Graphene Composites Norway AS

Graphene Composites etablerer nytt selskap i Norge -- Graphene Composites Norway - skal satse i Norge og EU

Del

Graphene Composites (GC) har hovedkontor i England og er et internasjonalt og ledende selskap på nanoteknologi. GC etablerer nå et datterselskap i Norge (GC Norway), med kontor i det voksende, kompetente og fremtidsfokuserte miljøet i Innocamp på Steinkjer. På grunn av ledende utdanning- og forskningsinstitusjoner og et nytenkende næringsliv velger GC å etablere seg i Trøndelag.

GCInk™ Illustration: Illustrasjon av GC sin patentsøkte grafen oksid/sølv-nanopartikel formulering.
GCInk™ Illustration: Illustrasjon av GC sin patentsøkte grafen oksid/sølv-nanopartikel formulering.

(Steinkjer, Norge): Fokuset i Norge vil være å videreutvikle allerede eksisterende samarbeid, identifisere nye partnere, nye områder for teknologiutvikling og fortsette kommersialisering av GCs patenter og løsningene som er i påvente av patent. GCs nano-teknologiske løsninger er særlig aktuelle innen helse, ballistisk beskyttelse, energi og kompositter. GC Norway ønsker å bli en verdifull partner for å møte fremtidige behov på en innovativ og effektiv måte.

GC Norway primære fokus er kommersialisering av GC Ink™, et patentsøkt grafen oksid/sølv nanopartikel-formulering. Dette er en væske som påføres ulike stoffer, og danner et virus- og bakteriedrepende lag. Løsningen er testet på Brown University i USA og ISO-sertifisert for å ha minst 99% virucidal effekt når det påføres som et belegg på filtermaterialer. Denne hurtigvirkende, ekstremt effektive og sikre formuleringen av grafen- og sølvnanopartikler er svært effektiv til å fange og drepe luftbårne koronavirus og andre bakterier og virus.

GC samarbeider allerede med noen norske organisasjoner, og vil benytte norskprodusert grafen av høyeste kvalitet. GC har etablert et samarbeid med SINTEF. SINTEF, med sine verdensledende laboratorie- og testfasiliteter, blir en blir en verdifull partner for å støtte utviklingen og kommersialisering av GC Ink™.

«Vi ble tiltrukket av Norge på grunn av landets stabile samfunnsstruktur og sterke økonomi, høyt utdanningsnivå og de betydelige muligheter innenfor innovasjon, forskning og teknologi som er tilgjengelige. Når etterspørselen etter GC Ink™ øker, er GC Norway godt posisjonert for å skalere produksjonen for å møte etterspørselen i Norge, og resten av Europa. Vi er svært interessert i å møte organisasjoner som ønsker å utvikle partnerskap og utforske nye muligheter for bruk av nanomaterialer som løsning på tekniske utfordringer.» sa Sandy Chen, GC CEO og eier.

Seniorforsker ved SINTEF, Dr. Branson Belle, sa «Vi er glade for å se GC etablere et datterselskap her i Norge. Med våre avanserte materialkarakterisering-laboratorium og kompetanse, er SINTEF godt posisjonert for å støtte GC i deres videre utvikling.»

Kyrre Haugen, daglig leder for Norwegian British Chamber of Commerce, sa, «Det er spennende å se GC etablere et fotfeste i Norge med muligheter til å utnytte sin unike kompetanse innenfor nanoteknologi med de utmerkede forsknings- og utviklingsfasiliteter Norge kan tilby – og styrke handelen og investeringene mellom Norge og Storbritannia. Vi ser frem til å støtte deres vekst og forutser store ting for fremtiden.»

GC Ink™-formuleringen, og alle GC sine tekniske løsninger, er enten patentert eller under søknad for patent.

Om Graphene Composites: Graphene Composites er verdensledende innen nanomaterial-teknologi. Vi er drevet av vår etos – GC for Good – og samarbeider med våre partnere for å bruke vår ekspertise innen grafen og andre nanomaterialer for å lage verdifulle produkter for fremtiden

Om InnoCamp: InnoCamp er et nybygd kontorbygg i Steinkjer sentrum på 15 000 kvadratmeter som for tiden har over førti aktører. InnoCamp har et unikt faglig og tverrfaglig fellesskap – i tett samspill mellom utdanning, næringsliv, arbeidsliv, og forskning.

Om SINTEF: SINTEF er et bredt, flerfaglig forskningsinstitutt med internasjonalt ledende spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF utfører forskning som FoU-partner for næringsliv og forvaltning og er en av de største instituttene for oppdragsforskning i Europa.

Om Norwegian British Chamber of Commerce: Norwegian British Chamber of Commerce er en organisasjon for norsk-britisk næringsliv i Storbritannia for å fremme handel og investering mellom Norge og Storbritannia. Det er mer enn 100 norske og britiske selskaper som er medlem, samt et stort antall personlige medlemmer.

Kontakter

Bilder

GCInk™ Illustration: Illustrasjon av GC sin patentsøkte grafen oksid/sølv-nanopartikel formulering.
GCInk™ Illustration: Illustrasjon av GC sin patentsøkte grafen oksid/sølv-nanopartikel formulering.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Graphene Composites Norway AS

Graphene Composites Norway AS
InnoCamp, Skolegata 22
7713 Steinkjer

Graphene Composites er verdensledende innen nanomaterial-teknologi. Vi er drevet av vår etos – GC for Good – og samarbeider med våre partnere for å bruke vår ekspertise innen grafen og andre nanomaterialer for å lage verdifulle produkter for fremtiden.

Følg pressemeldinger fra Graphene Composites Norway AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Graphene Composites Norway AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.