Norske Kvinners SanitetsforeningNorske Kvinners Sanitetsforening

Gravide snøbrettkjører Silje Norendal og helsedirektør Bjørn Guldvog er med på den direktesendte lansereringen av Norske Kvinners Sanitetsforenings nye nettserie 8. mars kl 10.00.

Del

Den digitale lanseringen 8. mars kl. 10.00 kan sees på Facebook og YouTube. Nettserien er en gave til kvinner som føder i vårt jubileumsår, sier generalsekretær Grete Herlofson i Norske Kvinners Sanitetsforening.

- På årets kvinnedag markerer Norske Kvinners Sanitetsforening sin historiske bakgrunn og sterke engasjement for likestilling siden 1896. Likestilling i 2021 handler om kvinnehelse. Vi har produsert 6 episoder om forskning på helse under svangerskap og barsel. Forskningen i serien er finansiert av Sanitetskvinnene. Vi forvalter årlig 25 millioner kroner til forskning på kvinners helse. 

Svanger - en ny nettserie om forskning på helse i svangerskap og barsel.
Svanger har 6 episoder og har nettpremiere hver dag fra mandag 8. mars kl 14.00:


1. Hvordan forebygge fødselsdepresjon – forsker Silje Marie Haga / gjest Selda Ekiz
2. Spiseforstyrrelser i svangerskapet – forsker Bente Sommerfeldt / gjest Sandra Lyng
3. Utfordringer ved amming – helsesykepleier Elisabeth Tufte / gjest Silje Norendal
4. Hvordan gi små barn variert kosthold – forskere Sissel H. Helland og Nina C. Øverby / gjest Harald Eia
5. Bruk av legemidler i svangerskap og barsel – forsker Hedvig Marie Egeland Nordeng / gjest Selda Ekiz
6. Kvinnekroppen før og etter fødsel – lektor Kari Løvendal Mogstad / gjest Selda Ekiz

- Vi ønsker å bidra med kunnskap som gjør den gravide tryggere både i svangerskapet og barseltiden, som nå er spesielt sårbart under pandemien. Vi ønsker å markere den historiske tilknytningen Sanitetskvinnene har for oppbygningen av Norges helsestasjoner fra 1914 til at helsestasjoner ble en lovpålagt tjeneste i 1970, sier Herlofson.

På lanseringsdagen vil helsedirektør Bjørn Guldvog, PhD i psykologi Silje Marie Haga, fastlege Kari Løvendal Mogstad og gravide snøbrettkjører Silje Norendal samtale rundt viktigheten av forskning for kvinners helse i svangerskap og barseltid.
Lanseringen og serien kan sees på https://sanitetskvinnene.no/forskningssamtaler

Medier kan få tilsendt en egen straming-tilkobling om man ikke kan være tilstede. Strenge smittevernstiltak er igangsatt.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Norske Kvinners Sanitetsforening

Norske Kvinners Sanitetsforening
Norske Kvinners Sanitetsforening
Kirkegata 15
0153 Oslo

24 11 56 20http://www.sanitetskvinnene.no

I Norge er det ikke likestilling innen helse. Kvinnehelse blir fortsatt underprioritert, derfor er Sanitetskvinnene den fremste bidragsyteren til forskning på kvinners helse for å rette opp skjevhetene.

Sanitetskvinnene fremmer kvinners helse og livsvilkår, bidrar til en inkluderende oppvekst og skaper trygge lokalsamfunn. Dette gjør vi gjennom frivillighet, forskning, politisk påvirkning og ideelle virksomheter. 

Sanitetskvinnene er Norges største kvinneorganisasjon med 40.000 medlemmer fordelt på 600 lokalforeninger. I 125 år har våre frivillige bidratt gjennom aktiviteter og fellesskap, og stått i front for kvinneliv og folkehelse.

Følg saker fra Norske Kvinners Sanitetsforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske Kvinners Sanitetsforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norske Kvinners Sanitetsforening

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom