han ikke nådde helt opp i sine beste grener, ble det et svært gledelig sølv i klassen for sverdformer. Poengsummen 8.82 er knallsterk og det er en stor prestasjon å ta medalje i dette feltet. Russland vant klassen foran Milos og en VM-medaljør fra Tyskland. - Det var et veldig overraskende resultat, siden jeg ikke hadde trent denne sverdformen like lenge som de andre grenene jeg deltok i. Jeg er veldig fornøyd med å ha slått noen av verdens beste utøvere i denne klassen, sier Milos Joksimovic

Den regjerende Europamesteren og EM-medaljøren fra indre og moderne grener i fjor, Jonas Loe, gjorde dessverre noen enkle feil i sine fremste grener, noe som gjorde at han ikke nådde helt opp. Men han fikk en flott 4. plass i lagklassen med Sebastian. 

 Øyvind Garau (Sebastians far) stilte i veteranklassene for de eldre utøverne over 36 år. Han møtte tøff motstand, men kom på 4. plass i klassen for lange våpen. I tilsvarende klasse som hans sønn vant på yngre alderstrinn stilte det bare 3 utøvere for hans del, og dermed ble det en bronsemedalje til "far".  Kadetten Lara Kutluca deltok i en rekke tøffe klasser og kommer hjem med en 8. plass som bestenotering. 

Dette har vært en fin læringsprosess inn mot kommende mesterskap. Vårt store mål er EM i 2020. Men vi skal også delta i VM i Shangha i oktover, og dette stevnet har gitt Jonas som er tatt ut mange mentale verktøy å jobbe videre med. Allerede til helgen er det tilbake på jobb når vi har vår andre felles landslagssamling med Sverige, sier sportssjefen som er kjempefornøyd med resultatet og ikke minst i treningsarbeidet som blir lagt ned. For to år siden ble Norge best neste nasjon og i år stilte vi med nytt lag slik at landslagstrener Kim Gibson har gjort en kjempejobb.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sebastian Garau sammen med landslagstrener Kim Gibson
Sebastian Garau sammen med landslagstrener Kim Gibson
Last ned bilde
Milos Joksimovic som vant sølv sammen med Sebastian Garau og sin far  Øyvind Garau som vant i bronse i veteran klassen.
Milos Joksimovic som vant sølv sammen med Sebastian Garau og sin far Øyvind Garau som vant i bronse i veteran klassen.
Last ned bilde
en stolt pappa
en stolt pappa
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Karate-EM: - Viktig generalprøve før OL-kvalifiseringen14.5.2021 14:00:00 CEST | Pressemelding

Fire norske karate-utøvere skal neste uke konkurrere i EM. Mesterskapet arrangeres i Porec, Kroatia, 19.-23. mai. Totalt deltar over 500 europeiske utøvere fra 47 land. – Et senior-EM er i seg selv et av de viktigste stevnene på kalenderen for de norske utøverne. I år blir EM ekstra viktig, da dette er de siste konkurransene før OL-kvalifiseringsstevnet i Paris i juni, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom