Arctic Race of Norway

Groenewegen slo Boasson-Hagen i spurtoppgjør i Brønnøysund

Del

Dylan Groenewegen vant massespurten i Brønnøysund på den andre etappen i Arctic Race of Norway. Edvald Boasson-Hagen ble nummer tre.

SPURTSEIER: Nederlenderen Dylan Groenewegen vant den andre etappen av Arctic Race of Norway i Brønnøysund. Foto: ARN/Aurelien Vialatte
SPURTSEIER: Nederlenderen Dylan Groenewegen vant den andre etappen av Arctic Race of Norway i Brønnøysund. Foto: ARN/Aurelien Vialatte

Boasson-Hagen i TotalEnergies lå godt an da spurten startet, men Groenewegen som sykler for Bikeexchange Jayco fikk en god posisjon i front på oppløpet og klarte å holde på den knappe ledelsen helt til målstreken. Amaury Capiot i Arkea Samsic, snek seg mellom de to på målstreken, og ble nummer to.

Dramatisk avslutning

Det var dramatikk to kilometer fra mål da tre ryttere veltet. Groenewegen, som også vant en etappe i året Tour de France, unngikk så vidt å bli involvert i velten i Brønnøysund, og kom seg etter det i posisjon til å spurte.

- Hele laget gjorde en god jobb med å bringe meg i posisjon. Jeg startet spurten tidlig, og det holdt helt inn. Det var en tung dag i går, og vi hadde litt regn og vind i dag også, men jeg er i god form, sa Groenewegen etter målgang.

Zinglet beholder ledertrøya

Gårdagens vinner Axel Zinglet kom inn sammen med hovedfeltet og beholder ledertrøya. Han leder fortsatt også konkurransen om poengtrøya og trøya som beste unge rytter. Stephen Basset beholder klatretrøya etter dagens etappe.

Før dagens etappe mente Thor Hushovd at Edvald-Boasson Hagen var å regne med om det skulle spurtes. Boasson-Hagen som har vunnet tre etapper i Tour de France, har ennå ikke vunnet en etappe i Arctic Race of Norway. I dag var han bare centimeter bak, og avanserte med det til femteplass i sammenlagtkonkurransen.

Resultater, 2. etappe

1. Dylan Goenewegen, Bikeexchange Jayco, 3.41.17

2. Amaury Capiot, Arkea Samsic, +00

3. Edvald Boasson-Hagen, Total Energies, +00

Sammenlagtkonkurransen

1. Axel Zingle, Cofidis, 8.31.14

2. Mathieu Burgaudeau, TotalEnergies, 8.31.19

3. Amaury Capiot, Arkea-Samsic, 8.31.21

Beste norske

5. Edvald Boasson-Hagen, TotalEnergies, 8.31.23

7. Kristian Aasvold, Human Powered Health, 8.31.24

8. Sven Erik Bystrøm, Intermarche-Wanty-Gobert, 8.31.24 

De fire etappene

1. etappe, 11. august: Start og mål i Mo i Rana. 185 km..

2. etappe, 12. august: Start i Mosjøen og mål i Brønnøysund. 155 km.

3. etappe, 13. august: Dronningetappen. Start i Namsos og mål ved Skallstuggu i Levanger (480 moh), 180 km. Her er det klatrerne som får vist seg frem. Avsluttes med 3,7 km stigning, men ikke så lang og bratt at den vil skille rytterne for mye.

4. etappe, 14. august: Start og mål i Trondheim. 160 km. Siste etappe er foreslått av Trondheims sykkellegende Atle Kvålsvoll. Den siste runden på 8 km skal tilbakelegges fire ganger har Gamle Bybro som krysser Nidelva før man avslutter opp til Tyholt-tårnet, en stigning på 1,4 km med 8 % med en maksimal stigning på 17 %.

I vedlagte dokument ligger veiledning til hvordan redaksjonen kan få tilgang til alle bildene fra Arctic Race of Norway

Innlogging til videoinnhold (egen link nedenfor): Brukernavn: arn@platform.fr, passord: Arn-2022

Nøkkelord

Kontakter

Knut-Eirik Dybdal, mobil 920 56 326
Roger Solheim, mobil 992 26 638

Bilder

SPURTSEIER: Nederlenderen Dylan Groenewegen vant den andre etappen av Arctic Race of Norway i Brønnøysund. Foto: ARN/Aurelien Vialatte
SPURTSEIER: Nederlenderen Dylan Groenewegen vant den andre etappen av Arctic Race of Norway i Brønnøysund. Foto: ARN/Aurelien Vialatte
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway
Arctic Race of Norway
Strandgata 9
9405 Harstad

https://www.arctic-race-of-norway.com/no/

Arctic Race of Norway er et profesjonelt etapperitt på landeveisykkel, og er en del av UCI ProSeries. ProSeries er divisjonen under World Tour.

Rittet arrangeres hvert år, med utgangspunkt i ulike deler av Nord-Norge. I 2021 krysset rittet grensen til Finland. I 2022 gikk de to siste etappene gjennom Trøndelag før målgang i Trondheim.

Ideen om Arctic Race of Norway – et internasjonalt sykkelritt i de nordligste fylkene av Norge – ble unnfanget på øya Andørja i Ibestad kommune. Den første utgaven ble arrangert i august 2013, og ble vunnet av Thor Hushovd.  

Følg pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Arctic Race of Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom