Den norske kirke

Godt statsbudsjett for kirken

Del

Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum sier at det framlagte budsjettet gir et godt grunnlag for videre drift av folkekirken i hele landet.

– Det er bra at staten følger opp den nye trossamfunnsloven med midler. Slik gis det tydelige signaler om at finansieringen fra statlig hold ligger fast. Vi forventer også nå at kommunene tar sin del av ansvaret videre.

– Budsjettforslaget som i dag er lagt fram er på samme nivå som for 2020, inkludert pris- og lønnsvekst. Det er vi godt fornøyd med, sier Kirkerådets direktør Ingrid Vad Nilsen.

Statsbudsjettet legger opp til at staten nå vil avlaste kommunene i arbeidet med vedlikehold av gamle og verneverdige kirker, og viderefører tilskudd fra de to siste årene med 70 millioner kroner i 2021. Dette er et område der behovene er svært store.

– Vi er glade for at regjeringen ønsker å ta dette ansvaret. Det lover godt for utviklingen av et kirkebevaringsprogram i årene som kommer, og det er viktig at flertallet på Stortinget nå følger opp dette, sier Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke