Avinor

Gode reisetips for deg som skal ut og fly i vinterferien

Del

Vinterferien nærmer seg og mange skal ut og reise de neste to ukene. Over 90 000 passasjerer er ventet på Oslo lufthavn fredag 14. februar og søndag 23. februar.

- På Avinor Oslo lufthavn er vi godt forberedt og klare til å ta imot ekstra mange passasjerer de neste ukene, sier kommunikasjonssjef på Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen. For at de reisende skal få en god start på årets vinterferie har vi laget noen gode råd til de som skal ut og fly fra Norges hovedflyplass.

1. Legg inn litt ekstra tid
Senk skuldrene og ta deg litt ekstra god tid. Da vil innsjekking, eventuell sending av spesialbagasje, og passering gjennom sikkerhetskontrollen gå lettere. Skal du reise til land utenfor Schengen er det lurt å beregne litt ekstra tid til passkontrollen.

2. Sjekk om flyet er i rute
Alle ankomster og avganger kan du følge på avinor.no og via Avinor-appen. Forhold deg ellers til informasjon om reisen fra ditt flyselskap.

3. Pakk smart
I vinterferien har man ofte med seg spesialbagasje som vogner, ski og golfutstyr. Sett deg inn i reglene hos ditt flyselskap for hvordan dette skal sendes. Sjekk at lange reimer, hemper eller stropper knytes sammen slik at de ikke kan henge seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

4. Forbered deg til sikkerhetskontrollen
Det er mye tid å spare i sikkerhetskontrollen dersom man ikke har med seg væske over 100 ml. Alt som er flytende, smørbart eller i gassform omfattes av reglene for væske, og alt av løse metallgjenstander må tas av. Større elektroniske gjenstander som PC, nettbrett, fotoutstyr skal også ut av bagen ved passering. Legg verdisaker som pass, mobil, penger, smykker etc. ned i håndbagasjen eller i jakken din. Behold brillene på og pass på at du får med deg alle tingene dine når du er ferdig med kontrollen. Det fort gjort å glemme noe!

5. Skal du reise med barn?
På Oslo lufthavn har vi egne innganger til sikkerhetskontrollen for familier med barn under 12 år. Vi tilbyr også barnevogner, ammehjørne, lekeplasser, gratis vann og wifi. En oversikt over alle våre tilbud til barnefamilier finner du her

6. Trenger du assistanse?
Vi har flere tilbud for reisende med nedsatt funksjonsevne på Oslo lufthavn. Husk at du må bestille assistanse i god tid før avreise. Dersom du bestiller senere enn 48 timer før avgangstid må du regne med ekstra ventetid.  

7. Skaff deg oversikt over de ulike tilbudene på lufthavnen
Gjennom vår Avinor-app og vår nettside avinor.no får du full oversikt over flyplassens butikk- og serveringstilbud, kart og informasjon om din avgang. Vi har et stort utvalg av spisesteder, kiosker og butikker, så du har mye å velge mellom. Parkeringsmulighetene er også gode med variasjon i pristilbudet.

8. Vi kan hjelpe deg hvis du lurer på noe
Har du spørsmål om ditt besøk på Oslo lufthavn er passasjerservice i ankomsthallen åpen store deler av døgnet. Om du ikke finner frem på flyplassen, ta kontakt med en av våre flyplasshjelpere som er lett synlige med gule t-skjorter. Send oss gjerne en beskjed i innboksen eller på veggen på Facebook-siden vår hvis du lurer på noe. 

9. Er Oslo din destinasjon i vinterferien?
For alle som ankommer Oslo anbefaler vi Visit Oslo sin aktivitetsguide hvor man finner oversikt over en rekke ulike aktiviteter som foregår i Oslo-området.

God tur!


Slik fordeler vinterferieutfarten seg:

Torsdag 13. februar: 83 362 passasjerer

Fredag 14. februar: 92 257 passasjerer

Lørdag 15. februar: 51 910 passasjerer

Søndag 16. februar: 86 823 passasjerer

Mandag 17. februar: 76 149 passasjerer

Tirsdag 18. februar: 60 535 passasjerer

Onsdag 19. februar: 70 392 passasjerer

Torsdag 20. februar: 80 628 passasjerer

Fredag 21. februar: 88 312 passasjerer

Lørdag 22. februar: 52 933 passasjerer

Søndag 23. februar: 92 880 passasjerer

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no
Avinor Oslo lufthavn er Norges hovedflyplass og ble åpnet 8. oktober 1998. I 2019 hadde Oslo lufthavn 28,5 millioner reisende. 

Norges hovedflyplass ligger på Gardermoen, 47 kilometer nord for Oslo. Flyplassen har en sterk miljøprofil og har blant annet stort fokus på kollektivtransport til og fra flyplassen. I 2017 hadde Oslo lufthavn en kollektivandel på 70 prosent, som er høyest i Europa. 

15 000 mennesker jobber på Oslo lufthavn for å holde flyplassen i gang 24 timer i døgnet. Disse 15 000 er fordelt på over 150 selskaper som jobber med alt fra bagasjehåndtering til flynavigasjon.

Nye Oslo lufthavn sto ferdig 27. april 2017.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom