TV 2

Gro Hammerseng-Edin blir TV 2s sportskommentator

Del

- Dette er drømmejobben, sier Gro Hammerseng-Edin. I mars begynner hun i jobben som sportskommentator i TV 2. Målet er å sette dagsorden, og medvirke til en engasjerende og levende sportsdebatt.

Gro Hammerseng-Edin blir TV 2s sportskommentaor. Foto: TV 2.
Gro Hammerseng-Edin blir TV 2s sportskommentaor. Foto: TV 2.

TV 2 utlyste rollen som sportskommentator rett over nyttår og opplevde sterk interesse fra en rekke spennende kandidater. Nå har valget falt på en av Norges mest populære idrettsutøvere, Gro Hammerseng-Edin.

- Gro imponerer med tydelige holdninger og klare meninger i viktige verdispørsmål som bør prege debatten i norsk og internasjonal idrett i årene som kommer. TV 2 ønsker en sterk stemme i dette ordskiftet og med Gro får vi nettopp det, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

- Jeg kjente instinktivt at dette var en unik mulighet til å bruke stemmen min til å ta opp viktige verdispørsmål og engasjere meg i utviklingen av norsk idrett. En drømmejobb i mine øyne, sier 39-åringen.

Gro har 20 års erfaring som toppidrettsutøver, kaptein- og leder-erfaring, har utdanning innen blant annet journalistikk og økonomi og en bachelor i kultur- og samfunnsfag. Etter spillerkarrieren har hun bred erfaring innenfor formidling i ulike former som foredragsholder, studioekspert, ekspertkommentator, konferansier, forfatter og meningsytrer.

- Jeg har sterkt samfunnsengasjement, liker å formidle og har etterlyst flere kvinnelige eksperter og kommentatorer i offentlig debatt, sier Gro.

- Kommentatorer i sportsdebatten i Norge er uten unntak menn og tiden er overmoden for å gjøre noe med denne dominansen og få inn flere perspektiver, sier TV 2s sportsredaktør.

Gro Hammerseng-Edin starter i rollen som TV 2s sportskommentator 16. mars. Hun skal fortsatt være en del av kanalens håndball-dekning, men hovedfokus nå er å skape engasjement i den nye rollen. Gro vil også jobbe tett med kanalens team for undersøkende sportsjournalistikk, som ble etablert i 2019.

- Jeg ser frem til å delta i debatten og jeg vet at temaer som mangfold, maktstrukturer, likeverd, folkehelse, frivillighet, etiske gråsoner, samfunnsansvar, homohets og rasisme i idretten vekker umiddelbart engasjement hos meg. Samtidig er jeg veldig klar for å utvide perspektivet mitt, være nysgjerrig og leve med i det som skjer i idretten og i ordskiftet, sier Gro. 

------

Kontakt: Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen, tel. 959 21 888‬

Kontakter

Bilder

Gro Hammerseng-Edin blir TV 2s sportskommentaor. Foto: TV 2.
Gro Hammerseng-Edin blir TV 2s sportskommentaor. Foto: TV 2.
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sport 1 og 2, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom