Google Norge

Googles nye Nest WiFi er nå tilgjengelig i Norge

Del

I helt ny drakt og med opptil dobbel hastighet og 25 prosent bedre rekkevidde enn forgjengeren, er Googles nye Nest Wifi nå til salgs i Norge.

Nest WiFi er tilgjengelig i norske butikker fra 5. mai.
Nest WiFi er tilgjengelig i norske butikker fra 5. mai.

Millioner av arbeidstakere, lærere, elever og studenter over hele verden er i disse dager koblet til internett fra kjøkkenet, stuen eller hjemmekontoret hver eneste dag. Med den siste tids økning i antallet enheter, brukere og tjenester som trenger tilgang til det trådløse nettverket i hjemmet, har også mange opplevd utfordringer, som treghet og enheter som til tider mister tilkoblingen.

Nå lanserer vi Nest WiFi i ti nye markeder i Europa, inkludert Norge, Sverige, Danmark, Italia, Spania, Østerrike Sveits, Belgia, Irland og Nederland. Nest WiFi kombinerer alt vi elsket ved forgjengeren Google WiFi, men den er forbedret på en rekke områder. Med en kraftig ruter og et wifi-punkt som inkluderer Google Assistent, gir den deg mer hjelp i hjemmet.

Dekning for hele hjemmet
Nest WiFi-systemet består faktisk av to ulike enheter: Nest WiFi-ruteren plugges direkte inn i modemet ditt, og danner grunnlaget for et kraftig hjemmenettverk, mens Nest WiFi-punktet utvider rekkevidden til der du måtte trenge det mest.

Nest WiFi gir opptil to ganger hastigheten til originalen (opp til 2.2 Gbps), og opptil 25 prosent bedre rekkevidde. En 2-pack med én Nest WiFi ruter og ett Nest WiFi punkt kan gi en rekkevidde som dekker et 210 kvadratmeter stort hjem. Systemet er skalerbart, så du kan legge til flere punkter senere for å sikre at behovet ditt er dekket. Og hvis du allerede har et Google WiFi-nettverk, så kan du enkelt legge til Nest WiFi for å øke rekkevidden ytterligere.

Enkel installering og kontroll i Google Home-appen
Det er enkelt å sette opp Nest WiFi. Plugg inn enhetene og last deretter ned og åpne Google Home-appen, som guider deg gjennom installeringen på få minutter. Når dette er gjort, kan du styre nettverket ditt i appen sammen med eventuelle andre støttede og tilkoblede enheter.

Appen gjør det enkelt å prioritere enheter (for eksempel når du har en videosamtale), teste hastigheten på nettverket, sette opp et gjestenettverk eller bytte passord. I tillegg, hvis du har en Nest smartskjerm som Nest Hub fra før, så kan du dele både gjestenettverk og passord rett fra skjermen. Koden på skjermen skannes med en telefon og vedkommende er online.

Familie-WiFi
Med Familie-WiFi, eller foreldrekontroll, kan du fra Google Home- eller Google WiFi-appen til enhver tid holde deg oppdatert på barnas skjermtid. Funksjonen WiFi pause gir deg anledning til å sette internett-tilkoblingen på pause for en gruppe enheter eller en bestemt enhet. Du kan også legge inn faste perioder der internett ikke vil være tilgjengelig for bestemte enheter, for eksempel i forbindelse med leksearbeid eller leggetid for barna. I tillegg kan du blokkere innhold på barnas enheter ved å bruke grupper og Googles SafeSearch-teknologi.

Stemmestyrt hjelp med Google Assistent
Nest WiFi-punktet har også en integrert Google Assistent, som betyr at den kan gjøre alt som Nest Mini kan; det er med andre ord to enheter i én. Vi har til og med satt inn den samme høyttaleren som i Nest Mini, så du kan legge den til i en høyttalergruppe og danse til favoritt- spillelisten din i hele huset.

Og hvis du har utfordringer med å få barnas oppmerksomhet, så kan du bare si «Hey Google, sett wifi på pause for [barna]». Du kan også bruke Assistent for å få mer informasjon om wifi-nettverket. Bare spør: «Hey Google, hva er wifi-hastigheten min?».

Designet for hjemmet
Mange rutere ser ikke spesielt bra ut, som betyr at de ofte blir gjemt i en hylle eller i et skap. Det fører til at signalet blir delvis blokkert og kan bli redusert med opptil 50 prosent. Nest WiFi har et flott design, med myke og avrundede kanter og et diskret lys. Enhetene er skapt for å stå på synlige steder, der de også presterer best.

Nest WiFi er bygget med bærekraftige materialer. Ruterkabinettet og wifi-punkt-kabinettet er laget av henholdsvis 45 og 40 prosent resirkulert plast.

Smarthjem-støtte
Vi har også bygget Nest WiFi-systemet på en måte som gir deg et godt utgangspunkt for dine fremtidige smarthjem-enheter. Det har lokal tilkobling til hjemmet, som betyr at noen enheter kan kobles direkte til systemet uten en hub. Dermed kan du enkelt sette opp de mest populære smartlys- og smartplug-enhetene rett fra Google Home-appen.

Her får du Nest Wifi
Norske forhandlere av Nest Wifi er Elkjøp, Power, Clas Ohlson, NetOnNet, Komplett, Proshop og Kjell & Company. En 2-pack med én Nest WiFi ruter og ett Nest WiFi punkt koster i utgangspunktet 2990 kroner, mens en 3-pack som inneholder én Nest WiFi ruter og to Nest WiFi punkt i utgangspunktet koster 3990 kroner. Nest WiFi ruter og Nest WiFi punkt kan også kjøpes separat og koster i utgangspunktet henholdsvis 1990 kroner og 1790 kroner.


Kontaktperson for media:

Andrea Lewis Åkerman
Communications Manager at Google – Sweden, Norway & Finland
andrealewis@google.com

Nøkkelord

Bilder

Nest WiFi er tilgjengelig i norske butikker fra 5. mai.
Nest WiFi er tilgjengelig i norske butikker fra 5. mai.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Google Norge

Google Norge
Google Norge
Bryggegata 6 - Aker Brygge
0250 Oslo

Følg saker fra Google Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Google Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Google Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom