Delta

Godt meklingsresultat i Oslo kommune

Del

YS Kommune i Oslo er fornøyd med reallønnsvekst for våre medlemmer i Oslo kommune. Viktige krav som gjelder heltid, kompetanseutvikling - og ikke minst tariffesting av pensjon - er også innfridd.

Forhandlingsleder i YS Kommune Oslo, Mona Bjørnstad og mekler Geir Engebretsen.
Forhandlingsleder i YS Kommune Oslo, Mona Bjørnstad og mekler Geir Engebretsen.

- Vi er tilfreds med å ha landet årets tarifforhandlinger gjennom mekling. Viktige krav som betyr mye for våre medlemmer er innfridd, sier forhandlingsleder Mona Bjørnstad i YS Kommune (YS-K) Oslo.

- At partene i Oslo nå er enige om at det skal være forhandlingsrett på pensjon er en historisk seier for oss. Dette har vært et krav gjennom mange år. At det nå endelig er på plass gir våre medlemmer en bedre trygghet, sier Mona Bjørnstad. 

- Vi har sikret reallønnsvekst for våre medlemmer i Oslo kommune. Alle får 0,9 prosent, men ikke mindre enn 4 400 kroner i tillegg, virkningstidspunktet er 1.5. Gitt dagens prognoser på konsumprisindeksen KPI (prisveksten) ligger resultatet i Oslo kommune an til å gi reallønnsvekst for alle våre medlemmer, sier Mona Bjørnstad.

Dette er de viktigste gjennomslagene:

  • Reallønnsvekst til alle
  • Forhandlingsrett på pensjon 
  • Styrking av arbeidet for flere heltidsstillinger
  • Rett til permisjon med lønn for opplæring/utdanning/videreutdanning.

Heltid: Blir mer lønnsomt å jobbe i helgen

Partene er enige om å prioritere arbeidet med heltidskultur.

- Vi er fornøyd med at den nye modellen også har med seg timer som kriterium for å få forhøyet sats på lørdags- og søndagstillegg. Dette er helt i tråd med Deltas syn om at det skal lønne seg å jobbe mer i helg. Det kan også oppnås ved å jobbe lengre vakter og ikke bare flere helger, sier YS-K-lederen i Oslo.

- Det har også kommet inn et nytt trinn i denne modellen. Du vil få 120 kroner timen hvis du jobber til sammen 345 timer eller mer på lørdag og søndag i løpet av et år, sier hun.

Kompetanse: Styrker retten til permisjon med lønn

Resultatet vil styrke arbeidet med kompetanseutvikling på jobb.

- YS-K hadde flere krav knyttet til kompetanse i årets forhandlinger. Vi er tilfreds med at partene understreker betydningen av at de ansatte videreutvikler sin kompetanse på jobb, sier hun.

Det har blant annet kommet inn ny tekst i del B som styrker retten til permisjon med lønn og dekning av legitimerte utgifter.

Nøkkelord

Kontakter

Forhandlingsleder YS Kommune Oslo: Mona Bjørnstad, tlf 951 03 138, e-post: mona.bjornstad@delta.no

Kommunikasjonsrådgiver: Siv Bjelland, tlf 901 04 484, e-post: siv.bjelland@delta.no

Bilder

Forhandlingsleder i YS Kommune Oslo, Mona Bjørnstad og mekler Geir Engebretsen.
Forhandlingsleder i YS Kommune Oslo, Mona Bjørnstad og mekler Geir Engebretsen.
Last ned bilde

Om Delta

Delta
Delta
Lakkegata 23
0134 Oslo

02125https://delta.no/

Dette er YS Kommune Oslo

YS Kommune (YS-K) Oslo består av tre YS-forbund:

YS Kommune Oslo forhandler med Oslo kommune.

Følg saker fra Delta

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Delta på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Delta

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom