Virke

Grensehandelen tok seg kraftig opp igjen i februar

Del

Normaliseringen etter koronapandemien er godt i gang, viser nye tall fra varehandelsindeksen. Dagligvare går ned, mens klær går kraftig opp.

Jarle Hammerstad, leder for bransjepolitikk, Virke.
Jarle Hammerstad, leder for bransjepolitikk, Virke.

– Som ventet hadde dagligvarehandel en markert nedgang i februar i år sammenlignet med samme måned i fjor. Dette har sammenheng med gjenåpningen av samfunnet i februar. Flere går ut for å spise og drikke, og ikke minst har grensehandelen tatt seg kraftig opp igjen, sier Jarle Hammerstad, leder for bransjepolitikk i Virke.

Dagligvarehandelen hadde et kraftig oppsving under pandemien, og februartallene viser at vi er tilbake til normalen. Det samme gjelder netthandelen. Netthandelen er fortsatt høy, men på et lavere nivå enn under nedstengningsperioden for et år siden.

Dagligvare går ned 4,7 prosent sammenlignet med februar 2021, mens netthandelen går ned 0,2 prosent. Disse tallene er i tråd med Virkes prognoser. Samlet går detaljhandel ekskl. bensin og bilkjøp opp 1 prosent. 

På den andre siden er kosmetikk (72,4 prosent), gull- og sølvvarer (29,8 prosent) og klær (22,4 prosent) blant kategoriene som går kraftig opp fra februar i fjor til februar i år.

– Det er gledelig at bransjer som har slitt på grunn av nedstengningene kommer raskt tilbake igjen, og dette er også en del av den store justeringen tilbake mot normalen etter pandemien, sier Jarle Hammerstad.  

Kontakter

Bilder

Jarle Hammerstad, leder for bransjepolitikk, Virke.
Jarle Hammerstad, leder for bransjepolitikk, Virke.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for arbeidsgivere i handels- og tjenestenæringen. Det er næringer som står for halvparten av verdiskapingen i Norge. Vi kjemper for våre 24 000 medlemsvirksomheter slik at de er rustet for morgendagen, fordi deres utfordringer er våre utfordringer. 

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom